Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Haczyk fajny, ale ten zadzior to do spiłowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Insert i uchwyt beeeeee. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Insert i uchwyt beeeeee. Kompletnie nie pasują do tego błękitnego blanku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 29 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Na szczęście to tylko poglądowe foto (zła wizualizacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 developed by EGO (from China) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 developed by EGO (from China) Ciekawe, że Apple czy Samsung nie ma z tym problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Ciekawe, że Apple czy Samsung nie ma z tym problemu Niestety muchówka to nie atrybut hipstera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Niestety muchówka to nie atrybut hipstera No tak, prawdziwy MUSZKARZ używa ciągle Nokię 3310 ew. 6310... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 No tak, prawdziwy MUSZKARZ używa ciągle Nokię 3310 ew. 6310... Nie sądzę, ani to Made in U.S.A ani England Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Cóż skoro nawet o karpiach z Chin na wigilijny stół w mediach słyszałem. Może czas kupować cokolwiek nieskładane w Chinach, bo te " cokolwiek " szybko odchodzi ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shtomek88 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 A ktoś coś napiszę o lince ego agrressor pod muszki do 15 cm ?? Jak to jest z dystansem ?? Do wędki Daiwa trueflight#8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Skąd się biorą różnice w parametrach? Rio OutBond w klasie 9 ma głowicę o długości 9,1m, a na stronie Ego jest podane 8m. Micro Skagit w 6 klasie na stronie ma podane 6,3m, a użytkownik tego sznura mierzył głowicę i wyszło 9,5m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Trzeba rozróżniać produkty, to się przydaje Są dwa typy linek; Micro Skagit HD - http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/linki_sh/402-micro_skagit_hd.htmli Micro Skagit - http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/linki_sh/370-micro_skagit.html różnią się oprócz klas, w których są robione własnie długością głowicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Trzeba czytać ze zrozumieniem, to się przydaje Napisałem, że użytkownik tego sznura mierzył głowicę, więc chyba wie co mierzył http://www.flyfishing.pl/komis/msg.php?id=100376&offset=0&displaytype=fullNawet jeśli się pomylił, to i tak nie rozwiązuje to sprawy skąd, różnica pomiędzy Rio a Agressorem, skoro mają być identyczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 To ja jestem tym dociekliwym posiadaczem ego microskagit (zwykły, ten różowy #5), który użył metrówki. Zrobiłem to, nie żeby się przypieprzyć, tylko kupiłem linkę z myślą o małych rzeczkach. Od pierwszego użycia wydawało mi się ze głowica na pewno nie jest krótsza od loop evotec 85, którą używałem wcześniej. No to zmierzyłem z ciekawości. .. wyszło cos koło 9,5 m.Ale generalnie nie żałuję, linka okazała się świetną linka uniwersalną, bardzo mi leży. Świetna do klasycznych rzutów jak i do underhandu. W sumie do wszystkiego, oprócz tego co sugeruje jej nazwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Rio OBS i Ego Agressor różni tylko profil,waga i producent.Za to obie można nazwać linką muchową. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Koledzy, używa ktoś plecaków z Ego?Szczególnie ten większy http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/wodery_plecaki/303-ego_space.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Fajne foto. Pozwolę sobie jeszcze na parę pytań. Robiłeś może test zamków, rzeczywiście są wodoszczelne? Masz może zdjęcie wnętrza? Paski do troczenia pewnie trzymają?Mógłbyś podać wymiary plecaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Bardzo podoba mi się ten kołowrotek Retro. Klasyka w ciekawym wydaniu.Nie kupię tylko dlatego, że kręciołków muchowych, klasyków także, mam...hm, dużo.Zresztą, czy można to przewidzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) EGO Glass Pure 6`6`` #2 po małym face liftingu Kołowrotek EGO Retro #2/3Micro Skagit #3 Daniel - używałeś linki Micro Skagit (foto j/w). Odbieram po świętach jedyny taki kij dosłownie prototyp - N..x #5 7'6" i szukam linki pod streamery/pianki na małe/średnie rzeczki. Na filmach OPST wymiata, jak to jest w realu. Co do kija, podobno rewelacja, producent wprowadzi go do stałej oferty... siłą rzeczy mam NR 1. PSTeraz doczytałem że to strona EGO... robię korektę, usuwam nazwy własne... Edytowane 29 Marca 2018 przez Andrzej Stanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Bardzo podoba mi się ten kołowrotek Retro. Klasyka w ciekawym wydaniu. Klasyk w wyglądzie i w konstrukcji nie ma hamulca typowego, nie ma regulacji z tą samą siłą obraca się w obie strony, siłę obrotu szpulki można wyregulować rozkręcając młynekPowrót do przeszłości Daniel - używałeś linki Micro Skagit (foto j/w). Odbieram po świętach jedyny taki kij dosłownie prototyp - N..x #5 7'6" i szukam linki pod streamery/pianki na małe/średnie rzeczki. Na filmach OPST wymiata, jak to jest w realu. Co do kija, podobno rewelacja, producent wprowadzi go do stałej oferty... siłą rzeczy mam NR 1. Andrzej dla mnie MicroSkagit jest mega linkąwymieniłem wszystkie pływające na ta linkę. Edytowane 29 Marca 2018 przez jasiekcom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sierżant Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Klasyk w wyglądzie i w konstrukcji nie ma hamulca typowego, nie ma regulacji z tą samą siłą obraca się w obie strony, siłę obrotu szpulki można wyregulować rozkręcając młynekPowrót do przeszłości Nie ma hamulca, nie ma regulacji... i w większości przypadków nie potrzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Jasiek. Jak wg Ciebie rzuca się ta linką większymi strimerami. Powiedzmy do 6-7cm. Patrząc (niestety musialem szukać po Google) na profil głowicy to wyglada mi ona raczej do mniejszych much (sucha, mokra, nimfa) niż do strimerowawnia. A do szklaka 6/7 chętnie bym coś dopasował. Jeszcze dwie prośby z mojej strony. Jeżeli masz kontakt z firma EGO to poproś ich aby na stronie prezentując swoje linki zawsze pokazywali kształt głowicy. Micro Skagit nie ma. Druga to chętnie poczytałbym w jakimś wątku (np. kij do nimfy, lub przeróbka kija) o tej przeróbce twojego Cabelas z 9' na 9'6" (dodana dopalka) o którym wspominałeś na FB. Napisz co to za Cabelas, jakieś szczegóły przeróbki i inne ciekawe i równie ważne info. Na pewno wielu kolegów to zainteresuje. Nie zapomnij poinformować tylko gdzie to wrzuciłeś abyśmy znajeźli to w ogromie informacji. Dzięki. Hej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam.Używam od zeszłej jesieni Microskagitów #3,4,5,6 i Microskagitów HD #6,7,8. Podzielę się swoimi, subiektywnymi uwagami.- można posłać muchę z bardzo nietypowych i niewygodnych pozycji, tam gdzie żadna rolka czy kotwica nie pomogą- daleko się tym rzuca, ale uwaga mała - jak się nie ogarnia sprawnie rzucania normalnymi linkami to mikroskagit "sam" daleko też nie poleci ( )- rolki na długim dystansie (powyżej długości głowicy) to się tym z wiadomomych względów nie zrobi, także jak ktoś lubi rolkować daleko, to kupując Microskagit raczej nie należy się pozbywać dotychczas używanych linek DT i przeznaczonych do dalekiej nimfy- nie jest to oczywiście w żadnym wypadku linka do delikatnej prezentacji, o czym zapomina wielu napalonych na te linki kupujących- dobrze noszą na krótkich dystansach te najcięższe muchy - nimfy i streamerki- bardzo przyjemnie się ich używa z wszelkimi polyleaderami, często bardzo ciężkimi, zwłaszcza Microskagit HD pod tym względem mi przypasowały- potrafią poszerzyć znacznie użytkownikowi horyzonty klasyfikacyjne kijów- nie są drogie jak na takie linki - firma Rio firmuje dokładnie te same linki INTOUCH SINGLE HANDED SPEY(to nie żaden żart ani nie sprawdzona wiadomość), tylko że kosztują ponad 350 zł- nie należy ich zginać, zaginać, łamać - nie można powiedzieć o nich że nie posiadają "pamięci", raczej ciężko (cały dzieńłowienia nieraz) wracają do prostego kształtu ... ale wracają ...Generalnie dobrze mi się nimi łowi, ale jak już napisałem, jeżeli ktoś planuje zakup takiej linki z myślą żeby pozbyć się innych - dotychczas używanych, to raczej powinien to dobrze przemyśleć. Raczej traktował bym je jako pewnego rodzaju uzupełnienie arsenału linkowego dla "linkowych wariatów". Oprócz HD - te na pewno mogą być linkami o podstawowym zastosowaniu dla każdego kto ciężko trawi szuranie po przelotkach połączeń pętla w pętlę.Pozdrawiam. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Ziemek co do Twoich spostrzeżeń dotyczących, że nie jest to w żadnym wypadku linka do delikatnej prezentacji, powiem tak moje odczucie jest dokładanie przeciwstawne Właśnie mnie ta cech najbardziej ujęła i byłem mocno zaskoczony tym faktem. Microskagit w moim przypadku w połączaniu z szklakiem i w/w cabelasem, pięknie rozładowywał w energie i zawisa w ostatnim momencie, co w moim przypadku przekładało się na super podanie i prezentację suchej muchy.Następnym razem jak się spotkamy do wezmę taki zestaw nad wodę . Poza tym fajnie i rzeczowo to opisałeś Edytowane 30 Marca 2018 przez jasiekcom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi