Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Nie , tylko nie jesteś purystą ..Poczekam , kiedy chiszczyzna wystapi w takiej postaci jak jdm Póki co - szlaban .. StC , Loomis i Lamiglas mają świetne pochodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Nie , tylko nie jesteś purystą ..Poczekam , kiedy chiszczyzna wystapi w takiej postaci jak jdm Póki co - szlaban .. StC , Loomis i Lamiglas mają świetne pochodzenie Slawku, Zawiodles mnie tym stwierdzeniem, co to za swietne panstwo US and A wtykajace swoj wielki nochal i takie tez to uszy we wszedzie gdzie nie powinni, co to za swietne panstwo co pozwolilo na ruska okupacje polski po wojnie, co to za swietne panstwo przez ktore zginelo tylu naszych zolnierzy w misji ratowania Afganistanu czy Iraku z ktorymi jako swiatem islamskim podpisalismy kiedys pokoj do konca swiata. Na pohybel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Slawku, Zawiodles mnie tym stwierdzeniem, co to za swietne panstwo US and A wtykajace swoj wielki nochal i takie tez to uszy we wszedzie gdzie nie powinni, co to za swietne panstwo co pozwolilo na ruska okupacje polski po wojnie, co to za swietne panstwo przez ktore zginelo tylu naszych zolnierzy w misji ratowania Afganistanu czy Iraku z ktorymi jako swiatem islamskim podpisalismy kiedys pokoj do konca swiata. Na pohybel Tez sie z ich polityka nie zgadzam, ale wedki robia dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Tez sie z ich polityka nie zgadzam, ale wedki robia dobre. Czyli wedki sa dobre tylko pochodzenie do d..y i z tym sie zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Czyli wedki sa dobre tylko pochodzenie do d..y i z tym sie zgadzam Ja niestety nie moge. Bardzo mi przykro. USA to moj drugi dom. Mam tu wielu przyjaciol, ludzi ktorym wiele zawdzieczam. Nie zgadzam sie z tym co robi rzad, ale kraj kocham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Ja niestety nie moge. Bardzo mi przykro. USA to moj drugi dom. Mam tu wielu przyjaciol, ludzi ktorym wiele zawdzieczam. Nie zgadzam sie z tym co robi rzad, ale kraj kocham. Wiele krajow jest w porzadku gdyby nie ludzie/rzady, nawet Niemcy Jak by tak zrobic rewolucje, taka prawdziwa to by bylo duzo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Tak,- lepiej by mieli rewolucjoniści - reszta by miała tak jak oni kiedyś... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Tak,- lepiej by mieli rewolucjoniści - reszta by miała tak jak oni kiedyś...Dokladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Tak,- lepiej by mieli rewolucjoniści - reszta by miała tak jak oni kiedyś... Ale ich jest kilku a reszty cala reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Jak wiemy , nasi bracia Rosjanie i deutsche kameraden zawsze nas najlepiej urządzą . Wprost czuć w powietrzu stary sentyment do ruskiego teleskopa i kultowych bobów firmy Cormoran . Myślałem już przez moment - Bujo , że do kompletu zaintonujesz Bandiera Rossa.. Życie jest zbyt piekne , aby czcić chińską dyktę .. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Właśnie o to mi chodzi. Prawdopodobnie Gary wziął "rozwód" z shimano i już nie pracuje u nich.Obecnie, podobno, mówię podobno kręci sam blanki NFC. Stąd też chyba miłość z batsonem się narodziła.Kurcze, kolega Jozi ma racje. Gary Loomis po sprzedazy G.Loomis jeszcze przez kilka lat pracowal dla Shimano. Wczoraj czytalem z nim wywiad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Jak wiemy , nasi bracia Rosjanie i deutsche kameraden zawsze nas najlepiej urządzą . Wprost czuć w powietrzu stary sentyment do ruskiego teleskopa i kultowych bobów firmy Cormoran . Myślałem już przez moment - Bujo , że do kompletu zaintonujesz Bandiera Rossa.. Życie jest zbyt piekne , aby czcić chińską dyktę .. Slawku, jak tak mozesz Moja milosc do Helmutow jest powszechnie znana zlotowiczom Dla mnei wszystko musi miec swoja cene, czy to Chinol czy to Jankes, za tego pierwszego nigdy nie zaplace tyle co za drugiego chocby z popiolow graffenowych mial powstac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Kurcze, kolega Jozi ma racje. Gary Loomis po sprzedazy G.Loomis jeszcze przez kilka lat pracowal dla Shimano. Wczoraj czytalem z nim wywiad. Whisky z Garym nie piłem, szczegółów nie znam, ale taką miałem informację, że pracował jeszcze w shimano ale się w...ł jak zaczęli kombinować mocno w blankach, po prostu nie chciał zepsuć sobie nazwiska jako twórca i odszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 No przepraszam Michał , ponosi mnie na starość Patrząc spokojnie na nasz karykaturalny rynek , mam nieodparte wrażenie , że skazani jesteśmy za jakieś bliżej niesprecyzowane przewinienie na ustawiczne kluczenie po bezdrożach , pustyniach i sprzętowych wysypiskach , miotając się pomiędzy sezonowymi hitami , szukając sposobu jakby tu nie dojść do zupełnie oczywistej hierarchii Kilka dni temu słyszałem od znajomego , że kultowy vicered z niemniej kultowego pisemka , lansował będzie teraz z czystej potrzeby serca wyjatkowo zaawansowaną ofertę polskiego importera , bo wyrósł on wyrósł na najpoważniejszego gracza rynkowego .Znowu majaki , zamiast Loomisa .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Whisky z Garym nie piłem, szczegółów nie znam, ale taką miałem informację, że pracował jeszcze w shimano ale się w...ł jak zaczęli kombinować mocno w blankach, po prostu nie chciał zepsuć sobie nazwiska jako twórca i odszedł.Zgadza sie. Mniej wiecej tak to Gary wlasnie przedstawil. Nie podobal mu sie kierunek ktory obrala firma. A jako, ze nadal pracowal z ludzmi, ktorzy wczesniej byli jego podwladnymi to nie chcial stawiac ich w niekomfortowej sytuacji. No i zrezygnowal ze wspolpracy.Tak na marginesie, Gary Loomis sprzedal G.Loomis kiedy sie dowiedzial, ze ma raka, a lekarze dawali mu 18 miesiecy zycia. Na poczatku kontrakt opiewal na trzy lata w formie konsultanta. Pozniej zostal przedluzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 uderz do Adama @AdasCzeskitrochę tu http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-6 Ee... nie ma o czym gadać koledzy w ww. wątku jednogłośnie orzekli... kwadrat (coliwek to znaczy) i do tego za 700 zł. Byłem z nim 2 razy na rybach. Jigi 1-2 gr. Mało mam do powiedzenia puki co. Jedno branie, holi zero. Przy braniu mało zawału nie dostałem tak dobrze przenosi to co dzieje się na końcu linki. Z TP 2500 MgS wyważony tak i tak lekki, że po kilku rzutach zapomnina się o nim. Miała być pstręgowa wykałaczka i jest. Satysfakcja 110%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Witam.Posiadam FW702-2 szykowany pod okonka. Jeszcze czeka na debiut, na sucho stwarza b. dobre wrażenie wbrew pozorom " troszeczkę mięsa ma" tj. grubość ścianki blanku przy znikomej wadze, u mnie w współpracy z Daiwą Luvias 2004. Porównać z innym kijkiem bez wyjścia nad wodę...ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 26 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Długo łowiłem G.Loomisem o parametrach jak FW 702-2 tylko w wersji GLX i muszę powiedzieć, że poza komicznym nieco ugięciem ten kijek potrafi bardzo wiele.Średnie pstrągi tzn takie do 50cm w każdych warunkach wyjeżdżały bez problemu, łódkowe okonie we wszelakich rozmiarach a i łódkowe przyłowy szczupakowe do 80cm też opanowywał w miarę poprawnie. Kto się nie boi wygiąć kija, będzie miał z niego frajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 NFC(Gary Loomis) - popełnił blank ST-905-2(HM). 275cm/8-17ib/10-28gr/Fast. Papierowe parametry powyższego identyczne jak w Elitce 5SC90 MHF2 od ST.Croixa.Cena blanku Garrego Loomisa jednak jest znacząco wyższa od Elitki. (o koło 500zł). Czy zastosowane technologie,materiały,własności użytkowesą na tyle lepsze,aby wytłumaczyć cenę blanku NFC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) NFC(Gary Loomis) - popełnił blank ST-905-2(HM). 275cm/8-17ib/10-28gr/Fast. Papierowe parametry powyższego identyczne jak w Elitce 5SC90 MHF2 od ST.Croixa.Cena blanku Garrego Loomisa jednak jest znacząco wyższa od Elitki. (o koło 500zł). Czy zastosowane technologie,materiały,własności użytkowesą na tyle lepsze,aby wytłumaczyć cenę blanku NFC. Powyzej pewnego poziomu za kazdy "centymetr lepszosci" placi sie bardzo duzo.Dlatego kiedys ktos wymyslil relacje jakosci do ceny.Nie wiem jak jest w przypadku tych dwoch blankow. Lowilem zblizonymi konstrukcjami (IM z NFC, krotsza Elitka 17 lb ...).Nie podejmuje sie klasc tego na jednej skali i mowic co lepsze w funkcji ceny. Na pewno 17 lb w NFC jest bardziej finezyjne i nie jest to takie 17 z okladem jak w StC. Edytowane 14 Września 2015 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Naiwny jestem.Liczyłem,że Legend to "najlepsza lepszość".A tu taki kwiatuszek.Trzeba będzie zasięgnąć języka w FC.Tylko obawiam się,że tam przekonają mnie o przepaści dzielącej StC i NFC.I znowu będę w ..... punkcie wyjścia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Naiwny jestem.Liczyłem,że Legend to "najlepsza lepszość".A tu taki kwiatuszek.Trzeba będzie zasięgnąć języka w FC.Tylko obawiam się,że tam przekonają mnie o przepaści dzielącej StC i NFC.I znowu będę w ..... punkcie wyjścia Jeżeli chodzi o technologie to bardziej zaawansowane jest St.Croix (VI generacja mat grafitowych w najwyższym module oraz nanożywice scalające maty) ale nie o technologie tutaj chodzi i myślę że nie ma żadnych przepaści . Blanki różnią się i inaczej pracują i tylko od upodobania łowiącego zależy co wybierze . Mam kije St.Croix i będę składał jednego NFC . St.Croix to moje ulubione konstrukcję , NFC trochę razi nienaturalny i obszerny kielich trzymający szczytówkę ,ma też bardziej szczytowe ugięcie ,bardziej miękką szczytówkę i jest nieco wolniejszy . Jeżeli będziesz łowił na gumy to lepszy Croix , bardziej uniwersalny chyba NFC ale spytaj @Rheinangler ,Arek ma bardzo wnikliwą i bardzo trafną ocenę jeżeli chodzi o porównania wszelkiego rodzaju . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 A wrzućcie jeszcze do równania Batsona XST1085F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Miałem XST1025 F i był zdecydowanie mocniejszą konstrukcją niż dwa wymienione wcześniej .Batson to już konkretny zawodnik wagi ciężkiej pod duże szczupaki ,sandacze nawet średnie sumki obsłuży spore gumy , blachy 40 g żaden problem czy też duże 10 cm wobki ,dobry w trolu i mniej uniwersalny jak uncjówki St.Croix czy też jeszcze bardziej finezyjny NFC.Piszę o 1025F a jak jest z dłuższym bratem ? , myślę że podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 XST1025F i spore gumy, blachy 40g, czy też duże wobki? XST1025F zdecydowanie mocniejszy od uncjówki St.Croix??? Chyba o innym XST025F piszesz! Mniej uniwersalny, niż uncjówki St.Croix, czy NFC???Co do XST1025F, to jest to coś pomiędzy uncjowym NFC, a St.Croix. I jest to pełna uncjówka, a nie mocniejsza, jak St.C, bądź jakby niedoszacowana NFC. XST1085F z kolei jest po prostu dłuższą (2,75) wersją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi