kogut Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Danielu,myślę że to najwyższa półka,wystarczy porównać ceny ,100$ różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Dziekuje za info @kogut. Czyli, ze ponizej GLX a wskoczyl teraz NRX ? NRX to ich najwyzsza polka, mialem jednoczesciowki w rekach i sa swietne jak ktos szuka takich wedek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Mag bassow nie uzywam. Ale moze jakis crankbait albo popping moglby mnie skusic ...eh Crankbaity wyszly pare lat temu w GLX i bylem nimi zachwycony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 http://www.gloomis.com/publish/content/gloomis_2010/us/en/conventional/rods/nrx_bass_rods/NRX_Jig_Worm_Spinning.html http://www.gloomis.com/publish/content/gloomis_2010/us/en/conventional/rods/glx_bass___new__/GLX_Jig___Worm_Spinning.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 No do punktu 2. mam male zastrzezenie/sprostowanie. Wlascicielem g.loomis jest shimano ale wedki nadal produkuje g.loomis. Cos jak Carlsberg jest wlascicielem Browaru Okocim. Nie wiem skad wziela sie ta pogloska, ze Shimano produkuje wedki G.loomis. G.loomis kije sa bardzo dobre. Mam ich naprawde sporo. W USA uwazane sa za gorna polke. Do nowych spod szyldu Gary Loomisa sie nie wypowiem poniewaz ich nie mam i nie wiele o nich wiem.Właśnie o to mi chodzi. Prawdopodobnie Gary wziął "rozwód" z shimano i już nie pracuje u nich.Obecnie, podobno, mówię podobno kręci sam blanki NFC. Stąd też chyba miłość z batsonem się narodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Tak NRX to juz klasa sama w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Właśnie o to mi chodzi. Prawdopodobnie Gary wziął "rozwód" z shimano i już nie pracuje u nich.Obecnie, podobno, mówię podobno kręci sam blanki NFC. Stąd też chyba miłość z batsonem się narodziła. Przestan siac zamet na forum bo ci te kurzolapki polame Loomis nie pracowal dla Shimano tylko im sprzedal firme i odszedl, po innych pracach zaczal znowu krecic blanki i wedle tego co slyszalem to nowymi konstrukcjami pokazal dobitnie ze moze starszawy i grubawy ale dalej jak to sie mowi nie ma na niego bata 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Przestan siac zamet na forum bo ci te kurzolapki polame Loomis nie pracowal dla Shimano tylko im sprzedal firme i odszedl, po innych pracach zaczal znowu krecic blanki i wedle tego co slyszalem to nowymi konstrukcjami pokazal dobitnie ze moze starszawy i grubawy ale dalej jak to sie mowi nie ma na niego bata Noo wreszcie dał info facet co z Garym whisky konsumuje. A pewny jesteś, że nic dla shimano nie konstruował, bo ja nie do końca.Nic w międzyczasie nie robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Tak jest. Gary sprzedal G.loomis w latach 90-tych. Pozniej sie sadzili poniewaz nadal chcial uzywac tej nazwy. Pozniej doszlo do ugody, a jeszcze pozniej zwiazal sie z nowym producentem. I jak to teraz wyglada dokladnie to nie wiem. Cos tam produkuje pod swoim imieniem, troche zwiazany jest chyba tez z NFC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Tak jest. Gary sprzedal G.loomis w latach 90-tych. Pozniej sie sadzili poniewaz nadal chcial uzywac tej nazwy. Pozniej doszlo do ugody, a jeszcze pozniej zwiazal sie z nowym producentem. I jak to teraz wyglada dokladnie to nie wiem. Cos tam produkuje pod swoim imieniem, troche zwiazany jest chyba tez z NFC. Produkuje i projektuje pod nazwa NFC, bardzo dobrze, ze zwiazal sie z Batsonem i skupil na produkcji im zostawiajac marketing i dystrybucje bo sa w tym dobrzy. Customy na blankach NFC mozna kupic w US pod nazwa Edge Rods. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Noo wreszcie dał info facet co z Garym whisky konsumuje. A pewny jesteś, że nic dla shimano nie konstruował, bo ja nie do końca.Nic w międzyczasie nie robił? Robil co chcial, jak dla mnie to mogl jarac blanty i grac na banjo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Oczywiscie bardzo dobrze, ze nadal jest zaangazowany w produkcje wedek. Wiecej kompetycji, wiekszy wybor dla nas wedkarzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Aby rozwiać wszelkie wątpliwości zapraszam do http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2015-02-03_north_forth_composites&folder=artykuly&url=/artykuly.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Aby rozwiać wszelkie wątpliwości zapraszam do http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2015-02-03_north_forth_composites&folder=artykuly&url=/artykuly.phpSuper oferta, tylko te ceny trochę straszą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Super oferta, tylko te ceny trochę straszą . A feniksow i od Pana Krzysztofa nie strasza? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 A feniksow i od Pana Krzysztofa nie strasza?Kwadratowa parabola kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Ja jakoś nie widzę w 684c kwadratowej paraboli 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Ciekawe jak NFC wypadnie pod względem krótkich sandaczówek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Aby rozwiać wszelkie wątpliwości zapraszam do http://www.fishingcenter.com.pl/caly_nius.php?id=2015-02-03_north_forth_composites&folder=artykuly&url=/artykuly.phpW ubiegłym roku kupiłem ( w USA) i uzbroiłem (za pomocą znanej pracowni oczywiście) blank z nowej produkcji NFC.Jego własności użytkowe spełniły moje oczekiwania, jedyne co zaskoczyło mnie na minus to zupełnie przestarzała konstrukcja "kielicha" w sensie dosłownym czyli wyraźnie przegrubionego złącza w części żeńskiej,- chyba że to ma zostać znak rozpoznawczy Garego Mój blank jest z serii IM, napisz Irku czy HM-y mają taką samą konstrukcję złącza?Swoją drogą fajnie przypomnieć sobie stare dobre czasy gdy odwiedzając Twoją pracownie,- jeszcze w kinie można było jakiegoś Loomisa zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Panowie , po co zaraz swary ? Nie widzę najmniejszego powodu , choć jestem osobiście przekonany , że NRX z przykręconym doń Alphasem jest jednak szlachetniejszym tłem dla pieknej wyplatanki czy fantastycznego marblingu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Socjologicznie rzecz ujmując te swary więcej mówią o piszących je niż o tym o czym piszą Jak patrzę na tę swoją skromną już kolekcję to i różne szklaki i Phenixy, Lamiglasy i Loomisy leżą obok siebie i jakoś się nie gryzą...Z taką samą przyjemnością sięgam po te tak bardzo różne konstrukcje w zależności od tego kiedy i gdzie chce ich użyć....Inność i różność jest bardzo fajna pod warunkiem, że wiemy co z niej wynika a o wyborze decydują realne warunki a nie ideologia lepszości, gorszości czy koszerności w imię zakorzenionego i niestety wciąż żywego homosovietikus-owego myślenia Edytowane 21 Lutego 2015 przez Rheinangler 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 No dobrze , podtrzymajmy ten dyskusyjny wątek , bo jest równie istotny co i frapujący . Pochodzenie jest jednak bardzo ważne !Uważam że ma bardzo istotne znaczenie , nie do zbagatelizowania dla prawdziwego sprzętowego konesera , który nie tylko nie jest bezstresowym konsumentem zekonomizowanych bobów niewiadomej proweniencji - a nawet nie powinien - ale pozostawia je bez najmniejszego żalu wyzwolonym z przesądów mieszkańcom globalnej wioski . Niech globalny chłopina też się czymś pocieszy .. Jaki sens miałby ten dział , gdyby było nam wszystko jedno , gdyby tak skasować nazwy , zatrzeć różnice , granice , pominąć rodowód ?Żaden albo niewielki ..Dla większości z nas , wędka jest czymś więcej niż tylko miłym przedmiotem czy poręcznym narzędziem . To identyfikator , praemblemat , może nawet symbol .Z turbokomuny ?Niesłychane .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 (edytowane) To i ja się podepnę pod temat ... Jednym z najciekawszych badyli , jakimi miałem przyjemność pomachać na sucho na tegorocznej poznańskiej Rybomanii , był kijek w wykonaniu Art-Rodu na blanku FW702-1(IM) bodajże . Piękna okonióweczka klasy L . Blank robił naprawdę zacne wrażenie . Wykonanie zresztą również . Czy ktoś coś może powiedzieć ? Ile na dole , ile na górze realnie ogarnie ? I jak tam z czułością , cokolwiek by to nie znaczyło ... I jeszcze jak odnieść go do SCV70LF Croixa , też w 8 funtach jakby nie było ? Użytkownik byłby przydatny niezmiernie . Edytowane 22 Lutego 2015 przez malinabar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 No dobrze , podtrzymajmy ten dyskusyjny wątek , bo jest równie istotny co i frapujący . Pochodzenie jest jednak bardzo ważne !Uważam że ma bardzo istotne znaczenie , nie do zbagatelizowania dla prawdziwego sprzętowego konesera , który nie tylko nie jest bezstresowym konsumentem zekonomizowanych bobów niewiadomej proweniencji - a nawet nie powinien - ale pozostawia je bez najmniejszego żalu wyzwolonym z przesądów mieszkańcom globalnej wioski . Niech globalny chłopina też się czymś pocieszy .. Jaki sens miałby ten dział , gdyby było nam wszystko jedno , gdyby tak skasować nazwy , zatrzeć różnice , granice , pominąć rodowód ?Żaden albo niewielki ..Dla większości z nas , wędka jest czymś więcej niż tylko miłym przedmiotem czy poręcznym narzędziem . To identyfikator , praemblemat , może nawet symbol .Z turbokomuny ?Niesłychane .. Sławek,- ja chyba jestem abnegatem sprzętowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) To i ja się podepnę pod temat ... Jednym z najciekawszych badyli , jakimi miałem przyjemność pomachać na sucho na tegorocznej poznańskiej Rybomanii , był kijek w wykonaniu Art-Rodu na blanku FW702-1(IM) bodajże . Piękna okonióweczka klasy L . Blank robił naprawdę zacne wrażenie . Wykonanie zresztą również . Czy ktoś coś może powiedzieć ? Ile na dole , ile na górze realnie ogarnie ? I jak tam z czułością , cokolwiek by to nie znaczyło ... I jeszcze jak odnieść go do SCV70LF Croixa , też w 8 funtach jakby nie było ? Użytkownik byłby przydatny niezmiernie .uderz do Adama @AdasCzeskitrochę tu http://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/page-6 Edytowane 23 Lutego 2015 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi