Skocz do zawartości

EGO

thymalus

Rekomendowane odpowiedzi

Wbiłem w wyszukiwarkę ale nic nie wyrzuca. Łowił ktoś muchówkami Ego? Może ktoś ma? Co to za kije? Na jakich blankach? Na ich stronie oczywiście: wiele lat doświadczeń, konstruowane w oparciu o wiedzę czołowych muszkarzy... itd. Ceny mają ciekawe ale... W ręku nie miałem, nie macałem, a zakup bez macanie mocno ryzykowny. Zawsze lubiłem pomacać...bo jak macanie wypada pozytywnie to towar macany należy do macanta. Więc ktoś macał wyżej wymieniony kijek?

PS. Zalazłem tylko w miarę pozytywne opinie dotyczące ich szklaka.

Edytowane przez thymalus

Machałem kilkoma wedkami Ego, napisz którym modelem jesteś zainteresowany, to postaram się coś podpowiedzieć. Ogólnie o marce mogę powiedzieć, że mają ciekawe produkty w atrakcyjnych cenach, zarówno wędki, kołowrotki jak i linki muchowe. Mam running, dużo lepszy od airflo, który miałem wcześniej, kolega ma ich skagita i tez fajny - miękki, dobrze lata.

Ktoś pokusil sie o stwierdzenie że linki wyglondem i jakością przypominają Rio ;)

Posiadam głowice skagitową która nie jest taka idealna, miejscami zrdzeń jakby poskrecany.

Ale nie będe ocenial firmy po jednym produkcie......

Nowe spodniobuty simmsa też przeciekają :)))

Ogólnie ceny bardzo atrakcyjne. 

pozdro

Z ich oferty mi najbardziej do gustu przypadł kijek o nazwie light five. Bardzo przyjemna wędka o średnio szybkiej akcji. Ładnie uzbrojona.

Dodatkowo macałem też te wszystkie szklaki (biały był świetny, szczytówką można było dotknąć siodła kołowrotka) oraz dwuręczne. Niestety tych dwóch pozycji nie miałem w rękach. Kołowrotki porządnie wykonane, bez luzów osiowych i promieniowych. Linki tak jak wspomniałem miękkie, nie skręcają się. Kto je produkuje dla nich - nie wiem. Zadzwoń do Maćka, miły gościu na pewno udzieli rzeczowych informacji i podpowie gdzie można obejrzeć sprzęt. Wiem, że jest w Centrum Wędkarstwa (Gdańsk, Warszawa).

Ciekaw jestem jak z trwałością linek, ale jak wytrzymają 2 lata to za te pieniądze warto. Taimena biją na głowę.

Przyznam, że na początku byłem sceptycznie nastawiony do tej firmy, bo uważałem że to kolejny importer chińszczyzny, ale po oględzinach miło się zaskoczyłem. 

masz rację, zlecają produkcje w firmie w UK czyli musi być airflo... Jest to o tyle ciekawe, że linki barrio w mojej ocenie organoleptycznej są mięciutkie - jak na moje wyczucie miększe niż airflo, jakby inny materiał... Jak dla mnie lepsze...

swoja droga wychodzi, że jest tylko 4 producentów tego stafu na świecie: Airflo, SA, Rio i Cortland. Nie jestem pewien jeśli chodzi o Monic i Royal Wulff.

No i pewnie kilku Chińczyków robi linki w piwnicy i sprzedaje na alibabie.

Jeżeli założenie, że dla Barrio robi Airflo, jest słuszne, to rzeczywiście ciekawe, że nie ma (bo rozumiem, że jednak nie ma) wiekszego podobieństwa między wyrobami tych dwóch marek. Zwykle choćby i osmotycznie ;)  jedne coś łapią od drugich.

A co do SA, to teraz jest to Orvis, tzn. nazwę zachowali, ale już do 3M nie należą, ino do Orvisa. Ech te fuzje i przejęcia :rolleyes:

• 2 tygodnie później...

Zwracam honor Ego, mimo wizualnego wyglądu że cos  z linką nie tak, po pierwszych testach z linką Skagit 425gr jestem mega zadowolony :) śmiga jak marzenie :)

pozdrawiam

Chodzi o linkę Ego, Skagit CL (shooter) FL-SKCL-525? Gdzie ja kupiłeś?

Oraz mam takie pytanie, jakiej waga głowicy w lince ego Switch AD opisanej jako 6/7 oraz 7/8 jest z góry przepraszam za pytanie laika.

Linke Skagit CL 425 custom cut - opis na pudełku...  cienta z 500gr i zarabiana przez pana Maćka,

Zamawialem drogą meilową bezpośrednio od niego.

Co do wagi linek które opisujesz to nie wiem bo nie miałem a na stronie chyba też nie opisane.

Moja swietchowa nie ego do 5/6 zintegrowana ma 12m głowice i bodajrze 21g,

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

W sumie jak się policzy po kursie $ który rozliczają mi na kredytówce, do tego wysyłka itd to ten Ego 9' #6 nie wychodzi tak drogo.

A klonów w sieci jest od groma :( . Kiedyś przerabiałem to szukając kołowrotka Streamstix Troutseeker. :angry: i się lekko załamałem ...