Skocz do zawartości

Pierwszy casting

rapa10

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem przez jeden dzień ten kij i pękła mi nakrętka od uchwytu, ta do mocowania młynka, a wcale nie przykręcałem na siłę, tyle ile trzeba - jest z bardzo słabego plastiku. Poza tym kijek sympatyczny, tylko nie jest do 120g. Tak SLider 12S to mniej więcej jego maximum. 

Przed młynkami Okumy poniżej Aluminy przestrzegam. Alumina to nie jest szaleństwo, miałem, w tej cenie wybrałbym używany Abu, ale już można łowić - gdybym potem nie łowił innymi, to bym chwalił. Poniżej - zwłaszcza do nauki - nie radzę. Nie wiem, czy się szybko rozwali, ale będzie Ci się plątało, zniechęcisz się, naurywasz drogich przynęt. Takie jest moje zdanie.

Taaa ...może przypadek? dojdę do tego. Jestem wzrokowcem

Nie raz to zdjęcie było w necie, albo inne robione w tym samym miejscu tylko o różnych porach roku - Akademia Sztuk Pięknych w Łodzi - mam profil na kilku forach niezwiązanych z wędkarstwem, na wędkarskich też, ale nie pamiętam dokładnie na których, bo dawno nie odwiedzałem - jak ci się podoba, to mogę wysłać Ci więcej, jestem tolerancyjny.... :) :)

Tylko nie wiem, czy ładnie jest zaśmiecać komuś wątek - nie wiem jak tobie, mnie już jest głupio ;)

Edit2:

Przeczytałem poniższe i pytam: czemu w takim razie - skoro to tak nie daje Ci spokoju - nie piszesz na pw (ew. nie założysz osobnego wątku), bo ja tylko czekam kiedy Kolega słusznie nazwie nas w sposób nieparlamentarny ;)

Edytowane przez Obcy

Chyba nie masz na myśli "tej tolerancji"? bo posiadanie zdjęć mężczyzn, które oddają ich naturę jest całkowicie rozbieżne z moimi zainteresowaniami. Natomiast jeśli jest związane z Łodzią to mnie naprowadza na potwierdzenie moich przypuszczeń, że już je widziałem 

dojdę do tego

(wybacz kolego @rapa10, na priv gotów jestem wyjaśnić Ci o co mi chodzi)

Edytowane przez BOB1
  • Like 3

• 2 tygodnie później...

Skoro już zaistniałem w tym wątku , to wyrażę swoją opinię.

Jeżeli chcesz kupować sprzęt do castingu to poprostu wymaż ze świadomości że istnieją tańsze multiplikatory niż 300 zł ( a najlepiej 400zł ). Wędka to inna sprawa - tu możesz sobie pofolgować , na bubel możesz do pierwszych prób używać wędki spinningowej ( byle pierwsza przelotka nie była zbyt wysoka ) .

Wędka na pierwszy raz nie powinna być zbyt sztywna a cw. tej wędki powinno oscylować w okolicach 20 - 30 g.

Jak zacząć ? - Czytaj - dużo jest o tym tekstów i filmów w internecie.

Edytowane przez samwieszkto