kostom63 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Cześć, to co on ma napisane to mało ważne , ale ma być mocny kij GDYBY 2 metrowa kijanka się uwiązała, to mam być przygotowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Chyba na ten kij wyszło w tym roku parę lub paręnaście sumów pod 2ke największy coś koło 240 i nie był do tego celu za słaby , wiec nie wiem o co chodzi , to ze kij się głebiej ugina to nie znaczy że jest słaby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Chyba na ten kij wyszło w tym roku parę lub paręnaście sumów pod 2ke największy coś koło 240 i nie był do tego celu za słaby , wiec nie wiem o co chodzi , to ze kij się głebiej ugina to nie znaczy że jest słaby .Ale , który ? I pewnie w zeszłym roku :-). Każdy który się głęboko ugina jest lepszy od tego co się łamie, najchętniej jakby udało się go w 8 zawiązać, a moc to siła która jest do tego potrzebna. Wiec ja szukam kija który trochę mniej się ugnie pod takim samym ciężarem, czy sterem holowanego woblera, co BX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Jest jeszcze taki blank jak Rclb Batsona. Niezbyt finezyjny z wyglądu ale pod ryba pracuje świetnie.Raczej mocniejszego niż 25-30 LB nie bralbym pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 no jest ale cały czas rozmawiamy o seryjnych kijach , jak by ktoś szukał blanku , to jest naprawde duzo fajnych rozwiazań , xzoga g75 , batson , CD, phenix , st.c. I pewnie jeszcze pare by sie znalazło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Może miał ktoś styczność z kijem Xzoga JA-s90. Znalazłem w ofercie BRC i zastanwiam się czy do odrzańskiego trolingu się nada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 jak juz to taka Pi 7523 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Taka jest trochę za krótka jak na moje potrzeby, szukam patyka od 2.6 w górę. Poza tym przewyższa mój budżet. Jeśli chodzi o Ja-s to rozumiem że będzie za słaby na troling sdr-ami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Czesc. Sprawdz Bestmaster AX Boat Slim 7'6" 30-50lb jest na Allegro ,smukly ,ladnie uzbrojony. Macalem takiego w wedkarskim Leclerku tylko nie pamietam czy nie 20-30lb cena ok 360zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Taka jest trochę za krótka jak na moje potrzeby, szukam patyka od 2.6 w górę. Poza tym przewyższa mój budżet. Jeśli chodzi o Ja-s to rozumiem że będzie za słaby na troling sdr-ami?Niektórzy łowią/łowili: http://www.brc.com.pl/xzoga-sprawdzona-w-boju/ Miałem ten kij w rekach, ładnie się gnie, mocy w UJ.. Ale długość nie dla mnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Taka jest trochę za krótka jak na moje potrzeby, szukam patyka od 2.6 w górę. Poza tym przewyższa mój budżet. Jeśli chodzi o Ja-s to rozumiem że będzie za słaby na troling sdr-ami?Ja-s 90mh2 spokojnie da radę. Mój znajomy ma ten kij i sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Ja też go używałem cały jeden sezon sumowy na lekko. Daje się tym łowić sumy na woblery typu SDR ,może nie 9cm salmo HORNETAMI ale 7 ogarnia. Pletkę 30lb wytrzyma, a pod rybką 100-150 cm fajnie się kłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1 Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Dziękuje za pomoc, decyzja podjęta skusze się na tą Xzogę. Edytowane 7 Marca 2015 przez krzysiek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Nareszcie znalazłem troche czasu , i wpadlem obejrzeć tego kongera nad którym się rozwodziłem od dłuższego czasu , tak jak myśałem typowania z katalogu było by duzym nieporozumieniem . Tzn kij swietny ,wszystko sie zgadza , przelotki fuji k , uchywt fuji , gala fuji , dobra twarda pianka ,podmotki ,grubościenny równy blank, jakość wykonania jak na seryjne chinskie patyki imponująca . Z tym ze typowana gramatura na podstawie xzogi 12kg i studiowania katalogu chybiona , saltex blue ocean 160g ( o którym myslałem) bardziej przypomina zoge 18kg może nawet więcej , naprawdę mocny kij i raczej sandacze na grubych kotwicach st46 i st66 nie dolatywały by do burty ... Za to wersja 120g wydaje się być idealna , pełniejsze ugięcie ,progresywne postępujace wraz z mocą i szczytówka której tak długo szukałem .Mocy na sucho też mu nie brakuje , niestety z testami na wodzie trzeba jeszcze chwile poczekać , ale może uda się użyć go w Szwecji do dużych gum . Jak narazie z czystym sumieniem polecam ! Ogladalismy też serie red sea , blanki bardziej zbieżne ,zdecydowanie bardziej szczytowe. Do mnie bardziej przemawia głebsze ugiecie z blu ocean , wykonanie równie dobre jak poprzednik. Edytowane 13 Marca 2015 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Cześć, a ja kupiłem beast master BX 240 boat, do 150 gr, po podwieszeniu 5 kg , stwierdziłem że to jest kij dla mnie, dużo dzielniej zniósł ten ciężar niż kolegi 240 cm do 120 gr, wyposażony w dwustopkowe przelotki, wydaje mi się stworzony do ciężkiej pracy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Witam, żeby nie dublować tematów zapytam tutaj. Poszukuje kija uniwersalnego łowienia na gumę (guma +20-35g) i w przelotach między miejscówkami trolować woblerami (5-7cm sdr), długość 2,3-2,5m. Chodzi o to żeby był na tyle lekki żeby można było tym rzucać i mocny żeby trolować. Może koledzy mają jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Xzoga Mastery model MA-S80H2 (dł. 2,4m, 2-skład, c.w. do 100gr, linka 12-30lb, waga 210gr). Opis jest w temacie : Xzoga blanki- charakterystyka...druga strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Tak jak pisze kolega @homax,ten kij sprawdzi się w 100%ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Kijek jest bardzo fajny, ale... Uzbrojenie minimalistyczne, nie każdemu przypadnie do gustu...ja przezbroiłem w FC od zera. I druga sprawa to duży procent nie zbyt prostych egzemplarzy mówiąc delikatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Kij ciekawy, szkoda tylko że w PL raczej tej wędki nie pomacam. Myslałem raczej o czymś do 50g ale może faktycznie trzeba będzie troche ciężęj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Kij ciekawy, szkoda tylko że w PL raczej tej wędki nie pomacam. Myslałem raczej o czymś do 50g ale może faktycznie trzeba będzie troche ciężęj.Jest wersja do 60g z tym że 260cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Witam, żeby nie dublować tematów zapytam tutaj. Poszukuje kija uniwersalnego łowienia na gumę (guma +20-35g) i w przelotach między miejscówkami trolować woblerami (5-7cm sdr), długość 2,3-2,5m. Chodzi o to żeby był na tyle lekki żeby można było tym rzucać i mocny żeby trolować. Może koledzy mają jakieś pomysły?ja do takich zastosowań polecam cd orke 2,45 20lb tą mam a jest jeszcze 25lb. No chyba ze celem połowu jest sum...ja tym sandaczy szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi