Darc Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Witaj, jak daleko sięga to pęknięcie?Z tego co widzę, to jest to męska część złącza. Czy pęknięcie widać po złożeniu kija?Jeśli jest to na odcinku 1,5 do 2 cm to nie ma problemu. Od środka wkleiłbym tulejkę 2x dłuższą niż pęknięcie - o ściankach podobnej grubości jak ten blank. No i z wierzchu treba będzie to czymś owinąć.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Wydaje sie ze jest bardzo małe i jesli tak jest to skróć kij o centymetr ,ale obcięcie wykonaj czymś co ma szybkie obroty ,ale jesli pękniecie jest długie to wykonaj zabieg jak radzi kolega @Darc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Koledzy a zda egzamin zalenie blanku od środka np Distalem ?Boje się obcinać blank żeby,podczas tego cięcia się nie rozstrzępił Edytowane 2 Września 2013 przez stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Dlatego jak ciąć, to jak napisano wyżej- "wysokoobrotowym czymś", to się nie powinien rozwarstwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) Witam, posiadam kijek Dragon Millenium Pike 10-35 w starszej wersji. Świetnie mi się na niego łowi idealnie przypasował pod moje zastosowania. Jednak mam mały problem.... w jakiś sposób wyrobiło się łączenie wędziska (sekcji). Nie ma jakiegoś wyczuwalnego luzu lub tp. po prostu po jakimś czasie spinningowania górna sekcja się luzuje, wysuwa się do tego stopnia że przy rzucie potrafi wylecieć do wody. Czy jest jakiś sposób na zaradzenie temu ? Szukam info na necie i polecają tzw. płynny grafit czy ktoś to stosował i coś podpowie? Edytowane 19 Maja 2015 przez PiotrekF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Można to łatwo naprawić grafitem w płynie np. http://www.wedkarskisprzet.pl/product_info.php?products_id=2389 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Jak dużo się tego nakłada ? Posiadam rodwrapera kiedyś miałem zamiar zbudować własny kijek jednak poprzestałem na planach...Rozumiem że trzeba przesmarować delikatnie całą długość łączenia...... a do równego wyschnięcia wykorzystać rodwrapera i będzie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Tak przesmarować delikatnie cała długość łączenia. Jak będzie za dużo to delikatnie drobnym papierem trzeba będzie usuwać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekF Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 ok dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Najlepiej użyć grafitu w sprayu, uzyskuje się w miarę jednej grubosci powłokę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Jak nie klekocze Ci złącze, a jedynie po czasie się luzuje, to nie wiem czy warto kombinować z tymi grafitami w sprayu czy pędzelku...Zwykła wąska taśma izolacyjna w kolorze dowolnym i po złożeniu spiralnie okręcić złącze na czas łowienia...Działa w 100% i od dawna stosowane w łowieniu dwuręcznymi kijami muchowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczor Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam.Miałem podobny problem ale zwykła świeczka załatwiła sprawę Tu coś więcej w temacie... http://jerkbait.pl/topic/11613-%C5%82%C4%85czenie-typu-spigot-zuzycie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Witam, posiadam kijek Dragon Millenium Pike 10-35 w starszej wersji. Świetnie mi się na niego łowi idealnie przypasował pod moje zastosowania. Jednak mam mały problem.... w jakiś sposób wyrobiło się łączenie wędziska (sekcji). Nie ma jakiegoś wyczuwalnego luzu lub tp. po prostu po jakimś czasie spinningowania górna sekcja się luzuje, wysuwa się do tego stopnia że przy rzucie potrafi wylecieć do wody. Czy jest jakiś sposób na zaradzenie temu ? Szukam info na necie i polecają tzw. płynny grafit czy ktoś to stosował i coś podpowie? I jak zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam Potrzebuję porady jak zabezpieczyć złącze z pęknięciem tego typu: Pęknięcie wzdłużne ok 7 mm uciekające w bok na 1 mm. Czy wklejenie około 2-3 cm spingotu z starej wędki załatwi sprawę ? średnica prawie na styk, delikatnie muszę zebrać papierem. Czy wklejenie tego elementu wpłynie na ugięcie kija 2,90 cm kij ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 A to złącze to "męskie" czy "żeńskie" czyli nasuwane na ... coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Męskie , dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Wklej 15mm kawałek dopasowanego innego blanku,na zewnątrz nałóż troszeczkę żywicy na pęknięcie i owiń folią spożywczą.Po wyscjnięciu delikatnie przeszlifuj i gotowe...na akcję kija na pewno taka naprawa nie wpłynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgadza sie. Ja owijam taśma samoklejącą ale nie klejem do blanku. Ależ on musiał byc przeciążany że potrafił pęknąć w takim miejscu!!! Ewent. cos z rozmieszczeniem przelotek jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Takie uszkodzenia to raczej powstaja w trakcie transportu lub innych dziwnych operacji z rozłożonym kijem. Edytowane 17 Listopada 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel13 Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Miałem takie pęknięcie przy lamiglasie ,nawet sporo dłuższe.Dobrana została rurka z innego blanku zbieżna do mojego ,mowa o zbieznosci wewnętrznej.Rozebrany został dolnik i zbiezy element wsunięty od tylca.Ugiecie się nie zmieniło ,przesztywnienia nie zauważyłem.Problem tylko z dobraniem zbieżnego elementu ale w pracowniach zawsze mają połamane blanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olczykim Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) Samodzielnie zabrałem się za naprawę: - dobrałem kawałek spigotu ok 3 cm ze starej wędki, zebrałem trochę z średnicy papierem ponieważ był za szeroki. Zeszlifowany kawałek wchodził na styk, delikatnie samoczynnie suwając się na dół.- dobrałem klej epoksydowy, wymieszałem i posmarowałem po całości elementu. Nadmiar kleju po włożeniu zebrałem, nałożyłem drugą sekcję kija i tak czekał sobie całą noc.- po tej operacji wędka zachowuje się normalnie. Liczę na to że taka naprawa załatwiła sprawę. Edytowane 17 Listopada 2016 przez Olczykim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruchy15 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Witam wróciła mi górna część wędki po reklamacji i mam problem bo teraz na łączeniu typu spigot górnej części z dolna, gorna cześć wciska się do końca ale przy wymachiwaniu wedką czuć luz i ta część zaraz może wypaść proszę o pomoc jak to zniwelować pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Chyba nie powinna dochodzić do końca. Skoro wymieniali raz, złóż reklamację ponownie. Jeśli nie, zawsze można spróbować wosku pszczelego, czy ..... innego wosku lub w ostateczności płynnego grafitu.Ja bym reklamował ponownie. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruchy15 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Odechciewa mi się reklamować gdy mam znowu czekać 3 miesiące właśnie też myślałem coś o tak czym nałożyć i może lekko że szlifowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Kiedyś ale, to bardzo dawno temu i w tańszym patyku, przemalowałem złącze "męskie" (nie był to spigot) distalem. Następnie zeszlifowałem drobniutkim papierem ściernym. Działało dobrze i było trwałe. Tylko, że to porada z cyklu "Adam Słodowy..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi