Skocz do zawartości

Logunowe piórka

logun74

Rekomendowane odpowiedzi

Ten niebieski śledź chyba by przypasił w lutym. Można by coś zamówić w wielkości XXL panie twórco? :)

Witaj , nie wiem czy jest sens stosować czerubaszki na wodę o takiej głebokości . Chyba że zależy Tobie na rzuceniu na konkretną odległość. W lutym nie byłem na Rugii więc nie wiem jak tam jest z wiatrami w tym okresie ale z wiatrem o sile 3-4 w skali Beauforta bez problemu zarzucisz do 20 metrów muchę z takich materiałów . Bardziej bym się skłaniał przy metodzie Carolina  bądż Texas . 90 % moich much spiningowych ma wymiary od 17 do 22 cm więc stawiałbym , że będzie to rozmiar xxl. Teraz bardziej celuję już w muchy typowo pod kij muchowy w klasie 9 . A na przyszłość zapraszam na mój kanał na FB Loguns flies i na youtube - użytkownik Logun74 - tam są na bieżąco dodawane zdjęcia i opisy much i ryb . W Logunowych piórkach już w zasadzie nic nie będę publikował . Czasem coś tam wrzucam jeszcze w wątku muszkarskim - Nasze muchy. Od marca , bądż początku kwietnia na moim facebookowym profilu będą na bieżąco zamieszczane nowe rzeczy . Będą filmy z produkcji moich dubbing brush machine , stanowiska muchowe mojej produkcji , nowe muchowobki , muchojerki  spinningowe oraz filmy z samego kręcenia much. Koledzy z Jerkbaita , których mam w znajomych na facebooku są na bieżąco z moją twórczością. 

Edytowane przez logun74
  • Like 1

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

d4bxd.jpg

A teraz standard  czyli to co lubię najbardziej... mucha 22 cm na haku offsetowym do zarośniętych miejsc - jutro wybieram sie w miejsce gdzie siedzi ładny pike , ale samo zielsko , już dwa razy mi się spiął , tu jest naprawdę tylko tyle materiału co   " kot napłakał"

2gwexw8.jpg

anydk9.jpg

21dqtet.jpg

2n096rm.jpg

• Like 5

• 2 tygodnie później...

Piękne wabie

Aczkolwiek te wiggle tail to jak elementy z innej bajki

Burzy harmonię tego typu przynęt podczas oglądania

Pewnie podczas łowienia za to robi robotę :)

Guzu , jak z pracą tych ogonków  to nie wiem , ponieważ zastosowałem je pierwszy raz . Do tej pory widziałem ich pracę na youtubie. Jeśli idzie o kolory to mam też inne - tutaj dałem takie same do zdjęć dla porównania. Muchy są duże 20 cm każda , bardzo puszyste , z bardzo znikomą ilością materiału . Idealne pod muchówkę , od wtorku przejdą testy . Dziękuję za słowa pochwały . Pozdrawiam Tomek