Dziencioł Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Witam. Przekopałem forum, ale nie znalazłem recepty na problem. Problemem jest luz powstały na łączeniu dolnika ze szczytem. Oba elementy niby ciasno pasują, ale jak macham to stuka właśnie w tym miejscu. Pasowało by to naprawić, bo lepiej nie będzie, ale nie wiem jak. Czy polakierować część wsadzaną, czy pociapać to żywicą (np. epoksydowa +Z1), czy może zastosować jakiś klej. Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 17 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Cześć Złącze najlepiej spasować w jakiejś pracowni . Inna opcja to kupić grafit w spreyu mavera do tyczek . Bardzo dobrze działa przy małym luzie . Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 na szybko pomaga wosk ze swiecy, naprawde poga wizyta w pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziencioł Opublikowano 18 Lutego 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Myślałem o polakierowaniu tego miejsca lakierem bezbarwnym, tylko boje się o blank, czy sie coś tam nie stanie. Jak nie znajde domowego sposobu na naprawe to kijek trafi do kogoś mądrego który go naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Lakier bezbarwny odpada,kup płynny grafit Mikado( też na bazie lakieru ) koszt ok 4-5zł stosuje go od kilku lat i wędki z nawet sporym luzem udało się doprowadzić do używalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Dołączam do kolegów powyżej - kup grafit w płynie lub udaj się do pracowni. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 Szukam takiego wątku bo pamietam ze kiedys była taka dyskusja, chciałbym sie dowiedziec czy da sie cos z tym zrobic czy raczej wedka idzie do kosza ??pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=134214 msg_134214 ...bez przesady z tym koszem, przesmaruj świeczką i łów aż połamiesz, po prostu. Albo wybierz się do pracowni, być może przyczynę klikania da się zniwelować inaczej zestwiając dolnik ze szczytówką lub przycinając dolnik lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2009 ok, dzieki Friko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Nie wiem, czy tak wolno, czy to zgodne ze sztuką... ale kilka razy już się z tym spotkałem... I zawsze najprostszą i najpewniejszą metodą było po prostu przeszlifowanie łączenia drobniutkim papierem ściernym w odpowiednim miejscu - trzeba się dobrze przyjrzeć i przysłuchać, na jakiej wysokości złącza jest luz, czyli stukanie.Raz zresztą w 'pracowni' mi w ten sposób naprawiono złącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipion Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 a wędka węglówka? bo jeśli tak to polecam Carbon Graphite Spray Mavera, lub grafit w takiej małej buteleczce z pendzedlkiem jak lakiery do paznokci Mikado bodajże kiedyś robiło. Spryskujesz albo malujesz, składasz wędkę,pokręcisz delikatnie, ROZŁĄCZASZ! dość szybko, bo jak nie, to się sklei na amen. Jak wyschnie-możesz normalnie łowić bez klikania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 Witam serdecznie na forum życzę miłego korzystania i mam nadzieję że wszystkim nam będzie dane uszczknąć troche z muchowo-rodbuildingowego doświadczenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2009 No wedka to szklak niestety ale mimo tego sprobuje z tym grafitem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 @Lipion.Witamy na forum.Jak klika to smarowanie często już nie pomaga tylko szlifowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lipion Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Dzięki za serdeczne przyjęcie Na forum to ja już jestem jakieś trzy tygodnie, tylko głosu nie śmiałem zabierać Co do wszelkich ingerencji w blank (cięcie,szlif) zawsze odnoszę się ostrożnie i traktuję jako ostateczność, ale rzeczywiście czasami to jedyny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Szlifowanie zlecam tylko fachowcowi bo można zdymać złącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 czy coś się z tym da zrobić? Podczas machania kijem słychać jak stuka na spigocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Wiem, że miękki grafit się sprawdza. Jakieś stare, lekko klikające kije kiedyś ratowałem rysikiem z miękkiego ołówka. Aczkolwiek nie wiem czy nie byłaby to profanacja do hi-tech rodbuldingowych zabawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Parafina w czystej postaci-używam st.croix.Może być świeczka, najlepiej biała, bo chyba w miarę czysta bez pigmentów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Ja mam spray grafitowy Mavera właśnie do takich zastosowań. Potraktowałem tym kiedyś stukające złącze, zadziałało. Tak w ogóle jestem z Warszawy, jak Ty harp, więc ... Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Ok. Dzieki. Zamówiłem kijek raz przyszedł telepiący. Drugi raz też. Zamawiam po raz trzeci jak się nie uda to się pewnie uśmiechnę o ten spray. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Jeśli telepanie jest delikatne to możesz też przeszlifować drobnym papierem ściernym. Pod warunkiem, że głębsze wsunięcie spigota zredukuje ten luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Ja i mój spray pozostajemy do dyspozycji Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam,najlepsze co jest to: spray grafitowy Mavera. http://www.mc-sklep.pl/spray-carbon-graphite-p-136.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Grafit jest do uzupełniania ubytków a klikające złącze świadczy o złym spasowaniu co bankowo zakończy sie złamaniem kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi