Skocz do zawartości

Przynęty Michała

Rekomendowane odpowiedzi

Długo mnie nie było aż tu pajeczyną zarosło :D pokaże wam coś nad czym teraz będę pracował aż do samego maja. Będzie to jerk, planuje 3 wielkości

10cm

post-53964-0-61331400-1450282923_thumb.jpg

13cm

post-53964-0-01229300-1450283570_thumb.jpg

16cm

post-53964-0-37476700-1450283647_thumb.jpg

Mam parę pomysłów na te przynęty i w najbliższym czasie będę je rozwijał, jak dobrze pójdzie będzie kilka ciekawych wersji na tym korpusie ;)

Znalazłeś już powód tej złej pracy jerków?? Może to coś podpowie ;)

http://www.bassmaster.it/a_jerk100.htm

Pierwsza metoda polega na umieszczeniu obu obciążnikami duże w pewnej odległości od głowicy pokrywa się z pionową osią środka ciężkości. Aby znaleźć ten punkt, jak nauczał przez jego przyjaciela Emanuele Paolucci - Cepi2 kładziemy sztuczny brzuch na cylinder o małej średnicy, takie jak długopis, pręt itp spostiamolo następnie w przód iw tył, aż znajdziesz punkt równowagi. W tym momencie foriamo.

Druga metoda polega na umieszczeniu dwóch obciążnikami w równej odległości od pionowej osi środka ciężkości jak powyżej. Jeden w kierunku głowy i jeden w kierunku ogona. Jedyne zastrzeżenie jest, aby unikać, z oczywistych powodów, aby przenieść się zbyt blisko lub gorzej pokrywa się z otworem do wkładania śruby pierścienia, że ​​będziemy robić później.

Może się przyda pozdrawiam Tomek

• Like 1

Wydaje mi się że chodziło zbyt wysoki środek ciezkosci i za mocno rozciągnięte obciążenie. Obciążeniem była taśma ołowianą doginana kombinerkami a otwór wycinalem nożem i chyba po prostu nie byłem w stanie umieścić ołowiu dostatecznie nisko i na odpowiednio małej przestrzeni.

W tych jerkach które teraz przygotowuję zrobiłem właśnie tak jak jest pokazane w linku który wkleiłeś. Otwory wiercę a obciążenie będzie odlane w formie wałków. Póki co używam ołowianych kulek kupionych w miejscowym sklepie wędkarskim.

Z tego co patrzyłem to jeżeli komuś nie chce się bawić w odlewanie albo nie ma warunków to niezłym wyjściem mogą być plomby ołowiane. Stosunkowo niedrogo można kupić sporą ilość w konkretnych średnicach i mniej więcej określonej wadze.

• Like 1

A jakim sposobem robiłeś? Z grubszego drutu fajanie się robi wiertarką, z tym, że zamiast wiertła wkładasz gwoździa z obciętą główką i w kształcie laski. Odcinek drutu zginasz na pół, wkładasz końce w imadło, zaczepiasz drut gwoździem i skręcasz. Najważniejsze to nie pszesadzić ze skręceniem i podczas skręcamia ciągnąć wiertarkę do siebie, tak żeby drut był naprężony.

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...