woblery L.E. Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 (edytowane) Przy takich średnicach kupuję tylko i wyłącznie 4-splotowe plecionki.Chyba że łowisz w samym piaszczystym dnie. Techron olive green 0,06,dragon fishmaker 0,06 te mam w 100% sprawdzone.Nie kupuj japońskich 8 splotówek !!! przeleciałem od unitiki,peewee,duel,nie testowałem tylko YGK egi metal ale to jest chyba 4 splotowa.Tam gdzie kamienie 8 splotowa zaraz się postrzępi i będzie rwać. Najlepiej z tych wszystkich wypadł mi ten dragon fishmaker a łowię w odrze wiec warunki nie lekkie i pod względem czystości wody jaki i zaczepy,kamienie etc. Edytowane 12 Grudnia 2017 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Falkon750 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ja lowie okonie duelem 0.6 8 splotowym i nie narzekam fajna opcją jest też kairiki 8x.Na lekko mam mamoi oschikade 0,4 jeżeli chodzi o strzepienie to jest to dobry wybór wiadomo im cieńsze tym wytrzymałość na węźle gorsza.Wszystko zależy od tego co chcemy łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Ja lowie okonie duelem 0.6 8 splotowym i nie narzekam fajna opcją jest też kairiki 8x.Na lekko mam mamoi oschikade 0,4 jeżeli chodzi o strzepienie to jest to dobry wybór wiadomo im cieńsze tym wytrzymałość na węźle gorsza.Wszystko zależy od tego co chcemy łowić.Może nie tyle co chcemy złowić a w jakich warunkach łowimy.W ostro kamienistym dnie,na opaskach,w konarach wszystkie te 8 splotowe klękały...ba nie mówie tu o węzłach tylko typowym przecieraniu się,strzępieniu i trzeba było ciąć co chwile linkę bo na odcinku kontaktu z dnem poszarpana. Na drugim kiju miałem linkę dragona fishmeker o średnicy 0,06 i w tych samych warunkach kompletnie nic tej lince się nie działo.Przed tym dragonem stosowałem techrona olive i również byłem zadowolony.Jedną którą mogę jeszcze polecić to sunline super PE (4 splotowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 W takich warunkach przydaje się przypon z fluorocarbonu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 W takich warunkach przydaje się przypon z fluorocarbonu Owszem. Ale za dużo zabawy podczas gdy dużo zaczepów.Co chwila wiązać a niech puści na węźle łączącym plecionkę i fluorocarbon to lipa.Ja wolę wręcz na odwrót stosować w piaszczystym dnie i klarownej wodzie z roślinnością fluorocarbon . Tam gdzie kamienie bezpośrednio plecionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerek9891 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Szukam dobrej plecionki spiningowej 0.06 cena do 150zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Używam PeeWee Lime Green 6 lb i 5 lb. Jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Hm 8x - bardzo dobry wybór, dragon fishmaker też ogarnie/ ale to już nie to co HM - najlepszy kolor pomarańcz - nawet ślepy zobaczy wszystko na tym kolorze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Phantom spin green, łowiłem na 0,06 i sprawowała się dobrze, ładnie się nawijała i daleko latała, nie miała tendencji do splatań, niestety ze względu na dużą ilość zaczepów w łowisku łowię teraz na 0,10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ace Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Popieram Santiago,peewee są godne polecenia,łowię 03,04 i 05 i jestem z nich zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Peewee 4x świetna, sunline super pe 8x też. Obie w budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi