trout master Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Dzieki Pany. Coś już wiem. Analizujac dane (waga głowic) z Ego mam teraz tylko pytanie która wziąć. WF5 czy WF6 do kija. WF6 ma podobna wagę jak Airflo 40+ która używam. Mikro Skagit HD ma jednak zbyt długa głowice wiec zmieniać coś na coś podobnego nie widzi mi się. Zostaje wiec tylko "stara, dobra" Mikro Skagit. Używana będzie na pewno jedynie do szklaka na strima, na jętkę lub inny większy "susz" na mniejsze potoki. Gdybym mogl wypróbować obie lub min WF5F byłoby cacy. Pyt. tylko gdzie ją tanio kupić lub "dopaść od kogoś na chwilę". Aaaaaaa!!!!! Troszkę ta "pamięć" mnie zniechęca ale na ciepłe pory roku będzie. Oby trwałość powłoki nie zawiodła. ________ Edytowane 30 Marca 2018 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Witam.Daniel ... to może tak - jak mam połowę głowicy poza przelotką to śmiało można suszyć, reszta zależy pewnie od umiejętności albo raczej staranności przy rzutach ... a "mie sie nie chce" często po prostu ... Trout ... klasa tej linki zależy od preferencji rzucającego. Mamy z kumplem te same bordowe szklaki #4 i mnie się lepiej rzuca Mikroskagitem #4 a kumplowi #5. Tyle że ja trochę częściej rzucam nim znad głowy, a on lubi rolować.Pozdrawiam. Edytowane 30 Marca 2018 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Arek podaj mi na priva swój numer telefonu może coś poradzimy na Twoje rozterki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Arek podaj mi na priva swój numer telefonu może coś poradzimy na Twoje rozterki :-) Testować będę najwcześniej w maju lub latem. Warunek mała woda. Tak że czasu jest że ho, hooooooo. Tel. 880 297 649 Może mnie nie zawalą ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (...)- nie są drogie jak na takie linki - firma Rio firmuje dokładnie te same linki INTOUCH SINGLE HANDED SPEY(to nie żaden żart ani nie sprawdzona wiadomość), tylko że kosztują ponad 350 zł(...)Chyba trochę odpłynąłęś z tym porównaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Witam.Marian ... skądże znowu - to ta sama linka. Firmie RIO nie chce się nawet w materiałah reklamowych zmieniać zdjęcia dostarczonego przez prawdziwego producenta ... Pozdrawiam. Edytowane 30 Marca 2018 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam.Marian ... skądże znowu - to ta sama linka. Firmie RIO nie chce się nawet w materiałah reklamowych zmieniać zdjęcia dostarczonego przez prawdziwego producenta ... Pozdrawiam. Możesz zalinkować tą fotę, szukam na stronie RIO i nie umiem trafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 No ciut inaczej wygląda na Rio i na Ego...Organoleptycznie własnoocznie i własnopalcnie to jednak co innego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Bez perze-sady.EGO nie ma nic wspólnego z Rio za to wszystko z Real.Na Ali to samo tylko taniej.Tak samo jak ScandinavianFlyLines. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 (edytowane) Witam.https://www.rioproducts.com/products/floating/intouch-single-handed-speyNo nie łudźcie się że amerykańskie firmy wędkarskie i turystyczne nie zamawiają części produkcji tam gdzie wszyscy żeby to konfekcjonować tylko u siebie ...Pozdrawiam. Edytowane 30 Marca 2018 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Tiaaa.Stany kopiują chininę.Blanki i młynki też.'Dziecko w czasie'DP w RockRadiu: inaczej nie dałoby się na sucho.Normalny człowiek musi się nawalić by żyć z ...E.Hemingway Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam.Marian ... skądże znowu - to ta sama linka. Firmie RIO nie chce się nawet w materiałah reklamowych zmieniać zdjęcia dostarczonego przez prawdziwego producenta ... Pozdrawiam.Naprawdę sądzisz że to te same linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Witam.Wiesz ... klaty nadstawiać ani umierać za to nie będę W wątku obok, o produktach firmy Traper też jest o linkach ... jakieś 15 minut zajęło mi znalezienie dwukrotnie droższych, dokładnie tych samych modeli też firmowanych przez śwatowego potentata linkowego.Cały świat tak robi - osobiście nie widzę w tym nic nadzwyczajnego ... jeżeli nasz rodzimy flajfiszing czuje się zawiedziony to przepraszam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Prawdziwy z Ciebie łowca sensacji... obyś nie poległ. Wesołych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Witam.Ale jaka to sensacja ? Firma Traper sama o tym informuje, tyle że nie podają nazwy Airflo przy tym ...Mokrego Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirosław Pieślak Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Koledzy, kilka faktów: RIO jest producentem linek. Firma ta nie kupuje linek w Chinach, ani nie sygnuje linek tam produkowanych. Produkuje je w USA, w Idaho. Firma Traper nie produkuje linek, zamawia je u sprawdzonego producenta w Wielkiej Brytanii - w firmie Airflo. Ego nie produkuje linek, gdzie je zamawia to już sprawa właściciela firmy, ale nie są to linki RIO. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Witam.Wiesz ... klaty nadstawiać ani umierać za to nie będę W wątku obok, o produktach firmy Traper też jest o linkach ... jakieś 15 minut zajęło mi znalezienie dwukrotnie droższych, dokładnie tych samych modeli też firmowanych przez śwatowego potentata linkowego.Cały świat tak robi - osobiście nie widzę w tym nic nadzwyczajnego ... jeżeli nasz rodzimy flajfiszing czuje się zawiedziony to przepraszam.Pozdrawiam.Jeżeli dwukrotnie droższe to nie takie same.Żywotność zależy od stosowanych komponentów,a te generują końcową cenę.Prawie robi różnicę.Zbierz doświadczenia by wydać opinię,nie słuchaj nachalnych akwizytorów.Rozumnego. Edytowane 31 Marca 2018 przez klim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Witam.Mirek ... ani firmy Ego ani firmy RIO nie stać na to żeby piracić. Jeżeli obydwie firmy wrzucają w internet to samo zdjęcie swojego produktu to prawda jest taka, że to zdjęcie dostarczył im w celach marketingowych faktyczny producent a wyrób jest konfekcjonowany i firmowany. Ot i tyle w temacie.Wesołych Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Rio jest znanym i cenionym producentem linek dlatego podrabiany.Ego dokładnie znam genezę marki jak i każdej linki.To tak jakby porównywać miecz samuraja z nożem cccp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Ziemowit, pokaż te zdjęcia...Sprawdziłem na stronach i są inne to raz.Dwa to linka jest zupełnie inna.Jak weźmiesz obie w rękę to zobaczysz różnicę.Jak pisał Mirek - Rio ma własną fabrykę i nie zamawia linek gdzie indziej. Co więcej, produkuje je dla innych np. OPST i tutaj widać że to taki sam materiał, wykonanie, czy choćby pętelki i zakończenia linek. Nie wiem u kogo zamawia Maciej, ale to nie jest to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Fotki ściągnięte z stron firmowych RIO i EGO, jedna do drugiej minimalnie spłaszczona, jak dla mnie to to samo... mowa o zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Mocz i piwo też podobne,choć to drugie jakby mniej słone...Vision tak samo chinina tylko na wyższym budżecie.Preazjatyckie produkty przykuwają uwagę,a post- nie.Dziękuję za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 No i to dowód na to że Rio sprzedaje linki Ego za dużo większe pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Richi55 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Panowie to proste, elita kupuje linki Rio,a reszta linki Ego,a wy jak ten za przeproszeniem Lenin chcecie wszystkim po równo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Mocz i piwo też podobne,choć to drugie jakby mniej słone...Vision tak samo chinina tylko na wyższym budżecie.Preazjatyckie produkty przykuwają uwagę,a post- nie.Dziękuję za uwagę.Tego to ja nie wiedziałem, ale szczęście że jest to forum i wtajemniczeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi