Skocz do zawartości

Blanki G. Loomis

jerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Andrzeju, kto produkuje personalnie to nie wiem. Blanki są produkowane w wytwórni G.Loomisa w Woodland. Aktualną ofertę blanków i wędzisk znajdziesz na www.gloomis.com Nowości na 2008 w blankach nie ma. Myślę że Loomis uznał, że robi doskonałe blanki i nie ma potrzeb produkować nowości. Jeżeli znajdziesz w ofercie G.Loomis interesujący Ciebie blank, przyjedzie on w następnej dostawie.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

Irku to bardzo dobrze, że ponownie G.Loomis pokazuje się w kraju.Wędki budowane na tych blankach mają długą tradcję. Tak się składa, że w zasadzie nigdy u nas nie było klasycznych wędek G.Loomisa tylko kije budowane u nas i to często takie regionalne konstrukcje jak n.p. spiningo-muchówki czy coś takiego.

Dziś jest już łatwiej bo można dopasować coś z oferty pod krajowe gusty.

Wierzę, że dzięki Twojej firmie te markowe blanki ponownie zagoszczą na wielu stojakach w kraju.

pozdrawiam serdecznie :D

Andrzeju, dzięki za miłe słowa. Sam nie wiem dlaczego przerwałem import G.Loomisa na cztery lata. To co jest aktualnie dostepne jest już na mojej stronie.Jak uporam się z nowościami z innych firm zajmę się powiększeniem oferty GL. Myślę, że na wiosnę pojawią się w ciągłej ofercie modele z GL2 i GLX jednoczęściowe, odpowiednie dla większości użytkowników tego portalu.

Pozdrawiam,

Irek

@Tarłoś,

Z informacji którą otrzymałem w październiku od Jima Lebsona z G.Loomis dowiedziałem się, że od stycznia 2008 generalnym dystrybutorem w Europie produktów G.Loomis zostaje firma Shimano. W Polsce dystrybutorem Shimano jest firma Normark. Dlatego skontaktowałem się z dyrektorem Normark Polska i po rozmowie dowiedziałem się, że nie są zainteresowani dystrybucją blanków GL. Tak więc za wiedzą Normarku postanowiłem w dalszym ciągu importować i sprzedawać w Polsce te blanki. Właśnie przyjechała pierwsza partia bezpośrednio z USA. Na blanki jest dożywotnia, oryginalna gwarancja G.Loomis. Fishing Center daje na wędki zmontowane na tych blankach 5-cio letnią gwarancją dla pierwszego właściciela, tak jak na wszystkie montowane u nas wędki.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

Witam,

Będą. Teraz muszę zająć się dostawą z CD i dostawą nowości z Batsona. W następnej kolejności będzie Loomis. Blanki muchowe z IMX już są dostępne. Będzie je sprzedawał nasz dealer - Roman Pietrzak- Specjalista. Jeżeli potrzebujesz coś z GLX napisz na priva, to przy następnej dostawie z przyjemnością dla Ciebie sprowadzę.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

• 2 miesiące temu...

A ja mam od kilku lat 260 cm prawdziwego LOOMISA od Pana Irka i cieszę się nim jak dziecko do tej pory. Szczupaki trochę mniej, ale to ich zmartwienie jak wracają do wody. A tak na serio - kolejna możliwość połowienia klasykami. Nie tylko liczy się to, co łowimy, ale również czym.

Pozdrawiam.

Witam,

To prawda. G.Loomis miał zaprzestać sprzedaży blanków pod koniec tego roku. Jednak interwencje monterów z całego świata spowodowały przesunięcie tego terminu do końca 2009. Nic nie jest jeszcze przesądzone.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

pytałes sie dlaczego, to odpowiedzialem - mysle ze punktu widzenia firmy bardziej placalna jest sprzedaz wedek niz blankow

Z punktu widzenia firmy -tak, pytanie brzmi tylko jak długo? Historia pokazuje że zazwyczaj baaardzo krótko

Zastanawia mnie jeszcze jak po tym czasie będzie wyglądała sprawa gwarancji

póki co to gwarancja G-Loomisa jesli chodzio o wedki chyba jest najlepsza - nie korzystalem, ale takie sa opinie z tego co kojarze

czy to by byl rozsadny krok ze strony firmy zeby machnac reka na rodbuilderow? Trudno powiedziec, z jednej strony jest to dla G-Loomisa jakas tam dywersyfikacja odbiorcow z drugiej strony mysle ze w przychodzach firmy rodbuilderzy nie partycypuja w znaczacy sposob. Tak czy inaczej sami musza sie nad tym zastanawiac skoro dsuneli decyzje do 2009 :unsure:

Może i ma dobry serwis, tylko czy to się nie zmieni, jak wycofają sprzedaż blanków, to raz. A dwa to gdzie będę musiał się zgłosić, bo raczej w FC już nie będzie miał ich w swojej ofercie, i jak podejdzie do tego Normark. Pytam się nie bez przyczyny - się będzie robił wyczesany kijek na CB Loomisa <_<

Może i nie podjeli takiej decyzji - oby. Miałem w ręku kilka blanków i wędzisk tej firmy, i co tu dużo mówić, co poniektóre są the best B)

A co do gotowców, to dobrym przykładem jest chyba St.Croix - mi osobiście nie leżą (z wyjątkiem WR, ale zbrojenie fabryczne pozostawia wiele do życzenia ), mają rzeszę zwolenników. Firma sprzedaje zarówno wędki gotowe jak i same blanki i nikt specjalnie nie narzeka (no może poza niektórymi użytkownikami fabrycznych kijów). Firmy które zostawiły RB, raczej na rynku już się nie liczą i odchodzą w zapomnienie.

Witam,

Są 3 rodzaje producentów klasowych produktów: producenci tylko wędzisk, wędzisk i blanków oraz tylko blanków. Każdy ma swoją politykę sprzedaży, reklamy i dystrybucji. Nikt z nas niestety nie ma na to wpływu. G.Loomis od dawna ustawiony jest na wędki, co widać po ofercie. Wędzisk oferta ogromna-blanków niewielka, nie zmieniona od kilku lat. To co lepiej się sprzedaje na określonym rynku zależy od kilku czynników. Akurat w Polsce rodbuilding rozwija się w ogromnym tempie. 8-10 lat temu nie do pomyślenia były ilości ręcznie montowanych wedzisk jak w tej chwili. Aktualnie to poważny segment rynku wedkarskiego w Polsce.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

@Pablom, nie przejmuj się. W kilkunastoletniej działalności FC sprzedaliśmy co prawda niewiele Loomisów bo ok. 300szt. Żaden nie wrócił na reklamację poza chyba trzema spinningami zrobionymi na blankach muchowych z GLX. Miałem kilka lat temu taki przypadek. Przyszedł do pracowni gość, który kupił wędkę w USA. Poprosił mnie o pomoc w załatwieniu reklamacji. Po wysłaniu opisu otrzymałem informację żeby wziąć piłkę do metalu i wyciąć kawałek blanku na którym jest firmowa naklejka. Należało ten kawałek wysłać do G.Loomis. Za 5 tygodni gość otrzymał nową wędkę na domowy adres.

Pozdrawiam,

Ireneusz Matuszewski

Irku, zgadza się, tylko szkoda że takie piękne blanki mogą zniknąć z rynku. Gotowca na pewno nie kupię. Chyba że muchówkę, ale to już zupełnie innej firmy - oni akurat blanków nie sprzedają wcale (tylko czy jest sens kupować gotowca i go ewentualnie przerabiać?????)

Łącząc naszą ostatnią rozmowę zastanawiam się czy jakakolwiek firma która zarzuciła RB, dobrze na tym wyszła.

ps. Jak tam sandacze?