Rahtid Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Cześć,Jestem tu nowy i chciałbym zadać pytanie. Planuję zakup kołowrotka i trochę drobnicy.Ceny w Polsce są mniej korzystne niż za granicą. Szukam na e-bayu i znalazłem kilka ciekawych ofert, np.:http://www.ebay.com/itm/PENN-Slammer-360-Vollmetall-Pilkrolle-Salzwasserrolle-Neu-OVP-DEUTSCHE-GARANTIE-/271657235339?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item3f4008738b http://www.ebay.com/itm/PENN-Slammer-360-Slammer360-Rolle-1154069-neu-Slamer-/351316651042?pt=DE_Sport_Angelsport_Angelrollen&hash=item51cc1aac22Jednakże, zastanawiam się czy to nie są jakieś podróbki. Dlatego też, zwracam się do bardziej doświadczonych kolegów z pytaniem: Cz znacie jakieś wiarygodne sklepy poza granicami naszego kraju? Może być zarówno EU, jak i USA. Mam tam kilku znajomych i możliwość ominięcia cła.Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam,Rahtid Mój post umieszczam tu, ponieważ nie mogę tego zrobić w grupie Kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 75euro z wysyłka , czy różnica wynagradza brak gwarancji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Za 250-260 zł kupisz w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 16 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Dzisiaj na portalu pojawiły się już 2 oferty sprzedaży nówek penów, kolego poszukaj to tylko trochę chęci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) na jebaju musisz doliczyć prowizje paypala plus teraz wysokie ceny walut - mało opłacalne a do tego wysyłka do kolegi znajomego też nie jest za darmo więc nawet omijając cło etc lepiej jak podają koledzy szukać na forum albo jakiej okazji w necie PS: jak już kupować bez cła i podatku lepiej szarpnij coś z japońców (może na ebayu coś trafisz rozsądnego)edit:dla potwierdzenia masz ofertę 360-ki (już sprzedany ale cena pewnie zadowalająca Twoje potrzeby) http://jerkbait.pl/topic/50956-sprzedam-penn-slammer/?hl=penn Edytowane 18 Lutego 2015 przez ROOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 na jebaju musisz doliczyć prowizje paypala plus teraz wysokie ceny walut - mało opłacalne a do tego wysyłka do kolegi znajomego też nie jest za darmo więc nawet omijając cło etc lepiej jak podają koledzy szukać na forum albo jakiej okazji w necie PS: jak już kupować bez cła i podatku lepiej szarpnij coś z japońców (może na ebayu coś trafisz rozsądnego)edit:dla potwierdzenia masz ofertę 360-ki (już sprzedany ale cena pewnie zadowalająca Twoje potrzeby) http://jerkbait.pl/topic/50956-sprzedam-penn-slammer/?hl=penn na czym polega prowizja paypala w przypadku zakupow na ebay ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Nie ma takiej prowizji. Natomiast kurs jest mocno niekorzystny. Za to masz ochronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek184 Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Nie ma takiej prowizji. Natomiast kurs jest mocno niekorzystny. Za to masz ochronę.Kurs dolara jest ok. 20 gr więcej jak średni. Teraz pokazało mi 3,84 zł. Trochę dużo. Edytowane 18 Lutego 2015 przez Krzysiek184 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 No niestety. To jest minus. Ale jest jeszcze większy numer.Prowadzę firmę sprzedającą części do samochodów. I gość z Chorwacji coś zamówił.Zamiast złotówek głupio podałem cenę w EUR. Nie dość, że zapłaciłem jako sprzedający dużą prowizję to jeszcze PayPal przelewa tylko na konto w walucie ojczystej mimo tego, że mam w bankach konta w EUR.I teraz siedzi EUR na koncie za które muszę coś kupić. Bo jak zlecę przelew na konto, to mi przewalutują np. po 4,35.Nic, tylko zakupy wędkarskie w EUR muszę poczynić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) Nie ma takiej prowizji. Natomiast kurs jest mocno niekorzystny. Za to masz ochronę.może nie prowizje a opłata za kupno waluty przez paypal więc liczą swoją prowizję, marżę czy jak tam zwał, tak samo płatność kartą, bank też kasuje za zakup dewiz. jakby ktoś chciał kupić $ od kogoś z paypala to płaci prowizję za odbiór waluty - teraz chyba 2,9% + 0,80PLN około.no i teraz wysoki kurs $ wg NBPedit:@guzu może nie polega to na tym że kupisz z ebaya i płacisz prowizje ot tak bezpośrednio, tylko pośrednio to co napisałem wyżej - ponieważ większość płatności na ebayu masz tylko przez paypala więc tak czy siak płacisz paypalowi ich dolę, za dziękuję tego nie robią@godski nie masz napisane że płacisz prowizję paypalowi (o te 20gr więcej za 1$) ale za hurtowy zakup waluty plus opłaty Edytowane 18 Lutego 2015 przez ROOS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 W tym roku (2015) ewidentnie paypal zwiekszyl spready przy wymianie walut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROOS Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 ja to co pobiera paypal nazywam prowizją, a czy tam będzie napisane j/w czy marża czy opłata czy danina kij im w oko i tak za dużo plus słabnący złoty i mamy lipę na zakupy. pamiętam jeden zakup z kumple - jak mu policzyło wsio to wyszło 2,3 za 1$ :Ssam kupowałem niedługo po tym i było jeszcze 2,54 no a teraz jest trochę nędznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarek Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Witam,Czy któryś z kolegów korzystał już z tej witryny: https://www.fishingreels-dubai.com/ i mógłby podzielić się swoją opinią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 ..nawet "Scamadviser" o nich nie slyszal......a tak na marginesie - olewam strony których właściciele chcą zarabiać pieniądze a nie racza nawet napisać kim są.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2019 @lexi ma racje. Zadnego telefonu, zadnego adressu, definitýwnie fakeshop! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi