roland79 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Witam.Poszukuje jakiegoś ciekawego spiningu, a dokładniej dwóch spiningów.Pierwszy w długości ok 210, drugi 240. Najczęściej wędkuje na paproschy 1-4g i woblerki 2-8g. Stosuje najczęściej plecionkę 0,06mm.Warunkiem który sprzęt powinien spełniać to wzmocniony oplot części szczytowej (mocniejszy blank, ale jednocześnie czuły), ze względu na spiningowanie w ekstremalnych miejscach (przeciskanie się przez krzaki), oraz większe przelotki (wędkowanie zimą). Poprzednio miałem spining Jenzi Mitzuki UL 1-10 210m, rewelacja. Niestety kijek został uszkodzony, a tego modelu w Polsce nie dostanę.Mam do wydania 180-300plnZ góry dzięki Edytowane 16 Lutego 2015 przez roland79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Tak mi się rzuciło w oczy Taki ?? http://cormofishing.nazwa.pl/cupidofishingstore/pl/http-cupidofishingpl-indexphpoptioncomwrapperviewwrapperitemid24/425-jenzi-mitsuki-kaitsu-jigger-ul-1-10-g.htmlhttp://www.szczupak.pl/jenzi-mitsuki-kaitsu-jigger-ul-i4919.html Edytowane 16 Lutego 2015 przez Tomasz eS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland79 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A możesz coś innego zaproponować, jakąś inna markę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Jakie duże masz te kropki? Tylko plecionka czy żyłka tez wchodzi w grę? Jeżeli tak, to jaką żyłkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Musisz okreslic swój budżet ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland79 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Najczęsciej Jakie duże masz te kropki? Tylko plecionka czy żyłka tez wchodzi w grę? Jeżeli tak, to jaką żyłkę?Najczęsciej plecionka 0,06mm, żyłka max 0,20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Faktycznie, dobrze jakbyś tez określił ile kasy możesz wydać. Bez tej informacji to trochę taka zgadywanka.Pytałem o wielkość pstrągów, bo mam jednego kija na sprzedaż, ale byłby za mocno na Twoje potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Sprawdź Parebellum 215 cm do 7 gram z Savege Gear może Ci podpasuje, cenowo na pewno się załapiesz, przynajmniej na starszą wersję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland79 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Wielkość pstrągów (jakie się uda) większość 30-40cm trafia się jakiś od czasu do czasu 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 A poszukaj sobie jakiego starego szklaka czy jakiego kompozyta i problem krzaków i puknięć-stuknięć masz z czapki...Jakbyś gdzie znalazł sobie taki kijek z początku lat '90-tych, 2,10 DAM Kev-EX, to kup, może być nawet tani jak barszcz... Niby 5-25 ale obskoczy te Twoje przynęty, lekutki, prawie parabolik, na Hardloyach, korek z korka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland79 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Dzięki za pomoc. A coś z nowszego sprzętu ogólnie dostępnego koledzy/ koleżanki mogą doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 No jak z ogólnodostępnego, to najlepiej, trza ruszyć tyłek do sklepu i samemu se co wybrać...Takie internetowe rady, to wiesz Pan, każdy co innego zachwala, każdemu co innego pasuje, każdy ma "inną rękę"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Ja bym Ci polecił to: http://olx.pl/oferta/spinning-cormoran-power-grip-270cm-2-15gr-CID767-ID8SDMJ.html#8abe89d5ce Ja mam power gripa, tylko nie ten co wyżej wysłałem, ale myśle, że powinien być bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Ja posiadam ten model, kozacki. Tylko to już ciężko dostać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roland79 Opublikowano 18 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Dz koledzy poszukam, tylko że dł 2- 2,2 lub drugi max 2,40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi