Skocz do zawartości

Restauracja, Knajpa, Zajazd,

AdasCzeski

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli mamy piwko i winko, to może też by się przydało o jedzonku... i spaniu...

Wędkarsko rzecz jasna. 

1. Ina - Hotel JF Duet w Goleniowie, jedzonko ok, flaki pyszne, śledzik do w... więcej niż ok, obsługa bardzo miła (żeńska) :),  do tego roku, a byłem 4 razy, obecnie nie było idealnie ... cóż;

2. Parsęta - Motel Stop w Białogardzie (dziś chyba Bistro Jajo, po wizycie Magdy G.), jedzenie, byliśmy 2  razy przed Magdą G i było ok, hotel wędkarsko ok,

3. Parsęta - agroturystyka w okolicach górnej Parsęty - Żdżar, Barwice, Marzena Nawrot, Agroturystyka Siedlisko, super miła gospodyni, gospodarz też. Obiadki pyszne, bardzo polecam. 

4. Parsęta, Dwór Pomorski w Luboradzy, wnętrza, standard i lokalizacja bardzo ok, wysoki (bardzo jak na wędkarskie standardy poziom), jedzonko bardzo nie ok. Obsługa super miła, ale kuchnia... może się zmieniło. Oby. 

4. Słupia "Pod Brzozą" w Bydlinie, bez śniadań ale bardzo przyjemna atmosfera, do rzeki 200 m.

5. Słupia "Gościniec Słupski" Bydlino, restauracja na wysokim poziomie, jedzonko doskonałe, obsługa przemiła, do rzeki 100 metrów; 

6. Łupawa, agroturystyka Dano Młyn, pani Elżbieta (gospodyni) jest super kochana, 5 lat tam jeżdżę, jedzonko domowe bardzo smaczne, same plusy, do rzeki 30 metrów !,

EDIT: 

Wielkopolska. 

Chorzępowo, Kobylarnia, Stary Zatom -  kilka miejsc zwiedziłem, wszystkie super fajne. Jedno, prowadzone przez Pana hodującego bawoły wodne, tak sobie... :)

Edytowane przez AdasCzeski
  • Like 4

"U Dany" wieś Ruś przy moście na Narwi - lepszych naleśników z serem w życiu nie jadłem. 

Rewelacyjna atmosfera i super gospodarze :

"Sielanka" w Pratulinie nad Bugiem . Warto zamówić z wyżywieniem bo Edi* tak gotuje że te gwiazdy telewizyjne powinny się od niej uczyć. 

*Edyta

a niewędkarsko:

"Red Ed" w Krakowie, b. dobre steki i od wieków nie jadłem .....szpiku wołowego a tam był. 

"Pikanteria" na Walecznych w W-wie - super golonka i polędwiczki.

A gdyby któregoś poniosło w ok. Węgrowa to już wyjeżdżając z miasta na wschód jest restauracja i hotel "U Ojdana" (U Ojdanów???). Od wiosny do jesieni jak jadę na działkę zatrzymuję się na kaczkę lub schabowy. Tak kaczkę robią że tylko można pomarzyć żeby tak zrobić w domu, ale bakłażana zapiekanego omijać bo nie potrafią zrobić  Byle się kucharz nie zmienił .