Gabriel Kozdraś Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 A kto i gdzie napisał żę G.Loomis nie produkuje blanków w USA? Bo chyba ktoś edytował posty zanim je przeczytałem? Pytanie tylko czy art-rod ma pełna oferte wszystkich blanków czy tylko te krótka liste która ma stronie. A od kiedy to G.Loomis nie produkuje wedek w USA? Prosze nie wprowadzac ludzi w blad. Wszystkie wedki firmy G.Loomis sa produkowane w Stanach. Od dluzszego juz czasu nie ma natomiast w ofercie blankow. Niestety. http://www.tackletour.com/reviewgloomisfactory.html http://www.fieldandstream.com/photos/gallery/fishing/2011/06/g-loomis-rods-factory-tour-how-rods-are-made/?image=0 www.youtube.com/watch?v=HK1_2Q7eV-s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Od siebie powiem, że szkoda czasu na szukanie zapasów ze starej jeszcze amerykańskiej produkcji G.Loomisa, No byc moze zle zrozumialem. Jak tak, to przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) To ja się nieprecyzyjnie wyraziłem chodziło mi o blanki sprzed sprzedaży nazwy G.Loomis Nie mam pojęcia gdzie Shimano produkuje te wędki ale znam osobiście tylko jedną zadowolona osobę z tych wyrobów za to z pierwszych stron kolorowych gazet wędkarskich Edytowane 22 Lipca 2014 przez Rheinangler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 To ja się nieprecyzyjnie wyraziłem chodziło mi o blanki sprzed sprzedaży nazwy G.Loomis Nie mam pojęcia gdzie Shimano produkuje te wędki ale znam osobiście tylko jedną zadowolona osobę z tych wyrobów za to z pierwszych stron kolorowych gazet wędkarskich Arek jakbyś miał ją za darmo i do tego jeszcze wyprawę wędkarską, pewnie też byś chwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 23 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 To ja się nieprecyzyjnie wyraziłem chodziło mi o blanki sprzed sprzedaży nazwy G.Loomis Nie mam pojęcia gdzie Shimano produkuje te wędki ale znam osobiście tylko jedną zadowolona osobę z tych wyrobów za to z pierwszych stron kolorowych gazet wędkarskich Shimano nie produkuje tych wedek. Shimano jest tylko wlascicielem. Kto produkuje browar Okocim? Okocim czy Carlsberg? Wedki sa robione w Woodland w stanie Washington. Sa to jedne z najlepszych wedek jakie mozna kupic. Byc moze polskim wedkarzom nie pasuje g.loomis. Cena tez chyba odstrasza. W Stanach jednak jest to gorna polka z wyrobiona renoma. Mam nie mala kolekcje tych kiji i jestem ze wszystkich bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Naturalnie masz rację Kwinto, że kwestia zadowolenia "ogólnego" na mikro rynku jakim jest polski rynek jest pomijalna dla dużych firm.Polski rynek i polscy odbiorcy wybierają diametralnie inne wędki i blanki niż ich amerykańscy koledzy. U nas to praktycznie 90% adaptacji kijów S&S do innego niż w zamyśle producenta łowienia...więc czy zadowolenie jest czy nie, nic tak na prawdę konstruktywnego nie pokazuje. Na tzw świecie odbywa się całkowicie inaczej i ty to wiesz jak czytam Ja miałem jak dotąd 6 różnych Loomisów z czego 3 były wybitne 2, takie sobie choć bardzo poprawne (także ta piątka to adaptacje z segmentu S&S) i jeden kij wykorzystywałem zgodnie z jego przeznaczeniem i ten był najgorszy w moim subiektywnym odczuciu... Jozi,- przez to właśnie co piszesz opinia taka traci dużo na wiarygodności i choćby była na 100% prawdziwa to zgodnie z Kantowską zasadą poddawania wszystkiego pod wątpienie nie ma szans na przebicie się szczególnie tam gdzie spisek już został zwietrzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Arku nie bez podstawy to piszę .Często, gęsto reklamuje się coś pod niebiosa, a z jakością bywa różnie.Właśnie przez takie sytuacje opinię zaczyna się cedzić przez sito by odrzucić ziarno od plew.Czasem lepiej poddać coś pod wątpliwość jak ślepo w to uwierzyć, mimo tego że wiara czyni cuda.To tak jak z siłą perswazji - wyperswadować kobiecie, że dltego jest miękki, by ją nie uwierał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Witam KolegówCzy wie ktoś czy można kupić blanki G.Loomis w polsce, a konkretnie chodzi mi o blank na którym jest zbudowana wędka GL2 782-2S 6,6 4-8 lb 1/16-5/16 lub ma może ktoś ten kijek, to proszę o zdjęcia ugięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 np. tu: http://www.art-rod.com/blanki/nfc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 albo tu..http://www.fishingcenter.com.pl/nfc_blanki.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Chodzi o blanki G.Loomis czy Gary Loomis? Jesli chodzi o G.Loomis to nie ma ich juz od dluzszego czasu w sprzedazy. GL2 to jest G.Loomis i tego blanu juz raczej nie ma w sprzedazy. Moze jeszcze sa jakies pozostalosci u sprzedawcow ale bedzie je ciezko znalesc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 http://www.angel-domaene.de/g-loomis-gl2-782-2s-tjr-spinning-trout-jig-6-6-1-16-5-16oz--18923.htmlProszę bardzo. Wysyłka do Polski 20 euro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 albo tu Taniej Ricci w Poznaniu... :) O dziwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam, Zarowno w Poznaniu jak i w Warszawie a nawet w calym NFC nie ma takiego blanku, SM Garego ze stajni NFC to odpowiednik GL3 ale jednak po zmianach ( zapewne lepszy) Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Nie ma poniewaz G.Loomis nie sprzedaje blankow od kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Nie sprzedaje , ale kupić można .. Dwa , trzy lata temu kupiłem blank NRX - a - gołą , oryginalną łodygę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Nie sprzedaje , ale kupić można .. Dwa , trzy lata temu kupiłem blank NRX - a - gołą , oryginalną łodygę Zgadza sie. Trzeba poszukac. Sa sprzedawcy, ktorzy maja jeszcze na stanie blanki z lat kiedy byly dostepne. Nie zostalo ich jednak duzo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Chyba wypada to roztrzepać na czynniki pierwsze:1.Blanki produkowane przez Garego pod szyldem G.Loomis2.Blanki produkowane przez Shimano pod szyldem G.Loomis3.Blanki NFC produkowane przez Garego. Który lepszy ?Mamy pole do dyskusji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Nie sprzedaje , ale kupić można .. Dwa , trzy lata temu kupiłem blank NRX - a - gołą , oryginalną łodygę Ladny kwiat wyrosl na tej lodydze ? Co to za blank ten NRX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Danielu,takie np http://www.gloomis.com/publish/content/gloomis_2010/us/en/conventional/rods/nrx_bass_rods/NRX_Mag_Bass.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Danielu,takie np http://www.gloomis.com/publish/content/gloomis_2010/us/en/conventional/rods/nrx_bass_rods/NRX_Mag_Bass.htmlCzyli to nr 2 wg mojego pozycjonowania? Czy się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 No do punktu 2. mam male zastrzezenie/sprostowanie. Wlascicielem g.loomis jest shimano ale wedki nadal produkuje g.loomis. Cos jak Carlsberg jest wlascicielem Browaru Okocim. Nie wiem skad wziela sie ta pogloska, ze Shimano produkuje wedki G.loomis. G.loomis kije sa bardzo dobre. Mam ich naprawde sporo. W USA uwazane sa za gorna polke. Do nowych spod szyldu Gary Loomisa sie nie wypowiem poniewaz ich nie mam i nie wiele o nich wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Czyli to nr 2 wg mojego pozycjonowania? Czy się mylę. Dziekuje za info @kogut. Czyli, ze ponizej GLX a wskoczyl teraz NRX ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Danielu,takie np http://www.gloomis.com/publish/content/gloomis_2010/us/en/conventional/rods/nrx_bass_rods/NRX_Mag_Bass.html Mag bassow nie uzywam. Ale moze jakis crankbait albo popping moglby mnie skusic ...eh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi