sacha Opublikowano 11 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2015 W ubiegło tygodniowe upały z dziką radością wypiłem kartonik:http://dotrzechdych.pl/alzacja-numer-1-na-lato/ i faktycznie "numero uno". A że dzisiaj chłodniej to nabyłem:http://dotrzechdych.pl/?s=france+unplugged i jutro pojadę po kartonik, bardzo smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Czyżby z racji pogody wszyscy przerzucili się na browca lub/i cydr (do którego ja tez nie stronię zresztą) ? O winie „sawsiem zbabyli” jak powiadają Słowianie zza wschodniej granicy. Rocznik 2014 Chardonnay może budzić pewien niepokój ze względu na swoja „młodość”. A jednak ! „Concha y Toro” lub bardziej rzucające się w oczy na etykiecie „Casillero del Diablo” Generalnie wolę czerwone, lub różowe ale ta biel jest bardzo dobra ! By nie rzec wybitna. Koniecznie schłodzona ! Biedra, trzy dychy.U. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez Ugly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Czyżby z racji pogody wszyscy przerzucili się na browca lub/i cydr (do którego ja tez nie stronię zresztą) ?No nie, ja spijam zapasy. W takie ciepłe dni to tylko schłodzone białe przyjmuję.Nabyłem .........ście sztuk http://dotrzechdych.pl/alzacja-numer-1-na-lato/i jeszcze na pierwszy wrześniowy weekend mam. I chyba kilka Gray Rocka mam zachowanego i kilka Tokaji, no ale w połowie września zaczynam urlop nad Bugiem to zabezpieczenie w płyny być musi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Diabła można trafić w Carrefour poniżej 20 zł, choć nie zawsze.Nie piszę nic, bo piję wielokrotnie sprawdzone, a we wcześniejszych wątkach opisane, białe, zimne winka.BTW, niech skończą się te upały, mam chęć na dobrego Merlot do wielkiego, grubego, steka. W tej temperaturze nawet jedzenie mi nie idzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (...) niech skończą się te upały, mam chęć na dobrego Merlot do wielkiego, grubego, steka. (...)ja wolałbym (jako wegetarianin ) do steka konkretnego argetynskiego Malbeca lub oczywiscie moje ukochane Carmenere U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Na Malbeca zgoda, Carmenere jest za mało "tłuste". Brakuje mu .............. Lubię Carmenere, ale nie do steka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Na Malbeca zgoda, Carmenere jest za mało "tłuste". Brakuje mu .............. Lubię Carmenere, ale nie do steka. Oj, gdybyś gdzieś trafił Carmenere z Santa Rita, Gran Riserva najlepiej to ono jest baaardzo "tłuste", naprawdę "grube" wino ! Jak gdzieś dostanę dobry rocznik pomyśle o Tobie - paru już przekonałem U. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 OK, z radością poddam się presji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawek1 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Jak ktoś lubi słodkie to polecam Izraelskie King David (niestety obecnie trudno dostępne). A dla fanów siarki pamiętam jak kiedyś zobaczyłem wino:http://www.wiocha.pl/129049,Sperma-szatana Prawie się popłakałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Czy to się Jeszcze do czegoś nadaje? Jakiś kolekcjoner mógłby być tym zainteresowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 HI, hi, raczej samobójca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Czyli pożytku z tego nie będzie? Do kosza? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 (edytowane) Ja dziś "topię smutki" czymże by innym jak nie carmenere 2014 Canepa Classico. Jak na młode winko i przyzwoitą cenę( 23 PLN PiP) całkiem, całkiem. Oczywiście daleko mu do "tłustych" win o których wspominał Bartek. Do steka bym nie podał Ale do lekkiego obiadu w sam raz.U. Edytowane 2 Września 2015 przez Ugly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Czyli pożytku z tego nie będzie? Do kosza? :-)Z tego co widzę po etykietach to mają tak po 30 lat lub więcej. Zanim wylejesz spróbuj, otruć się nie otrujesz. A już tego brandy (chyba?) to zupełnie nie wylewaj. Ja jakieś 5-6 lat temu znalazłem "Pliskę" przywiezioną jakoś tak w połowie lat 70 z Bułgarii i 5* jakiś gruziński koniak czyli wtedy już miał swoje lata i u mojej babci przestał 30 lat. Test nie ujawniły żadnych braków .Ale z tego samego okresu miód pitny był nie do użytku dużo osadu i jakiś taki byle jaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 2 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Kiedyś piłem trzydziestoletni "Wiśniak na rumie" ! Kto to jeszcze pamięta ? Mimo, że był oryginalnie zakapslowany chyba procenty zeń uleciały... Piło się jak soczek bez skutków ubocznych. Z tym miodem dziwna sprawa. Musiał być trójniak lub lepiej...Dwójniak i tym bardziej półtorak po kilkadziesiąt lat bez szwanku potrafią przeleżeć. I jeszcze się "poprawiają". Może źle przechowywany lub nieszczelny ?U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 3 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Czyli pożytku z tego nie będzie? Do kosza? :-) Zanim wylejesz, otwórz, powąchaj, spróbuj kropelkę. Kto wie, może masz fart?Kolekcjonerom nie proponuj, jeśli będzie jadalne, to wypij i zapomnij.Możesz też schować w najdalszy by odnaleźć za kolejne 20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Oj, coś dawno nikt nie pił winka.Ja dziś, za sprawą małżonki dostałem bardzo równe, zbalansowane, pyszne wineczko. Polecam na wieczór, mało taniny, dużo czarnych owoców, jakby z pieprzem. Może do jakiegoś pikantnego makaronu by pasowało? http://4.bp.blogspot.com/-c2CiMfc_01M/UuN4YIbyDEI/AAAAAAAAAFQ/sADWYuCM4ik/s1600/IMG_20140125_092719+(Kopiowanie).jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 8 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Ostatnio jest promocja (cena 19.90 zł) w Piotrze i Pawle na to: To piłem z małżowinką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 A owszem, znam. Całkiem niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Czyżby sami miłośnicy mocniejszych trunkow bywali na j.pl ? A Porto pija ktos w tym towarzystwie ? Parę dni temu pierwszy raz probowałem różowe Porto Mocne jak to Porto ponad 19% Recenzenci zjechali ten pomysl równo. A mi musze przyznać smakowało, nawet bardzo, z jednym trzeba sie zgodzić - bliżej temu do drinka niż wina i nie tylko o zawartość alko chodzi ! ( ) Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Marcin Rafalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Marcinie ja przeważnie piję wino własnej produkcji....Wziąłem na ten weekend nad Bóbr butlę 5l i rozeszło się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Marcinie ja przeważnie piję wino własnej produkcji....Wziąłem na ten weekend nad Bóbr butlę 5l i rozeszło się Że też musiałem być na innym odcinku.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 to piłem: https://www.winoseco.pl/wino-online/143-halla-chardonnay-pinot-gris.html jak dla mnie rewelacja. Zamówiłem od razu na lato dwie "krzynki" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 U mnie link nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Ostatnio po swoich zaślubinach dostaliśmy( taka była nasza prośba) mnóstwo win. Bardzo lubimy wypić sobie lampkę do kolacji albo tak od tak.;] Najbardziej przypadło nam do gustu jedno: Mogen David Concord. http://www.euro-wino.pl/mogen-david-concord-certyfikat-koszernosci-p-2772.html pyszne koszerne pół-wytrawne winko, jak na razie nasz numer jeden z dość pokaźnego zbioru. Gorąco Polecam :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.