motorhead1983 Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Witam, Miał w ręku ktoś z kolegów rzeczony kołowrotek? Przymierzam się do zakupu, właściwie to nawet podjąłem decyzję. Wydaje się ekonomiczną alternatywą dla droższych kołowrotków (daiwa, shimano) o podobnych parametrach. Jednak proszę o opinię odnośnie do pracy tegoż. Jak nawija cienką plecionkę (ok. 4-5 lb)? Czy kabłąk bezproblemowo odbija bez zamykania ręką? Czy nie powstają luzy podczas użytkowania? Jak się sprawuje w niskich temperaturach? Kołowrotek przeznaczony do lekkiego spinningu dżigami, gumkami, woblerami do ok. 6 cm (pstrąg, okoń). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Hmm, nikt nie kręcił tym kołowrotkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Kręciłem ostatnio w sklepie wędkarskim przez chwilę. Na zdjęciach w sieci wygląda bardzo fajnie, czarny z czerwonymi akcentami - spodobał mi się jako młynek do okoniówki. Niestety w sklepie duże rozczarowanie, o ile wygląd rzeczywiście można potraktować jako mocną stronę tego kołowrotka to już praca maszynki jest na poziomie bardzo niskim. Jest lekki, to fakt ale nie do przyjęcia dla mnie jest że w kołowrotku z ponad 3 stówki nie ma natychmiastowej blokady obrotów wstecznych. Chcąc krecić "do tyłu" można to zrobić, niewiele ale jednak. Jeśli chodzi Wg. mnie śmiało można dać sobie spokój z tym kołowrotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorhead1983 Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Hmm, też mi się przytrafiło zakręcić tym kołowrotkiem, ale nie było luzu o którym piszesz...taki egzemplarz? Być może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Jak dla mnie to kołowrotek nie wart tej ceny i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi