Skocz do zawartości

Spin do trolla

antilag

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba na ten kij wyszło w tym roku parę lub paręnaście sumów pod 2ke największy coś koło 240 i nie był do tego celu za słaby , wiec nie wiem o co chodzi , to ze kij się głebiej ugina to nie znaczy że jest słaby .

Ale , który ? I pewnie w zeszłym roku :-). Każdy który się głęboko ugina jest lepszy od tego co się łamie, najchętniej jakby udało się go w 8 zawiązać, a moc to siła która jest do tego potrzebna. Wiec ja szukam kija który trochę mniej się ugnie pod takim samym ciężarem, czy sterem holowanego woblera, co BX

Taka jest trochę  za krótka  jak na moje potrzeby,  szukam patyka od 2.6 w górę. Poza tym przewyższa mój budżet. Jeśli chodzi o Ja-s to rozumiem że będzie za słaby na troling  sdr-ami?

Niektórzy łowią/łowili:

http://www.brc.com.pl/xzoga-sprawdzona-w-boju/

Miałem ten kij w rekach, ładnie się gnie, mocy w UJ.. Ale długość nie dla mnie :/

Taka jest trochę  za krótka  jak na moje potrzeby,  szukam patyka od 2.6 w górę. Poza tym przewyższa mój budżet. Jeśli chodzi o Ja-s to rozumiem że będzie za słaby na troling  sdr-ami?

Ja-s 90mh2 spokojnie da radę. Mój znajomy ma ten kij i sobie chwali. 

Nareszcie znalazłem troche czasu , i wpadlem obejrzeć tego kongera nad którym się rozwodziłem od dłuższego czasu  , tak jak myśałem typowania z katalogu było by duzym nieporozumieniem . Tzn kij swietny ,wszystko sie zgadza , przelotki fuji k , uchywt fuji , gala fuji , dobra twarda pianka ,podmotki ,grubościenny równy blank, jakość wykonania jak na seryjne chinskie patyki imponująca  :)  .

Z tym ze typowana gramatura na podstawie xzogi 12kg i studiowania katalogu chybiona  , saltex blue ocean 160g ( o którym myslałem)  bardziej przypomina zoge 18kg  może nawet więcej , naprawdę mocny kij i raczej sandacze na grubych kotwicach st46 i st66 nie dolatywały by do burty ...

Za to wersja 120g wydaje się być idealna , pełniejsze ugięcie ,progresywne postępujace wraz z mocą i  szczytówka której tak długo szukałem B)  .

Mocy na sucho też mu nie brakuje , niestety z testami na wodzie trzeba jeszcze chwile poczekać , ale może uda się użyć go w Szwecji do dużych gum .

Jak narazie z czystym sumieniem polecam !

Ogladalismy też serie red sea , blanki bardziej zbieżne ,zdecydowanie bardziej szczytowe. Do mnie bardziej przemawia głebsze ugiecie z blu ocean , wykonanie równie dobre jak poprzednik.

Edytowane przez antilag

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Witam, żeby nie dublować tematów zapytam tutaj. Poszukuje kija uniwersalnego łowienia na gumę (guma +20-35g) i w przelotach między miejscówkami trolować  woblerami (5-7cm sdr), długość 2,3-2,5m. Chodzi o to żeby był na tyle lekki żeby można było tym rzucać i mocny żeby trolować. Może koledzy mają jakieś pomysły?

Witam, żeby nie dublować tematów zapytam tutaj. Poszukuje kija uniwersalnego łowienia na gumę (guma +20-35g) i w przelotach między miejscówkami trolować woblerami (5-7cm sdr), długość 2,3-2,5m. Chodzi o to

żeby był na tyle lekki żeby można było tym rzucać i

mocny żeby trolować. Może koledzy mają jakieś

pomysły?

ja do takich zastosowań polecam cd orke 2,45 20lb tą mam a jest jeszcze 25lb. No chyba ze celem połowu jest sum...ja tym sandaczy szukam