Skocz do zawartości

EGO

thymalus

Rekomendowane odpowiedzi

Jakość wykonania nie powala ale za 155 zł jest do przęknięcia poprostu. Tak wykonanej SA czy Rio za ok 300 zł to bym nie przetrawił. Running się faktycznie lekko pokręcił i jest to trochę irytujące ale nadal uważam ze wartość użytkowa jest bardzo dobra. Myślę że jak wytrzyma wakacyjne spotkanie z Bałtykiem to będzie to całkiem dobrze wydane półtorej stówki. Chciałem budżetową linkę o określonych właściwościach , poszedłem do sklepu , przeczytałem na opakowaniu co producent napisał, kupiłem , okazało się że to co napisał zgadza się z moimi oczekiwaniami i stanem faktycznym więc jestem zadowolony. Myślę że to już jest plus dodatni jak opis produktu zgadza się z tym co otrzymujemy bo ostatnio to nie jest takie częste i oczywiste. Nie wiem jak z trwałością będzie.

Edytowane przez Plecha

• 5 miesięcy temu...

używał ktos moze kij great caster ? kasa nie wielka, szukam własnie 7 pod stremera i niby mam wiecej do wydania ale to juz w ostatecznosci :D 

http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/wedki_jednoreczne/62-great_caster.html

Ponowię pytanie . Używał ktoś tej wędki? A może ktoś zasugeruje inne wędzisko #7 pod stremera , budżet to około 600-700 zł.

• 1 miesiąc temu...

Odświeżę wątek, choć ten wpis pasowałby też do tematu o muchowym szczupakowaniu. Chodzi o zestaw Ego Pike System. Miał ktoś z tym do czynienia? Jak z tego lata? Czy zestaw jest odpowiednio zgrany, jakie muchy z tego latały itd itd. Cena na tle konkurencji wypada naprawdę korzystnie...

Tylko ten Sage kosztuje pewnie tyle, co cały ten zestaw (jak nie więcej ;) )

Szczególnie chodzi o linkę, czy ta z zestawu dobrze miota muszyska i kij- jaką ma akcję? Bo kołowrotek, to chyba najmniejsze zmartwienie, choć wygląda spoko...

Sega Xi 3 zbrojony fabrycznie, kilka lat temu w taimeniu kosztował z tego co pamiętam 2690 zł ja miałem zbrojonego przez Krzyska Zielińskiego w najlepsze komponenty inaczej wyważony i o trochę innej pracy niż te seryjne. Był po prostu dla mnie genialny. Linka z zestawu EGO tak jak pisałem wcześniej ciągnie bardzo fajnie na duże odległości duże muchy. Kij szybki ale nie pałowaty fajnie się ładuję. Zestaw zgrany i spasowany.

• Like 1

Nie problem w tym,że coś jest chińskie tylko w jakości zależnej od budżetu.

Dokładnie jak w spiningu i castingu.

EGO 9'#9 miałem w ręku pozwala utrzymać głowice w przeciągnięciu(nie gaśnie),

wystrzelenie całej linki nie stanowi dużego wyzwania.

Jak na budżetową szczupakówkę całkiem Ok.

Droższe amerykańskie blanki(Sage,G.Loomis,Lamiglas) mają ciekawą własność-szybko gasną.

Jeżeli ktoś potrafi wygaszać drgania podczas podania to harmonijny kształt wąskiej pętli pozwala sięgać dalej z mniejszym wysiłkiem.

• Like 1

To nie chodzi o nakręcanie. Stwierdzam to co sam doświadczam mam to szczęście, że w ciągu roku przechodzi przez moje ręce wiele sprzętu muchowego różnych firm i tych bardzo bardzo drogich i tych z średniej półki i tak zwanego chrustu  :D. Mam kilka produktów EGO : wędki, kołowrotki i kilka rożnych linek. Ale jeśli byś zapytał mnie o szklaki EGO to niestety nic Ci nie powiem choćby dla tego, że ja nie lubię szklaków i moje odczucia będą po prostu nieobiektywne przez moje NIE nastawienie do tego typu wędek  ;)

• Like 3

Szklaki EGO są zajefajne-wystarczy się dostroić do reakcji szkła...nie wymagają pośpiechu:pełen relaks.

Jeśli zajdzie potrzeba to ekspedycja całej linki osiągalna wbrew obiegowym opiniom-ale to kwestia prowadzenia kija,a nie różnicy czasu reakcji włókna użytego w kompozycie. ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Pierwszy promocyjny film zrealizowany dla marki EGO.

Zapraszam do zapoznania się z materiałem.

Wyprodukowane przez FLY FISHING CULTURE Media / https://www.facebook.com/FlyFishingCulture

*polecam 1080p

https://www.youtube.com/watch?v=45au8ADY9v4

Edytowane przez Baart
  • Like 5

Czy ja wiem ale 89 gramów na wędkę klasy 3 to troszkę dużo przy długości 7 stóp, normalnie to tyle waży wędka 8,6 stopy w klasie 4, Ja i tak uważam że jak na taką długość i klase powinna ważyć ok 70 gramów w tym przedziale cenowym ale moge się mylic. Pozdrawiam

Edytowane przez MATIQUES

No tak to zobacz szklaka redington butter stick 7 stopowa 3 wazy  60 gram, tak że  różnica spora jest a nikt mi nie powie że producent oszczędza na materiale a daje dożywotnią  gwarancje.89 gram jak na wędke do suchej w klasie  przy dzisiejszej technologii to ciężka wędka ale może ja się nie znam:)