Skocz do zawartości

EGO

thymalus

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...

jak  ma specjalną gumową siatkę to ok:) tylko jak podebrać jak trafi się większa rybka?? ale fakt na jelce ok

No tak, ale jelce to jedna z ciekawszych muchowych ryb. Mówię o jelcach 25 - 35 cm. W strumieniach Niżu Polskiego można np. z Ego Pure #2 (lub czymkolwiek lekkim i w miarę miękkim) przeżyć wspaniałą odskocznię od pracy i obowiązków.

• Like 1

a co ma wspólnego antykoncepcja w wyćwiczoną ręką??  :lol:

Kiedyś było pisemko BRAVO i Pani Kasia odpowiadała po co jest refleks ;) Co to petting i takie tam . Dawne nieuchronnie minione czasy kiedy było 8 klas , chłop był chłopem, a dziewczyna dziewczyną .

• Like 3

• 2 tygodnie później...

W końcu dotarł do mnie micro skagit #5. Po próbach zauważyłem jedną wadę, jest za krótki :)

Do lekkiego, bardzo lekkiego strimera, mokrej czy długie nimfy sznur idealny.

A mówiłem, że wywalisz cala linkę bez zbędnych ceregieli.

Zastosuj ją do suchej muchy zobaczysz jak pięknie wykłada susz :)  

• Like 2

Radek,

Po filmiku na YT, na którym właściciel firmy EGO, Kol. Maciej w wyluzowany sposób powiedział, że na małej rzeczce zastosował linkę #4 do szklaka Ego Pure #2 - rozwiązał w pewien sposób węzeł gordyjski zawiązany przez tych wszystkich purystów, straszących przeciążeniem wędek, dla których zgodność cyferek na blanku i kartoniku po opakowaniu od sznura wyznacza kierunek bardziej niż czucie w łapie i warunki na łowisku.

W końcu mamy ten etap za sobą. Ja się cieszę, Dabo pewnie też  B)

Radek,

Po filmiku na YT, na którym właściciel firmy EGO, Kol. Maciej w wyluzowany sposób powiedział, że na małej rzeczce zastosował linkę #4 do szklaka Ego Pure #2 - rozwiązał w pewien sposób węzeł gordyjski zawiązany przez tych wszystkich purystów, straszących przeciążeniem wędek, dla których zgodność cyferek na blanku i kartoniku po opakowaniu od sznura wyznacza kierunek bardziej niż czucie w łapie i warunki na łowisku.

W końcu mamy ten etap za sobą. Ja się cieszę, Dabo pewnie też  B)

Krzychu tu chodzi o to że nie jestem doświadczony i wolę zawsze zapytać. Mam też możliwość za okazyjne pieniądze kupić WF3 Snowbee XS i tak czytam wszystko na temat doboru linek. Nie uśmiecha mi kupować linek i testować, a wolę korzystać z doświadczenia innych o ile chcą się nim podzielić.

Tak na marginesie to chciałbym bardzo grubo " zjeb...ć " za kółka micro rings EGO które były gratisem do jednej z linek w sklepie / sklep nie ma znaczenia/. Kółka wykonane jak podkładki pod śruby . Prasa jebła dwa razy i wyszły kółka z krawędziami wewnętrznymi ostrymi jak cholera. Na pierwszy rzut oka wyglądały dobrze, ale nad wodą nie mogłem zawiązać przyponu z żyłki 0,08. Myślałem że żyłka do bani czy coś . Zamieniłem kółko na to z firmy V i było ok. W domu sprawdziłem pod dużym powiększeniem i okazało się że problem to te krawędzie. Wiem że to gratis i się zdarza, ale gdybym przez to tracił ryby wq......bym się grubo. Tak więc panowie testerzy, pierdoły też sprawdzajcie bo od szczegółu do ogółu , jeden to zleje, a drugi na nazwę firmy zareaguje wysypką.

To ten produkt 9880488_IMAG0342.jpg

Edytowane przez Hansolo
  • Like 1