Skocz do zawartości

Plecionka 0,06

rybspinn

Rekomendowane odpowiedzi

Przymieżam się do zakupu nowej plecionki pod okonia, co polecicie w rozmiarze 0,06 w cenie do 100 zł ?

polecam http://www.mefistofishing.pl/duel-hardcore-x8-doskonala-japonska-plecionka-p-1275.html

kupujesz 200m na 100m jest czerwony znacznik, odcinasz tak żeby znacznik został na szpulce i wystawiasz na giełdzie za połowę ceny

mieścisz się w założonej kwocie :D

• Like 1

kup sobie daiwa 8-tournament,miałem większość pletek jakie są na rynku ta jest bardzo dobra moc bardzo zbliżona do jej co podaje firma bardzo mocna nie barwi nie strzępi,nie robi dziwnych rzeczy na kołowrotku-przynajmiej na moich jdm-ach POLECAM.

• 2 lata później...

Daiwa tournament 8braid hyper czyli najlepsza jak do tej pory linka od daiwy w tym budzecie zaczyna sie od 0.08mm czyli wedlug daiwy pe 0.4

Porownywalem organoleptycznie z varivas light game pe 0.4 i daiwa wypada ciut cieniej i okraglej. Najlepsze to, ze daiwe wychaczysz za polowe ceny varivasa...

Wysłane z mojego K10000 Pro przy użyciu Tapatalka

A ja w odróznieniu od takich niczego nie wnoszących wpisów jak ten wyżej napisze czego nie polecam z cienkich plecionek.

Plecionka YGK G-soul x3. PE05. Typowa płaska taśma, fakt na poczatku dosc gładka i zmierzona mikrometrem ma ,0,05mm. Po pierwszym łowieniu z żółtego fluo zrobiła się biało-żółtawa, po około 10 łowieniach plecionka rozwarstwiała się i nie dało się nia rzucac bo okręcała sie w około szczytówki. Nie ma mowy o tym że to od kontaktu z dnem bo cały czas lowłem z dowiazanym metrowym fluorokarbonem 0,16. Przy zaczepach plecionka pękała za fluorokarbonem, także słabiutka wytrzymalościowo. Dwa plusy sa takie że jest naprawdę cienka i dość gładka, reszta to juz same minusy -nie polecam.

Edytowane przez stefan..k

Dopisze jeszcze do wątku kolegi , nie polecam 0.10 Dragona HM 8X Forte , Z kolorem jeszcze jako tako , ale wytrzymalośc  słabiutko ,przy lekim zaczepie odrazu peka na weżle ,po kilku wypadach nad wodę broda  na ok 3 metry, no i po ostatnim wypadze zrobilo się gniazdo .

A ja w odróznieniu od takich niczego nie wnoszących wpisów jak ten wyżej napisze czego nie polecam z cienkich plecionek.

Plecionka YGK G-soul x3. PE05. Typowa płaska taśma, fakt na poczatku dosc gładka i zmierzona mikrometrem ma ,0,05mm. Po pierwszym łowieniu z żółtego fluo zrobiła się biało-żółtawa, po około 10 łowieniach plecionka rozwarstwiała się i nie dało się nia rzucac bo okręcała sie w około szczytówki. Nie ma mowy o tym że to od kontaktu z dnem bo cały czas lowłem z dowiazanym metrowym fluorokarbonem 0,16. Przy zaczepach plecionka pękała za fluorokarbonem, także słabiutka wytrzymalościowo. Dwa plusy sa takie że jest naprawdę cienka i dość gładka, reszta to juz same minusy -nie polecam.

Spróbuj YGK egi metal, cały rok nią łowiłem okonie i nic się z nią nie stało, okrągła i nadal trzyma parametry- mam 0,4PE 8lb i faktycznie tyle wytrzymuje nawet po ciężkim sezonie. Okonie do 50cm pompuję na klatę i jeszcze nigdy nie strzeliła :) 

• Like 3

Spróbuj YGK egi metal, cały rok nią łowiłem okonie i nic się z nią nie stało, okrągła i nadal trzyma parametry- mam 0,4PE 8lb i faktycznie tyle wytrzymuje nawet po ciężkim sezonie. Okonie do 50cm pompuję na klatę i jeszcze nigdy nie strzeliła :)

Zobaczymy może spróbuję, ta co podałem jest 3x splotowa ta którą podajesz 4x więc powinna być lepsza. Póki co kupiłem sobie na próbę z Aliexpress Kingcasta 0,07 4x splot. Na pewno jest bardziej okrągła, mocna i trzyma wymiar co mnie zdziwiło, Jest bardziej szorstka w dotyku od tej YGK którą podałem no i koszt 30zł za 300m, na razie jej nie używałem więc nic nie powiem jak to się sprawdzi w praktyce. 

Zobaczymy może spróbuję, ta co podałem jest 3x splotowa ta którą podajesz 4x więc powinna być lepsza. Póki co kupiłem sobie na próbę z Aliexpress Kingcasta 0,07 4x splot. Na pewno jest bardziej okrągła, mocna i trzyma wymiar co mnie zdziwiło, Jest bardziej szorstka w dotyku od tej YGK którą podałem no i koszt 30zł za 300m, na razie jej nie używałem więc nic nie powiem jak to się sprawdzi w praktyce.

X3 sobie odpuść bo to dramat. Ale Egi Metal x4 jest bardzo fajna.

• Like 1