Skocz do zawartości

A może by tak wypad na pstrągi nad Czarną Hańczę w weekend?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie szukam ekipy którą mozna spod Warszawy zabrać.... . Ale czemu nie. Szanse na wyjazd 50:50 oceniam.

Drogo pewnie nie będzie, chyba , że lubisz czarnego wędrowniczka popijać ;)  :ph34r:

Myślę, że porzadna kwatera to 30-50 zł za osobe. Opłaty można sprawdzic na stronie PZW Białystok.

Warunek: wszystkie rybki do wody, zadziory out. Wstępne.

Jestem zainteresowany, zobaczę w ciągu dnia czy dam radę. Podrzucić Andrzej na pw numer do siebie.

Poszedł.

To proponuję też Marychę, w centrum Sejn widziałem potokowca ponad 50, podobno za Sejnami też sporo jest. Osobiście jednak wolę łódkę.

Ja też wolę. Ale substytut musi być.

Jako nocleg polecam miejscowość Głęboki Bród, a dokładniej leśniczówkę u Pani Kuczkiewicz http://www.staralesniczowka.pl/index.html.

Miejśce sprawdzone :) godne polecenia, a jako atrakcję wieczoru można zażyć kąpiel w ruskiej banii. Wspomnienia niezapomniane.

Dobra miejscówa. Tylko uważajcie, żeby Stasiu nie uraczył Was w piątek wieczorem lokalnym specyfikiem bo w sobotę nawet wędek z samochodu nie wyjmiecie :P

Szkoda, że się wyprowadziłem fpizdu, z chęcią bym tam połowił, zima na Cz. Hańczy wbrew pozorom nie jest taka zła.

Edytowane przez Pumba

Aktualne info z okolicy. W tygodniu temperatura w nocy oscylowała w okolicach -10, w dzień +/- 0, ponoć ociepla się i idzie odwilż. Śniegu w lesie jest sporo i co najgorsze jest na nim zamarznięta skorupa, która nie utrzymuje ciężaru i zapada się pod nogami. Jednym słowem chodzi się upierdliwie. Proponuje zatem zasiadkę :) Nieopodal leśniczówki jest nawet taki fajny dołek, gdzie na brzegu od kilku lat wbite są na stałe podpórki :rockon:

Jak byście potrzebowali nocleg to mam namiar 4 km od Sejn. Wspaniali ludzie, jeżdżę do nich regularnie na urlop nad jezioro.

Stronkę mają pt. www.sumowo.com.pl

A do Frącek chętnie bym się wybrał, tam jest tak pięknie latem. Tylko te 600 km.....  Życzę Wam udanego wypadu !!!

Slavo

To proponuję też Marychę, w centrum Sejn widziałem potokowca ponad 50, podobno za Sejnami też sporo jest. Osobiście jednak wolę łódkę.

A ja głupi w ubiegłym roku łaziłem nie tam gdzie trzeba.... Kiedyś widywałem tam sporo ryb, raczej rybek, ale były to wyłącznie kleniki.

Pstrucha nie widziałem w Sejnach. Może zarybili...

• 2 miesiące temu...

Podrzuci ktoś jakieś info na priv odnośnie Czarnej Hańczy? Opłaty? Zasady i jakieś miejscówki w miarę? Poćwiczyć chce muchowke ewentualnie lekki spinning. Jadę do mojej dziewczyny Babci od 7 maja do 10 w okolice Dworczyska. Dodam że nie bawi mnie przerzucanie niewymiarowych szczupakow z pobliskich kanałów i spróbowałbym czegoś trudniejszego a zarazem przyjemniejszego ;) Może ktoś mieszka w okolicy i miałby chęć trochę mnie oprowadzic po pobliskich terenach:)