Skocz do zawartości

Klikajace / uszkodzone złącze wędki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przekopałem forum, ale nie znalazłem recepty na problem. Problemem jest luz powstały na łączeniu dolnika ze szczytem. Oba elementy niby ciasno pasują, ale jak macham to stuka właśnie w tym miejscu. Pasowało by to naprawić, bo lepiej nie będzie, ale nie wiem jak. Czy polakierować część wsadzaną, czy pociapać to żywicą (np. epoksydowa +Z1), czy może zastosować jakiś klej. Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuje.

• 8 miesięcy temu...

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=134214 msg_134214

...bez przesady z tym koszem, przesmaruj świeczką i łów aż połamiesz, po prostu. Albo wybierz się do pracowni, być może przyczynę klikania da się zniwelować inaczej zestwiając dolnik ze szczytówką lub przycinając dolnik lekko.

Nie wiem, czy tak wolno, czy to zgodne ze sztuką... ale kilka razy już się z tym spotkałem... I zawsze najprostszą i najpewniejszą metodą było po prostu przeszlifowanie łączenia drobniutkim papierem ściernym w odpowiednim miejscu - trzeba się dobrze przyjrzeć i przysłuchać, na jakiej wysokości złącza jest luz, czyli stukanie.

Raz zresztą w 'pracowni' mi w ten sposób naprawiono złącze.

a wędka węglówka? bo jeśli tak to polecam Carbon Graphite Spray Mavera, lub grafit w takiej małej buteleczce z pendzedlkiem jak lakiery do paznokci :D Mikado bodajże kiedyś robiło. Spryskujesz albo malujesz, składasz wędkę,pokręcisz delikatnie, ROZŁĄCZASZ! dość szybko, bo jak nie, to się sklei na amen. Jak wyschnie-możesz normalnie łowić bez klikania :D

Dzięki za serdeczne przyjęcie :D Na forum to ja już jestem jakieś trzy tygodnie, tylko głosu nie śmiałem zabierać Embarassed

Co do wszelkich ingerencji w blank (cięcie,szlif) zawsze odnoszę się ostrożnie i traktuję jako ostateczność, ale rzeczywiście czasami to jedyny sposób

• 1 rok później...