Skocz do zawartości

Logunowe piórka

logun74

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Kolego

Z całym szacunkiem, ale TEGO (znaczy się TAKICH much) mi brakowało.

Pod spinning.

Gratuluję mistrzostwa.

Pozdrawiam

Alek

Dziekuję , ale do mistrzostwa jeszcze mi daleko. Z każdym miesiącem , widzę co jeszcze bym poprawił w poprzednich modelach. Ale wierzę , że kiedyś osiągnę mistrzostwo. Pod spinning , dlatego , że ja nie będę się uczył kolejnej techniki i kupował kolejny sprzęt. Streamery łapią szczupaki , choć nie otwierają każdej wody . Bywaja dni , że wracam do gum , czy woblerów, ale są też dni kiedy idzie mi lepiej niż kolegom. Pozdrawiam

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Ela, nie wiem czemu ale szczupaki , przynajmniej te ktore zlowilem bardzo lubia róż. Jak spojrze na statystykę to na róż i bialo czerwone jest najwiecej bran.Teraz pracuje nad streamerami pracującymi jak woblery. Sorki za błędy ale piszę z telefonu.

• Like 1

Mogę,dostaniesz free. Warunek jak zlowisz to fotkę na forum. Daj mi dwa tygodnie. Jadę teraz na Rugie, więc szykuję się do wyjazdu . Opisz na priv na jaką wodę chcesz- głębokość, jaka wielkość i jak szybko ma tonac.

• Like 1

Wchodzę ci ja na Twoją manufakturę a tu taaaaakie kuraki, pierzaki i różne smaki  :D  No Tomek jestem pod dużym wrażeniem Twojego kręcenia ! Gratuluję !

Jarek ,dziękuję za uznanie. Teraz próbuję zrobić coś takiego jak Ty. Ty zrobiłeś jigowoblera, ja chcę streamerowoblera. Problem nad ,ktorym pracuję to odpowiednie wyważenie. Chodzi mi o to abym sterem sprowadził go na konkretną głębokość. I po przestaniu zwijania . Ma stanąć w miejscu. Nie chcę aby utonął dalej, ani żeby się wynurzal. Ma byc calkowita neutralność. Mam cala zimę na to. Na razie prototypy nie spełniają oczekiwań.

E

• 2 tygodnie później...

Coś co jutro wychodzi do koleżanki Eluśki - tak hołubionej przez większość na tym forum :D

coś mniejszego pod szczupaki około 10 cm , i drugi większy pod głowacicę - nigdy nie robiłem nic pod głowatkę , ale Ela zażyczyła sobie odcienie różu z białym - więc zgodnie z życzeniem.

ouzkoj.jpg

11bjbyp.jpg

24zy92v.jpg

2cfsbpw.jpg

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAKIEJ ryby

Jutro coś dla kolegi Adama Spinermanna

• Like 6

Ooo Tomku, kolorki miodne  :P Myślę, że i sandałek tym nie pogardzi.  Wielkie dzięki.

Ps. Może byś coś pod bolki ukręcił?   :rolleyes:

Adam , tak jak Tobie napisałem , myślę o boleniówkach , i na pewno na przyszły sezon , coś będzie - w głowie sie kotłuje od pomysłów , tylko czasu brak. 

• Like 1

Tomku paczuszka dotarła i muszę Ci powiedzieć, że jestem pod baaardzo dużym wrażeniem. Muchy wykonane niezwykle solidnie, świetne zestawienie barw, bardzo przemyślenie konstrukcje. W tym roku pewnie już ich nie przetestuję, ale w przyszłym napewno szwedzkie szczupaki będą miały prze...chlapane ;) Natomiast co do kogutów, powiem jedno KLASA! Materiały i wykonanie na najwyższym poziomie. Tak świetnie wykonanych kogutów autentycznie nie widziałem. Widzę, że dużo kasy inwestujesz w materiały ale masz też niewątpliwy talent do tej roboty. Sprawiłeś mi bardzo miły prezent mikołajkowy :) Dziękuję. 

post-52196-0-27260200-1449340738_thumb.jpg

• Like 1

Adam dziękuję bardzo- jest mi ogromnie przyjemnie słyszeć taką pochwałę. Na Szwecję to wyszykuję Tobie coś extra 25+ ja takie zabieram do Szwecji w przyszłym roku- na jeziorze na , którym już łowiłem , dużo brań jest na holowane małe szczupaki, jeśli zdarzyło się holować takiego szczupaczka w okolicach 30 cm , to potrafiła uderzyć mamuśka -  teraz jadę z inną strategią. Teraz jako , że sezon dla mnie pomału się kończy , zabrałem się za kręcenie okoniowych maluszków - takie około 5 cm , ale mam dosyć grube paluchy i idzie mi to cięzko- w przyszłym tygodniu je przetestuję jak pracują , bo robiłem w różnych konfiguracjach obciążenia i materiałów - i jak będę zadowolony to dam fotki. A materiały faktycznie trochę kosztują , ale warto. 

Fajnie się przegląda ten wątek. Sam czasami coś kręciłem i widzę, że masz serce, umiejętności i wielkie bogactwo pomysłów do tej piórkowej roboty. Cieszę się, że Twój wkład w rozwój forum jerkbait'a został przez administrację doceniony i uzyskałeś status "twórca". Gratuluję :)

• Like 4