Skocz do zawartości

Plecionka 0,06

rybspinn

Rekomendowane odpowiedzi

Przy takich średnicach kupuję tylko i wyłącznie 4-splotowe plecionki.Chyba że łowisz w samym piaszczystym dnie. Techron olive green 0,06,dragon fishmaker 0,06 te mam w 100% sprawdzone.Nie kupuj japońskich 8 splotówek !!! przeleciałem od unitiki,peewee,duel,nie testowałem tylko YGK egi metal ale to jest chyba 4 splotowa.Tam gdzie kamienie 8 splotowa zaraz się postrzępi i będzie rwać. Najlepiej z tych wszystkich wypadł mi ten dragon fishmaker a łowię w odrze wiec warunki nie lekkie i pod względem czystości wody jaki i zaczepy,kamienie etc.

Edytowane przez woblery L.E.

Ja lowie okonie duelem 0.6 8 splotowym i nie narzekam fajna opcją jest też kairiki 8x.Na lekko mam mamoi oschikade 0,4 jeżeli chodzi o strzepienie to jest to dobry wybór wiadomo im cieńsze tym wytrzymałość na węźle gorsza.Wszystko zależy od tego co chcemy łowić.

Ja lowie okonie duelem 0.6 8 splotowym i nie narzekam fajna opcją jest też kairiki 8x.Na lekko mam mamoi oschikade 0,4 jeżeli chodzi o strzepienie to jest to dobry wybór wiadomo im cieńsze tym wytrzymałość na węźle gorsza.Wszystko zależy od tego co chcemy łowić.

Może nie tyle co chcemy złowić a w jakich warunkach łowimy.W ostro kamienistym dnie,na opaskach,w konarach wszystkie te 8 splotowe klękały...ba nie mówie tu o węzłach tylko typowym przecieraniu się,strzępieniu i trzeba było ciąć co chwile linkę bo na odcinku kontaktu z dnem poszarpana. Na drugim kiju miałem linkę dragona fishmeker o średnicy 0,06 i w tych samych warunkach kompletnie nic tej lince się nie działo.Przed tym dragonem stosowałem techrona olive i również byłem zadowolony.Jedną którą mogę jeszcze polecić to sunline super PE (4 splotowa)

W takich warunkach przydaje się przypon z fluorocarbonu ;)

Owszem. Ale za dużo zabawy podczas gdy dużo zaczepów.Co chwila wiązać a niech puści na węźle łączącym plecionkę i fluorocarbon to lipa.Ja wolę wręcz na odwrót stosować w piaszczystym dnie i klarownej wodzie z roślinnością fluorocarbon . Tam gdzie kamienie bezpośrednio plecionka.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...