Ireneusz Matuszewski Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Witam,Andrzeju, kto produkuje personalnie to nie wiem. Blanki są produkowane w wytwórni G.Loomisa w Woodland. Aktualną ofertę blanków i wędzisk znajdziesz na www.gloomis.com Nowości na 2008 w blankach nie ma. Myślę że Loomis uznał, że robi doskonałe blanki i nie ma potrzeb produkować nowości. Jeżeli znajdziesz w ofercie G.Loomis interesujący Ciebie blank, przyjedzie on w następnej dostawie.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2008 Irku to bardzo dobrze, że ponownie G.Loomis pokazuje się w kraju.Wędki budowane na tych blankach mają długą tradcję. Tak się składa, że w zasadzie nigdy u nas nie było klasycznych wędek G.Loomisa tylko kije budowane u nas i to często takie regionalne konstrukcje jak n.p. spiningo-muchówki czy coś takiego. Dziś jest już łatwiej bo można dopasować coś z oferty pod krajowe gusty. Wierzę, że dzięki Twojej firmie te markowe blanki ponownie zagoszczą na wielu stojakach w kraju. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Andrzeju, dzięki za miłe słowa. Sam nie wiem dlaczego przerwałem import G.Loomisa na cztery lata. To co jest aktualnie dostepne jest już na mojej stronie.Jak uporam się z nowościami z innych firm zajmę się powiększeniem oferty GL. Myślę, że na wiosnę pojawią się w ciągłej ofercie modele z GL2 i GLX jednoczęściowe, odpowiednie dla większości użytkowników tego portalu.Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Witam, @Ireneusz Matuszewski, Postaraj sie jesli mozna o GLX Crankbait Jednego zamawiam od razu. Wiem ze pewnie nie wykonalne ale warto sprobowac. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Zobaczę, może się uda. Jak nie będzie blanku, chcesz wędkę?Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 A ja ponowię pytanie,czy Fishing Center jest oficialnym dystrybutorem blanków G-Loomis na Polskę i jakie są warunki gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 @Tarłoś,Z informacji którą otrzymałem w październiku od Jima Lebsona z G.Loomis dowiedziałem się, że od stycznia 2008 generalnym dystrybutorem w Europie produktów G.Loomis zostaje firma Shimano. W Polsce dystrybutorem Shimano jest firma Normark. Dlatego skontaktowałem się z dyrektorem Normark Polska i po rozmowie dowiedziałem się, że nie są zainteresowani dystrybucją blanków GL. Tak więc za wiedzą Normarku postanowiłem w dalszym ciągu importować i sprzedawać w Polsce te blanki. Właśnie przyjechała pierwsza partia bezpośrednio z USA. Na blanki jest dożywotnia, oryginalna gwarancja G.Loomis. Fishing Center daje na wędki zmontowane na tych blankach 5-cio letnią gwarancją dla pierwszego właściciela, tak jak na wszystkie montowane u nas wędki. Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Dziękuję.Mam pytanie, kiedy mozna się spodziewać blanków z serii GLX? I czy będą też muchowe blanki z tej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam,Będą. Teraz muszę zająć się dostawą z CD i dostawą nowości z Batsona. W następnej kolejności będzie Loomis. Blanki muchowe z IMX już są dostępne. Będzie je sprzedawał nasz dealer - Roman Pietrzak- Specjalista. Jeżeli potrzebujesz coś z GLX napisz na priva, to przy następnej dostawie z przyjemnością dla Ciebie sprowadzę.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Wreszcie i zobaczyłem na własne oczy, no i się stało jeden już zmienił właściciela <_< oj będzie się działo <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marszal Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 A ja mam od kilku lat 260 cm prawdziwego LOOMISA od Pana Irka i cieszę się nim jak dziecko do tej pory. Szczupaki trochę mniej, ale to ich zmartwienie jak wracają do wody. A tak na serio - kolejna możliwość połowienia klasykami. Nie tylko liczy się to, co łowimy, ale również czym.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Witam, doszły mnie słuchy i chciałbym to potwierdzić lub nie, że ponoć Garry Loomis zaprzestanie niebawem sprzedaży blanków!Czy to prawda??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Witam,To prawda. G.Loomis miał zaprzestać sprzedaży blanków pod koniec tego roku. Jednak interwencje monterów z całego świata spowodowały przesunięcie tego terminu do końca 2009. Nic nie jest jeszcze przesądzone. Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Uff.A tak na marginesie - dlaczego kura znoszące złote jajka chce przestać je znosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Bo znosi jeszcze platynowe jajka, jeszcze bardziej opłacalne. Oficjalnym powodem anonosowanym przez G-Loomisa było z tego co wiem to, że nie mogą nastarczyć blanków na fabryczne wędki, które sprzedają! Też odetchnąłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Platyna - fabryczne wędki - to chyba platyna czysto komercyjna , bo z blanków nasi RB mogą wyczarować o klasę, a może i dwie lepszy kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 pytałes sie dlaczego, to odpowiedzialem - mysle ze punktu widzenia firmy bardziej placalna jest sprzedaz wedek niz blankow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 No i ja właśnie w tym kontekście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 pytałes sie dlaczego, to odpowiedzialem - mysle ze punktu widzenia firmy bardziej placalna jest sprzedaz wedek niz blankow Z punktu widzenia firmy -tak, pytanie brzmi tylko jak długo? Historia pokazuje że zazwyczaj baaardzo krótko Zastanawia mnie jeszcze jak po tym czasie będzie wyglądała sprawa gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 póki co to gwarancja G-Loomisa jesli chodzio o wedki chyba jest najlepsza - nie korzystalem, ale takie sa opinie z tego co kojarze czy to by byl rozsadny krok ze strony firmy zeby machnac reka na rodbuilderow? Trudno powiedziec, z jednej strony jest to dla G-Loomisa jakas tam dywersyfikacja odbiorcow z drugiej strony mysle ze w przychodzach firmy rodbuilderzy nie partycypuja w znaczacy sposob. Tak czy inaczej sami musza sie nad tym zastanawiac skoro dsuneli decyzje do 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Może i ma dobry serwis, tylko czy to się nie zmieni, jak wycofają sprzedaż blanków, to raz. A dwa to gdzie będę musiał się zgłosić, bo raczej w FC już nie będzie miał ich w swojej ofercie, i jak podejdzie do tego Normark. Pytam się nie bez przyczyny - się będzie robił wyczesany kijek na CB Loomisa <_< Może i nie podjeli takiej decyzji - oby. Miałem w ręku kilka blanków i wędzisk tej firmy, i co tu dużo mówić, co poniektóre są the best A co do gotowców, to dobrym przykładem jest chyba St.Croix - mi osobiście nie leżą (z wyjątkiem WR, ale zbrojenie fabryczne pozostawia wiele do życzenia ), mają rzeszę zwolenników. Firma sprzedaje zarówno wędki gotowe jak i same blanki i nikt specjalnie nie narzeka (no może poza niektórymi użytkownikami fabrycznych kijów). Firmy które zostawiły RB, raczej na rynku już się nie liczą i odchodzą w zapomnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Witam,Są 3 rodzaje producentów klasowych produktów: producenci tylko wędzisk, wędzisk i blanków oraz tylko blanków. Każdy ma swoją politykę sprzedaży, reklamy i dystrybucji. Nikt z nas niestety nie ma na to wpływu. G.Loomis od dawna ustawiony jest na wędki, co widać po ofercie. Wędzisk oferta ogromna-blanków niewielka, nie zmieniona od kilku lat. To co lepiej się sprzedaje na określonym rynku zależy od kilku czynników. Akurat w Polsce rodbuilding rozwija się w ogromnym tempie. 8-10 lat temu nie do pomyślenia były ilości ręcznie montowanych wedzisk jak w tej chwili. Aktualnie to poważny segment rynku wedkarskiego w Polsce. Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 @Pablom, nie przejmuj się. W kilkunastoletniej działalności FC sprzedaliśmy co prawda niewiele Loomisów bo ok. 300szt. Żaden nie wrócił na reklamację poza chyba trzema spinningami zrobionymi na blankach muchowych z GLX. Miałem kilka lat temu taki przypadek. Przyszedł do pracowni gość, który kupił wędkę w USA. Poprosił mnie o pomoc w załatwieniu reklamacji. Po wysłaniu opisu otrzymałem informację żeby wziąć piłkę do metalu i wyciąć kawałek blanku na którym jest firmowa naklejka. Należało ten kawałek wysłać do G.Loomis. Za 5 tygodni gość otrzymał nową wędkę na domowy adres.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Irku, zgadza się, tylko szkoda że takie piękne blanki mogą zniknąć z rynku. Gotowca na pewno nie kupię. Chyba że muchówkę, ale to już zupełnie innej firmy - oni akurat blanków nie sprzedają wcale (tylko czy jest sens kupować gotowca i go ewentualnie przerabiać?????) Łącząc naszą ostatnią rozmowę zastanawiam się czy jakakolwiek firma która zarzuciła RB, dobrze na tym wyszła. ps. Jak tam sandacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Ja się nie przejmuję, ten blank to chyba drzwiami tylko można złamać A jednego gościa od połamanego GLXa, co go w 4-ech miejscach połamał , to znam nawet dobrze , co niezmienia faktu że to genijalny kijek jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi