miramar69 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Na sumki to Ja mam obecnie ,kilka patyków na różne sytuacje oraz wody: SHIMANO SPEEDMASTER POWER GAME I GEN pierwotnie miał 3m do 120gr po docięciu 2,7m - MODERATE LEMAX 2,4m 30Lb - FAST LEMAX 2,55M 40LB - MODERATE X-ZOGA MASTERY 2,4M 30LB FAST-MODERATE i najnowsze dziecko MATAGI na lekki trolingMATAGI - LESSON EIGHT - jeszcze w fazie obmyślania jak to uzbroić .http://www.matagi.co.jp/2014pdf/p23.pdf Edytowane 17 Lutego 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) te lemaxy sa spoko , ale nie mogłem się doprosić Roberta z Brc ze 3 miesiące żeby mi powiedział jakie ma blanki , po 6 razie przestało mnie to obchodzić . Zogi są spoko ale mialem customa , cenowo wychodzi podobnie a przynajmniej da rade zrobić coś ładnego za tą kase , A te matagi na kalmary to chyba ciut przy ubogie w moc ... Edytowane 17 Lutego 2015 przez antilag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 te lemaxy sa poko , ale nie mogłem się doprosić Roberta z Brc ze 3 miesiące zeby mi powiedział jakie ma blanki , po 6 razie przestało mnie to obchodzić . Zogi są spoko ale mialem customa , cenowo wychodzi podobnie a przynajmniej da rade zrobić coś ładnego za tą kase , A te matagi na kalmary to chyba ciut przy ubogie w moc ...Mocy to mu raczej nie brakuje ,tylko ma trochę cienką szczytówkę - ogranicza to użycie dużych woblerów. Dlatego napisałem LLEKKI troling.Pewnie znajdzie też zastosowanie w połowie szczupaków i sandaczy na duże gumy, może do połowu Bałtyckich bolków na lekko???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Z seryjnych może poszukaj czegoś z Black Cat. Miałem kiedyś przez chwile boat spin 270. Całkiem nieźle wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 To prawda - "ciężkiego" było określeniem ogólnym, nie odnoszącym się do łowienia sumów konkretnie.Muszę zbadać tego StC - nada się też do szczupakowego trola na duże przynęty 100g+?Takie było jego pierwotne przeznaczenie. Raczej się sprawdził. Może ciut brakuje mu amortyzacji. Ale coś za coś: to kij do bardzo dużych wabi i na bardzo duże ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Z seryjnych może poszukaj czegoś z Black Cat. Miałem kiedyś przez chwile boat spin 270. Całkiem nieźle wykonany.jutro pojadę do CW, moze maja coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 byłem i dalej nic same pały. Nic co by nadawało sie pod moje łowienie wątpie by którykolwiek z nich dał rade pokazać branie 50-60cm sandacza x zoga miała naprawde fają szczytowkę..... Musze gdzieś namierzyć tego Kongera saltex w Warszawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 byłem i dalej nic same pały. Tak to jest z mocnymi seryjniakami. Przeważnie to morskie kije, a jak sumowe, to albo nadają się pod grunt, albo pod vertical, albo pod pomidory... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 tym co się przygladałem to zdecydowanie bliżej pod pomidory..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Kolega całkiem fajnie w tym roku dawał sobie radę Shimano Vengeance Shad XH, ale to raczej nie tak klasa mocowa, jakiej szukasz. Pi razy oko ze 30lb. Przezbrajałem taki blank - sądząc po kolorze opiłków i układzie mat jest to mieszanka węgiel + szkło: mięsista i szybka, ale wcale nie bardzo ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 nie moglem sie doprosić w zadym sklepie tego saltexa , w 3 warszawskich sklepach internetowych w tym rapie jest , ale tylko na papierze w sumie moglem sie tego domyślać bo jak niby w czymś wielkośći kiosku ruchu zmieścić 10tys pozycji czy ile oni tam maja na stronie . Wiec zamówie na allegro 3 modele , wybiore ten który mi pasuje i resztę odeśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Łukasz z Xzogi 12ki będzie Ci ciężko przesiąść się na inny kij 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Cześć, podepnę się pod temat, bo szukamy zdaje się podobnego kija , a nawet może spotkamy się na rybach razem z nowym właścicielem x-zogi założyciela. Łowi ktoś cormoranem big cat mega lifter, albo big cat power lifter, ten pierwszy występuje w dwóch c.w. do 280 gr i 400 gr ?Czy może kol antilag oglądał gdzieś te wędki ?Berkley Tec Cat Hunter Spin , 2,40 m , 80-200gr A kol urasenty może coś wiecej napisać o akcji, oraz ewentualnych możliwościach podniesienia wiaderka z wodą tego Huntera ? Dzięki z góry Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 jak byś chcial tego berkleya tylko w dobrej wersji czyli 1+rękojeść to wal do Łukasza ( Kombajnista_z_PGRu ) ma ten kije i chyba nawet chce sie go pozbyć ogladalem te kije , 400 to pogrzebacz 280 jest lepiej ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Łukasz z Xzogi 12ki będzie Ci ciężko przesiąść się na inny kij boje się, że okaże się że do niej wróce Edytowane 24 Lutego 2015 przez antilag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 ogladalem te kije , 400 to pogrzebacz 280 jest lepiej ale..A gdzie je można pomacać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 A może stary dobry Beastmaster Silurus. Mam, ale jeszcze nie używałem. Robi dobre wrażenie. Tylko dłuższy. 2,7-3,0 m. http://normark.pl/pl/products/?category=69&id=1067 http://www.szczupak.pl/shimano-beastmaster-ax-multi-silurus-i5742.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Cześć, to za długie dla mnie , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Z tego, co zdążyłem zauważyć, wszystko z "lifterem" w nazwie jest przeznaczone do verticala i akcją przypomina oszczep... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Hej, a znacie może beast master bx boat 240 cm do 150 g żółty , mnie się wydaje aż za miękki do nurtu i sporych woblerów, natomiast te liftery faktycznie jakby za twarde ten lżejszy to jakby tylko ciut cieńsza szczytówka i jedna przelotka mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Dziś macałem parę patyków , bardzo fajne wrażenie na mnie zrobiły dwa kije .Pierwszy to Black Cat Light Spin , fajnie wykonany , mięsisty blank , dot uchyt alpsa , dobra szczytówka , z minusów to cena i paskudny żółto czarny wzór na blanku , drugi całkiem spoko patyk , to Team Daiwa Pilk 8ft 150g , naprawde fajny kij z ładnym ugięciem jak narazie mój faworyt , lekki naprawdę przypadł mi go gustu z minusów cena i dwu skład Nareszcie znalazłem miejsce gdzie są kije kongera serii saltex , w przyszłym tygodniu zdam relacje. Edytowane 26 Lutego 2015 przez antilag 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Witam ponownie, a jsk byłeś Centrum Wędkarstwa na Wybrzeżu oglądałeś może Robinson Ugly Stick, ja dziś pomacałem takiego do 450 gr za coś ok 150 zł, no sztywny to on nie był, szklana przeźroczysta szczytówka, miałem trochę mało czasu, ale przyjrzę mu sie jeszcze i być może to będzie mój kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 (edytowane) Nie znam się w ogóle na łowieniu sumów na trola (suma złowiłem jednego w życiu, do tego z brzegu i na łowisku specjalnym ) ale może warto zainteresować się starym i sprawdzonym Beastmasterem AX/BX 210 lub 240 XH? Nowe egzemplarze są na allegro lub olx w cenie ok 500zł, a kije chyba idealne do mocnego trola, do tego pancerne. Tu są dostępne http://olx.pl/i2/oferta/wedki-shimano-beastmaster-ax-bx-inne-CID767-ID8h1fR.html#:f8892acfc5#gallery Albo coś takiego http://allegro.pl/wedka-trolling-shimano-beastmaster-240cm-100-200g-i5135983563.html ? Edytowane 3 Marca 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Cześć, dziękuję oglądałem w realu, dla mnie za słaby i za drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 @kostom63 do czego szukasz kija cw up 450 gr?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi