Skocz do zawartości

EGO

thymalus

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki Pany.

Coś już wiem. Analizujac dane (waga głowic) z Ego mam teraz tylko pytanie która wziąć. WF5 czy WF6 do kija. WF6 ma podobna wagę jak Airflo 40+ która używam.

Mikro Skagit HD ma jednak zbyt długa głowice wiec zmieniać coś na coś podobnego nie widzi mi się. Zostaje wiec tylko "stara, dobra" Mikro Skagit.

Używana będzie na pewno jedynie do szklaka na strima, na jętkę lub inny większy "susz" na mniejsze potoki.

Gdybym mogl wypróbować obie lub min WF5F byłoby cacy. Pyt. tylko gdzie ją tanio kupić lub "dopaść od kogoś na chwilę". ;) :D

Aaaaaaa!!!!! Troszkę ta "pamięć" mnie zniechęca ale na ciepłe pory roku będzie. Oby trwałość powłoki nie zawiodła.

________

Edytowane przez trout master

Witam.

Daniel ... to może tak - jak mam połowę głowicy poza przelotką to śmiało można suszyć, reszta zależy pewnie od umiejętności albo raczej staranności przy rzutach ... a "mie sie nie chce" często po prostu ...  ;)

Trout ... klasa tej linki zależy od preferencji rzucającego. Mamy z kumplem te same bordowe szklaki #4 i mnie się lepiej rzuca Mikroskagitem #4 a kumplowi #5. Tyle że ja trochę częściej rzucam nim znad głowy, a on lubi rolować.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

(...)

- nie są drogie jak na takie linki - firma Rio firmuje dokładnie te same linki INTOUCH SINGLE HANDED SPEY(to nie żaden żart ani nie sprawdzona wiadomość), tylko że kosztują ponad 350 zł

(...)

Chyba trochę odpłynąłęś z tym porównaniem ;)

Witam.

Marian ... skądże znowu - to ta sama linka. Firmie RIO nie chce się nawet w materiałah reklamowych zmieniać zdjęcia dostarczonego przez prawdziwego producenta ...  :P

Pozdrawiam.

Witam.

Marian ... skądże znowu - to ta sama linka. Firmie RIO nie chce się nawet w materiałah reklamowych zmieniać zdjęcia dostarczonego przez prawdziwego producenta ...  :P

Pozdrawiam.

Możesz zalinkować tą fotę, szukam na stronie RIO i nie umiem trafić.

Witam.

https://www.rioproducts.com/products/floating/intouch-single-handed-spey

No nie łudźcie się że amerykańskie firmy wędkarskie i turystyczne nie zamawiają części produkcji tam gdzie wszyscy żeby to konfekcjonować tylko u siebie ...

Pozdrawiam.

Witam.

Wiesz ... klaty nadstawiać ani umierać za to nie będę  ;)

W wątku obok, o produktach firmy Traper też jest o linkach ... jakieś 15 minut zajęło mi znalezienie dwukrotnie droższych, dokładnie tych samych modeli też firmowanych przez śwatowego potentata linkowego.

Cały świat tak robi - osobiście nie widzę w tym nic nadzwyczajnego ... jeżeli nasz rodzimy flajfiszing czuje się zawiedziony to przepraszam.

Pozdrawiam.

Koledzy, kilka faktów:

RIO jest producentem linek. Firma ta nie kupuje linek w Chinach, ani nie sygnuje linek tam produkowanych. Produkuje je w USA, w Idaho.

Firma Traper nie produkuje linek, zamawia je u sprawdzonego producenta w Wielkiej Brytanii - w firmie Airflo.

Ego nie produkuje linek, gdzie je zamawia to już sprawa właściciela firmy, ale nie są to linki RIO.

• Like 4

Witam.

Wiesz ... klaty nadstawiać ani umierać za to nie będę ;)

W wątku obok, o produktach firmy Traper też jest o linkach ... jakieś 15 minut zajęło mi znalezienie dwukrotnie droższych, dokładnie tych samych modeli też firmowanych przez śwatowego potentata linkowego.

Cały świat tak robi - osobiście nie widzę w tym nic nadzwyczajnego ... jeżeli nasz rodzimy flajfiszing czuje się zawiedziony to przepraszam.

Pozdrawiam.

Jeżeli dwukrotnie droższe to nie takie same.

Żywotność zależy od stosowanych komponentów,a te generują końcową cenę.

Prawie robi różnicę.

Zbierz doświadczenia by wydać opinię,nie słuchaj nachalnych akwizytorów.

Rozumnego.

Edytowane przez klim
  • Like 1

Witam.

Mirek ... ani firmy Ego ani firmy RIO nie stać na to żeby piracić. Jeżeli obydwie firmy wrzucają w internet to samo zdjęcie swojego produktu to prawda jest taka, że to zdjęcie dostarczył im w celach marketingowych faktyczny producent a wyrób jest konfekcjonowany i firmowany. Ot i tyle w temacie.

Wesołych  :)

Pozdrawiam.

Ziemowit, pokaż te zdjęcia...

Sprawdziłem na stronach i są inne to raz.

Dwa to linka jest zupełnie inna.

Jak weźmiesz obie w rękę to zobaczysz różnicę.

Jak pisał Mirek - Rio ma własną fabrykę i nie zamawia linek gdzie indziej. Co więcej, produkuje je dla innych np. OPST i tutaj widać że to taki sam materiał, wykonanie, czy choćby pętelki i zakończenia linek. Nie wiem u kogo zamawia Maciej, ale to nie jest to samo.

Mocz i piwo też podobne,

choć to drugie jakby mniej słone...

Vision tak samo chinina tylko na wyższym budżecie.

Preazjatyckie produkty przykuwają uwagę,a post- nie.

Dziękuję za uwagę.

Tego to ja nie wiedziałem, ale szczęście że jest to forum i wtajemniczeni ;)