MichałM Opublikowano 16 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Długo mnie nie było aż tu pajeczyną zarosło pokaże wam coś nad czym teraz będę pracował aż do samego maja. Będzie to jerk, planuje 3 wielkości 10cm 13cm 16cm Mam parę pomysłów na te przynęty i w najbliższym czasie będę je rozwijał, jak dobrze pójdzie będzie kilka ciekawych wersji na tym korpusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Wczoraj pobawiłem się trochę w wyważanie Na ta chwilę wiem że pływająca 13-stka będzie ważyła ok. 65g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 A taki jest pomysł na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Pierwsza próba rzeźbienia Edytowane 20 Grudnia 2015 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zrobiłem sobie kilka szablonów, przydadzą się do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 2015-05-04 12.20.03.jpg Gdzie patyki tam wyniki. Ładne miejsce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 20 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Ciągle wybieram się tam z drop shotem ale jakoś nie mogłem się zebrać, wiosną już nie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Dodałem linie boczna Nawet takie proste rzeźbienia bardzo ożywiają przynętę, teraz muszę popracować nad ich estetyka i czystością wykonania bo tu jest delikatnie mówiąc średnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Znalazłeś już powód tej złej pracy jerków?? Może to coś podpowie http://www.bassmaster.it/a_jerk100.htm Pierwsza metoda polega na umieszczeniu obu obciążnikami duże w pewnej odległości od głowicy pokrywa się z pionową osią środka ciężkości. Aby znaleźć ten punkt, jak nauczał przez jego przyjaciela Emanuele Paolucci - Cepi2 kładziemy sztuczny brzuch na cylinder o małej średnicy, takie jak długopis, pręt itp spostiamolo następnie w przód iw tył, aż znajdziesz punkt równowagi. W tym momencie foriamo. Druga metoda polega na umieszczeniu dwóch obciążnikami w równej odległości od pionowej osi środka ciężkości jak powyżej. Jeden w kierunku głowy i jeden w kierunku ogona. Jedyne zastrzeżenie jest, aby unikać, z oczywistych powodów, aby przenieść się zbyt blisko lub gorzej pokrywa się z otworem do wkładania śruby pierścienia, że będziemy robić później. Może się przyda pozdrawiam Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Wydaje mi się że chodziło zbyt wysoki środek ciezkosci i za mocno rozciągnięte obciążenie. Obciążeniem była taśma ołowianą doginana kombinerkami a otwór wycinalem nożem i chyba po prostu nie byłem w stanie umieścić ołowiu dostatecznie nisko i na odpowiednio małej przestrzeni. W tych jerkach które teraz przygotowuję zrobiłem właśnie tak jak jest pokazane w linku który wkleiłeś. Otwory wiercę a obciążenie będzie odlane w formie wałków. Póki co używam ołowianych kulek kupionych w miejscowym sklepie wędkarskim. Z tego co patrzyłem to jeżeli komuś nie chce się bawić w odlewanie albo nie ma warunków to niezłym wyjściem mogą być plomby ołowiane. Stosunkowo niedrogo można kupić sporą ilość w konkretnych średnicach i mniej więcej określonej wadze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Takie wiederko jerków do skończenia A nowa dostawa lipy w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Michał co to za wkręty ?? Ile mają długości i jaką średnicę wewnętrzną oczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Niestety zmartwie Cię, nie nadadza się do gotowych przynęt sam wkręt ma tylko 1cm długości. Używam ich kiedy chce na szybko założyć kotwice do wyważania albo kiedy chce sprawdzić akcję jerka. Do gotowych przynęt będę skręcał oczka z drutu 1,2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ja trochę się rozglądałem za tymi wkrętami i dowiedziałem się że w meblowych coś można spotkać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 O to muszę poszukać. Bo te co mam byłyby dobre gdyby nie te wkręty krótkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Chyba będę musiał się rozejrzeć za gotowymi wkrętami. Pierwszy raz sam robiłem i słabo mi to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 A jakim sposobem robiłeś? Z grubszego drutu fajanie się robi wiertarką, z tym, że zamiast wiertła wkładasz gwoździa z obciętą główką i w kształcie laski. Odcinek drutu zginasz na pół, wkładasz końce w imadło, zaczepiasz drut gwoździem i skręcasz. Najważniejsze to nie pszesadzić ze skręceniem i podczas skręcamia ciągnąć wiertarkę do siebie, tak żeby drut był naprężony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Drut zamocowany w wiertarce na haku oraz zaciśnięty w kombinerkach naciągaj z całej siły w przeciwnym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Pride mnie wyprzedził ale fakt jest taki żeby w trakcie skręcania naprężać skręcany druthttps://youtu.be/_UN1NONHoCM Edytowane 24 Grudnia 2015 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Robiłem dokładnie tym sposobem jaki opisał Pride. Dzisiaj zrobię powtórkę zwracając uwagę na naprężenie drutu tak jak piszecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 10 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Work in progress Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Pierwsze próby rzeźbienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Fajnie ta łuseczka Ci wyszła,chętnie zobaczę gotowe jerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Tak wyszedł na gotowo Widać dużo niedociągnięć ale to moja pierwsza próba a na pewno bedą kolejne mam nadzieję coraz lepsze 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 A pyszczek gdzie???Na pewno poprawi efekt wizualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi