Skocz do zawartości

Spin do trolla

antilag

Rekomendowane odpowiedzi

Na sumki to Ja mam obecnie ,kilka patyków na różne sytuacje oraz wody:

SHIMANO SPEEDMASTER POWER GAME I GEN pierwotnie miał 3m do 120gr po docięciu 2,7m - MODERATE

LEMAX 2,4m 30Lb - FAST

LEMAX 2,55M 40LB - MODERATE

X-ZOGA MASTERY 2,4M 30LB FAST-MODERATE

i najnowsze dziecko MATAGI na lekki troling

MATAGI - LESSON EIGHT - jeszcze w fazie obmyślania jak to uzbroić  ;) .

http://www.matagi.co.jp/2014pdf/p23.pdf

Edytowane przez miramar69

te lemaxy sa spoko , ale nie mogłem się doprosić Roberta z Brc ze 3 miesiące żeby mi powiedział jakie ma blanki , po 6 razie przestało mnie to obchodzić .

Zogi są spoko ale mialem customa , cenowo wychodzi podobnie a przynajmniej da rade zrobić coś ładnego za tą kase ,

A te matagi na kalmary to  chyba ciut przy ubogie w moc ...

Edytowane przez antilag

te lemaxy sa poko , ale nie mogłem się doprosić Roberta z Brc ze 3 miesiące zeby mi powiedział jakie ma blanki , po 6 razie przestało mnie to obchodzić .

Zogi są spoko ale mialem customa , cenowo wychodzi podobnie a przynajmniej da rade zrobić coś ładnego za tą kase ,

A te matagi na kalmary to  chyba ciut przy ubogie w moc ...

Mocy to mu raczej nie brakuje ,tylko ma trochę cienką szczytówkę - ogranicza to użycie dużych woblerów. Dlatego napisałem LLEKKI troling.

Pewnie znajdzie też zastosowanie w połowie szczupaków i sandaczy na duże gumy, może do połowu Bałtyckich bolków na lekko????

To prawda - "ciężkiego" było określeniem ogólnym, nie odnoszącym się do łowienia sumów konkretnie.

Muszę zbadać tego StC - nada się też do szczupakowego trola na duże przynęty 100g+?

Takie było jego pierwotne przeznaczenie. Raczej się sprawdził. Może ciut brakuje mu amortyzacji. Ale coś za coś: to kij do bardzo dużych wabi i na bardzo duże ryby :)

byłem i dalej nic same pały. Nic co by nadawało sie pod moje łowienie wątpie by którykolwiek z nich dał rade pokazać branie 50-60cm sandacza :D  x zoga miała naprawde fają szczytowkę..... 

Musze gdzieś namierzyć tego Kongera saltex w Warszawie .

Kolega całkiem fajnie w tym roku dawał sobie radę Shimano Vengeance Shad XH, ale to raczej nie tak klasa mocowa, jakiej szukasz. Pi razy oko ze 30lb. Przezbrajałem taki blank - sądząc po kolorze opiłków i układzie mat jest to mieszanka węgiel + szkło: mięsista i szybka, ale wcale nie bardzo ciężka.

nie moglem sie doprosić w zadym sklepie tego saltexa , w 3 warszawskich sklepach internetowych w tym rapie jest , ale tylko na papierze w sumie moglem sie tego domyślać bo jak niby w czymś wielkośći kiosku ruchu zmieścić 10tys pozycji czy ile oni tam maja na stronie  . Wiec zamówie na allegro 3 modele , wybiore ten który mi pasuje i resztę odeśle.

Cześć, podepnę się pod temat, bo szukamy zdaje się podobnego kija , a nawet może spotkamy się na rybach razem z nowym właścicielem x-zogi założyciela. Łowi ktoś cormoranem big cat mega lifter, albo big cat power lifter, ten pierwszy występuje w dwóch c.w. do 280 gr i 400 gr ?Czy może kol antilag oglądał gdzieś te wędki ?

Berkley Tec Cat Hunter Spin , 2,40 m , 80-200gr  :)

A kol urasenty może coś wiecej napisać o akcji, oraz ewentualnych możliwościach podniesienia wiaderka z wodą tego Huntera ?

Dzięki z góry Tomek

Dziś macałem parę patyków , bardzo fajne wrażenie na mnie zrobiły dwa kije  .

Pierwszy to  Black Cat Light Spin , fajnie wykonany , mięsisty blank , dot uchyt alpsa , dobra szczytówka , z minusów to cena i paskudny żółto czarny wzór na blanku , drugi całkiem spoko patyk , to Team Daiwa Pilk 8ft 150g , naprawde fajny kij z ładnym ugięciem jak narazie mój faworyt , lekki naprawdę przypadł mi go gustu z minusów cena i dwu skład

Nareszcie znalazłem miejsce gdzie są kije kongera serii saltex  , w przyszłym tygodniu zdam relacje.

Edytowane przez antilag
  • Like 1

Witam ponownie, a jsk byłeś Centrum Wędkarstwa na Wybrzeżu oglądałeś może Robinson Ugly Stick, ja dziś pomacałem takiego do 450 gr za coś ok 150 zł, no sztywny to on nie był, szklana przeźroczysta szczytówka, miałem trochę mało czasu, ale przyjrzę mu sie jeszcze i być może to będzie mój kij

Nie znam się w ogóle na łowieniu sumów na trola (suma złowiłem jednego w życiu, do tego z brzegu i na łowisku specjalnym ;) ) ale może warto zainteresować się starym i sprawdzonym Beastmasterem AX/BX 210 lub 240 XH? Nowe egzemplarze są na allegro lub olx w cenie ok 500zł, a kije chyba idealne do mocnego trola, do tego pancerne.

Tu są dostępne http://olx.pl/i2/oferta/wedki-shimano-beastmaster-ax-bx-inne-CID767-ID8h1fR.html#:f8892acfc5#gallery

Albo coś takiego http://allegro.pl/wedka-trolling-shimano-beastmaster-240cm-100-200g-i5135983563.html ?

Edytowane przez Żbiku