psd27 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 W moim turku przepuszcza oporówka w niskich temperaturach. W temperaturze pokojowej trzyma jak należy. Podejrzewałem nadmiar smaru/oliwki, które dostały się do środka, dlatego wyczyściłem ją. Test "lodówkowy" (+4 stopnie) niestety znowu daje wynik negatywny - wciąż przepuszcza. Czy to oznacza, że oporówka jest już do wymiany, czy może jednak jeszcze coś robię źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 5 sek wyszukiwania : oporówka puszcza na mrozie i oporówka Niech moc Google będzie z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 5 sek wyszukiwania : oporówka puszcza na mrozie i oporówka Niech moc Google będzie z Tobą Fajnie, a nawet bardzo. Tylko powiedz mi jeszcze proszę, jaka jest w takim razie odpowiedź na moje pytanie....? Żeby uniknąć dalszych bezsensownych przepychanek - z wyszukiwarką radzę sobie całkiem dobrze; nie boję się rozkręcić kołowrotka; wiem, że oporówka może przepuszczać w niskich temperaturach; napisałem, że ją wyczyściłem i dalej są problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 to ja Ci podpowiem że to nie oporówka jest winna na 99 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Paweł, najpierw sprawdź w jakim stanie jest bieżnia po której lata oporówka, jak ma wyjechany pasek po wałkach to wymień samą bieżnię, jest szansa że będzie trzymała a jak to nie pomoże to trzeba wymienić oporówkę ... Z nową bieżnią będzie trzymać na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Paweł, najpierw sprawdź w jakim stanie jest bieżnia po której lata oporówka, jak ma wyjechany pasek po wałkach to wymień samą bieżnię, jest szansa że będzie trzymała a jak to nie pomoże to trzeba wymienić oporówkę ... Z nową bieżnią będzie trzymać na 100%Bieżnia, znaczy się Arku ten wałek, który jest w środku oporówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Paweł, najpierw sprawdź w jakim stanie jest bieżnia po której lata oporówka, jak ma wyjechany pasek po wałkach to wymień samą bieżnię, jest szansa że będzie trzymała a jak to nie pomoże to trzeba wymienić oporówkę ... Z nową bieżnią będzie trzymać na 100% taki sekret bez wymian czegokolwiek to ustawienie bieżni wyżej lub niżej oporówka oby tylko ciut złapała nowe położenie i będzie grać, oczywiście wcześniej ją trzeba umocować w obudowie sztywniej niż to zrobiła fabryka to już przerabiałem i Pan Zorro potwierdził namacalnie, po odkryciu tego banalnie prostego sekretu skończyły się problemy z Oporówkami w daiwie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 taki sekret bez wymian czegokolwiek to ustawienie bieżni wyżej lub niżej oporówka oby tylko ciut złapała nowe położenie i będzie grać, oczywiście wcześniej ją trzeba umocować w obudowie sztywniej niż to zrobiła fabryka to już przerabiałem i Pan Zorro potwierdził namacalnie, po odkryciu tego banalnie prostego sekretu skończyły się problemy z Oporówkami w daiwie Dzięki Spryciarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 taki sekret bez wymian czegokolwiek to ustawienie bieżni wyżej lub niżej oporówka oby tylko ciut złapała nowe położenie i będzie grać, oczywiście wcześniej ją trzeba umocować w obudowie sztywniej niż to zrobiła fabryka to już przerabiałem i Pan Zorro potwierdził namacalnie, po odkryciu tego banalnie prostego sekretu skończyły się problemy z Oporówkami w daiwie ciekawy patent!A "ciut wyżej lub niżej" to ile w mm - 0,1mm, 0,5mm? Może być "na oko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Ze 3 lata temu ten patent podpowiedział mi mefisto jak chciałem zamówić oporówke a nie było już w sprzedaży. Zrobiłem i działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Ze 3 lata temu ten patent podpowiedział mi mefisto jak chciałem zamówić oporówke a nie było już w sprzedaży. Zrobiłem i działa.oporówki to pasują od wielu nawet tanich daiw ale dzięki temu patentowi nie trzeba ich wymieniać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 oporówki to pasują od wielu nawet tanich daiw ale dzięki temu patentowi nie trzeba ich wymieniać To właśnie była tania a pasująca była w cenie prawie nowego młynka. Tak czy inaczej najwazniejsze że patent działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Paweł ten myk w postaci podniesienia bieżni, myślę że podkładką można by wykonać tzn. na piniona podkładkę i na to bieżnię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Pomogło! 20 minut w zamrażalniku i ani drgnie Dziękuję wszystkim za pomoc i "uratowanie" mojej nieszczęsnej oporówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Jak dokładnie podniosłeś oporówkę? Przez tą przypadłość starych Turków i Emblemów pogoniłem kilka maszynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Zrobiłem Andrzej, jak radzili Łukasz, Arek i Jozi - między łożysko a "bieżnie" dałem małą podkladeczke, dzięki czemu bieżnia nieco poszła do przodu.Okazało się, że oporowka jednak rzeczywiście ma lekki luz w obudowie, ale nie bardzo miałem czym ja "osadzić". Taśma samoprzylepna okazała się zbyt gruba :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Z tymi podkładkami trzeba ostrożnie aby rotora za wysoko nie unieść, tu dodajesz, tam ujmujesz i gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 A gdzie tam "ująć" można? :-)Ile to Łukasz wg Ciebie może być "za dużo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 23 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Obserwuj szczeline miedzy rotorem a obudową, ona prawdę Ci powie a ująć ? No w turku masz pole do popisu, podkladek, tulejek od zajeba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Panowie będzie to działać w multiku , trochę mi przepuszcza oporówka w Lunie przy niższych temperaturach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Panowie będzie to działać w multiku , trochę mi przepuszcza oporówka w Lunie przy niższych temperaturach ?Najpierw wyczyść i nasmaruj delikatnie. Oporówki w multikach są pancerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel79ozo Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Tak zrobiłem po pierwszym razie jak zaczęła puszczać .Spróbuję na sucho ,i z radami tutaj podpowiedzianymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 1 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Łukasz, czy możesz wrzucić jakąś fotografię takiego tuningu? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Wita,. zbliża sie zima , będzie zimno i wlasnei w moim 4 sezonowym excelerze plus po ciezkich orkach zaczela puszczac oporowka , a w zasadzie przestawala dzialac na zimnym, nie rozkrecalem jej zdjelem tylko rotor i dobrze wypsikalem wd40 , skrecilem i jest malina , ot moze na szybko sie komus przyda , nei wiem na ile pomoglo po kilklowienaich nic się nei dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 To może być czwarty i ostatni sezon tego kołowrotka. Sprawdź czy WD40 nie rozpuścił Ci przypadkiem smaru na elementach przekładni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi