Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Ech, Polska... bracia i siostry... marudy jedne. Weźcie sobie zaimportujcie 2000 linek i załóżcie firmę. Albo - miałem takie marzenie. Linka muchowa z kanalikami, w które możesz z kołowrotka wpuścić rtęć lub hel, czyli automatycznie przełączyć linkę w tryb pływający lub deep down water express i to w trakcie jednego prowadzenia muchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Taka linka istnieje-pleciony rozbieg,od Ciebie zależy jaki rdzeń wsuniesz...projekt śp MundkA. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez klim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Panowie, Maciek nie ma obowiązku podawać producenta, jak równiez może mieć z nim umowe iż tego robił nie będzie.Linki się sprzedają, mają dobre opinie wśród uzytkowników. Były jakies wpadki w początkowym okresie załatwione na korzyśc klientów/uzytkowników.Wyjasnił że nie jest to jak sugerował Ziemowit Rio i wystarczy.Na szczęscie mamy wybór i kązdy może łowić tym czym lubi .Mam i Rio i Ego i Airflo i kilku innych. Kupuje linkę taka której mi profil odpowiada do konkretnych zastosowań, a zeby było smieszniej kupiłem też z Aliexpresu kierując się ceną, bo wolę w ściśle okreslonych warunkach zajechać w rok cos co kosztuje 10-15 dolców niż 50 albo 100, a na małych zakrzaczonych i pełnych zawad ciurkach niestety większej żywotności często linka nie ma.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) "Zwłaszcza że Rio wypuściło ta linkę w 2016 roku i z tego roku sa zarówno fotki jak i filmy promocyjne ;-)Dodatkowe info - linka została zaprezentowana na EFFTEX 2015 gdzie dostała nagrodę jako najlepsza linka na 2016 rok ;-) Nie znam genezy pojawienia się tej fotki na stronie EGO, jednak linka Rio nie bardzo nadaje się do noszenia tipów, a do ego jest dedykowany mikroskagit HD od Maćka"A kiedy linka Ego Mikro Skagit weszła na rynek (pojawiła się w ofercie)?Przed (po) Rio? W tym samym czasie? Oczywiście Mikro a Mikro HD to inne głowice. Bynajmniej na fotkach. ????_______ Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Wersja HD o której mowa w 2017 o ile mnie pamięć nie myli jako uzupełnienie do zwykłej "różowej".Ktoś dal ciała ze zdjęciem i poleciało... Edit: "przynajmniej""bynajmniej" jest zaprzeczeniem Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez venom_666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam.Ej ... ja wcale nie sugerowałem że Ego to Rio ... za to wyraźnie napisałem że na zdjęciach są te same linki, z których jedna kosztuje dwa razy więcej niż druga.Nie napisałem też nigdzie gdzie produkują obydwie te linki bo nie wiem tego i wcale do szczęścia ani używania jednej z nich, nie jest mi to potrzebne.Jak ktoś posiada rzeczone RIO to z ciekawością porównam.Natomiast moi mili, jeżeli łudzicie się że 75 osób w małej fabryczce, jest w stanie projektować, testować, produkować i wysyłać w cały świat ponad 60 modeli jakiegoś produktu (linek) x ilość klas AFTM, co daje kilkaset produktów finalnych w ilości wielu dziesiątek tysięcy egzemplarzy plus drugie tyle innych produktów (tipy, przypony,pierdółki). Tu nie trzeba być wcale obytym w biznesie czy produkcji przemysłowej żeby się na takie dictum pod nosem tylko lekko usmiechąć ... Jak pan na bok blond-grzywką czesany, cła w wprowadzi na import z nie za bardzo ulubionego przez niego kraju, to wyjdzie które firmy są naprawdę amerykańskie. Pewnie niedługo się przekonamy ... tylko czy warto już teraz toczyć o to batalie ? Wracając do EGO ... Pozdrawiam. Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez Forest-Natura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 75 sprawnych,lojalnych pracowników-bez problemu:wystarczy wiedzieć jak wyselekcjonować pracowitych i ich promować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (...)plus drugie tyle innych produktów (tipy, przypony,pierdółki)...Pozdrawiam.Firma RIO w Idaho Falls produkuje tylko linki. Wszelkie copolimery, tippety, przypony dla topowych firm produkują Japończycy. Firmy tego nie ukrywają. Wręcz przeciwnie- świadczy to o najwyższej jakości. Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Już dawno pisałem że miejsce produkcji nie ma znaczenia.Jeżeli jest technologia, kontrola jakości i półprodukty odpowiednie to i szympansy z czasem wyprodukują. Weźmy np takiego Opla. Jak wieść poszła że będzie fabryka w Gliwicach to się dziadki z wehrmachtu w grobach przewracali. Fabrykę zrobiono , ludzi przeszkolono i wnukowie tych dziadków zamawiając samochód zastrzegali żeby był montowany w Gliwicach. Nie porównuję tu oczywiście Polaków do szympansów, nic z tych rzeczy, daleki jestem od tego. Tak sie złożyło że Gliwice mają najmniejszy odsetek błędów produkcyjnych ze wszystkich fabryk Opla.Co za różnica gdzie jest produkowana linka, jeżeli spełnia oczekiwania klienta ? Trochę to jak z domorosłym znawcą piwa. Jak dasz mu kilka butelek bez oznaczeń, każde dobrze oceni, jak dasz z oznaczeniami to wywody będzie prawił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Piwo to trafiłeś.Barwione żółcią wieprzową,słodzone syropem glukozowofruktozowym z modyfikowanej genetycznie kukurydzy,pompowane co2...versus domowe na słodzie jeczmiennym lub ryżowym ew z chmielem-ambrozja.Tak samo Ego versus Rio,kto spróbuję ten posmakuje...Chiny produkują też rzeczy najwyższej jakości-zależnie od budżetu.Przypuszczam(byćmoże błędnie),że linki Mike Barrio o całkiem przyzwoitych parametrach z wyjątkiem trwałości też są z Azji-brak jasnego wskazania produkcji i długi czas oczekiwania na uzupełnienie braków magazynowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam. Panowie ale czy na Ali jest coś co przypomina Micro skagit? Bo niby super extra wędki Ego są, a na Ali idento wędki też są tylko różnią się logo. Kołowrotki, torby. Ale czy linka pokroju micro skagit też jest? Szukałem ale jednak nie ma nic co przypomina ww linkę(chyba że źle szukam)????. Jeśli nie ma to znaczy(chyba) że jest to "ich" (Ego) twór. Dzisiaj odebrałem paczkę z Ali. Koszula na rybki. SIMMS W 300%. Podróbka? Nie. Oryginał. Tylko że za 90 zł???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Witam.Dinek ... Ty to chcesz chyba jakieś rozruchy uliczne albo nową wiosnę ludów sprowokować ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pumeks Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Dzisiaj odebrałem paczkę z Ali. Koszula na rybki. SIMMS W 300%. Podróbka? Nie. Oryginał. Tylko że za 90 zł Cieszę się , że pomogłem . :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Rozruch? Eeeeee gdzie tam. Szukam gdzie gdzie jest taniej. Swoją drogą bałem się trochę że przyjdzie jakiś bubel. Jeden krótszy rękaw, bez guzików. A tu nie. Wszystko cacy. Rozmiar też wg opisu. Co do innego sprzętu. Kusi szklak trzeba z Ali. A la Ego. Ale kurde... Znowu się boję. Ze jakiś krzywy wyjdzie, przelotki w drugą stronę. Ale ,znowu to ale. Cena. 250 zamiast 600 ???? kupował ktoś takie kijaszki Ego podobne? Jak z wykonaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 W Wólce Kosowskiej u Wietnamczyków Ego albo egopodobne są ponad dwukrotnie tańsze. Po co więc przepłacać na Aliexpress?Żeby wersją dużo/tanio/tesco komuś przyszpanować, kompleks niższości podleczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 @Grzegorz78 napisał gdzie szukać produktów które cię interesują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Panowie, to jest wątek o produktach firmy EGO, a nie o rzeczach podobnych. Jak chcecie pogadać o sprzęcie muchowym z Aliexpress to tutaj : http://jerkbait.pl/topic/106528-aliexpress-sprz%C4%99t-muchowy-materia%C5%82y-narz%C4%99dzia/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadda Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 W Wólce Kosowskiej u Wietnamczyków Ego albo egopodobne są ponad dwukrotnie tańsze. Po co więc przepłacać na Aliexpress?Żeby wersją dużo/tanio/tesco komuś przyszpanować, kompleks niższości podleczyć? Sławku drogi - na Różycu w Wawce jeszcze taniej i można jeszcze flaki z pulpetami zjeść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Ego ma też w ofercie wędki hi-end, w tym przesympatyczny Ego Pure, który jest wykonany naprawdę porządnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Koneserzy, tutaj macie coś więcej, zobaczcie proszę, może coś wpadnie w oko:http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/wedki_hiend/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansolo Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Fajny płaszczyk na akcesoria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 mina typu "no bo jak się nie będziesz chciała uczyć to za karę pójdziesz z Tatusiem na ryby..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Koneserzy, tutaj macie coś więcej, zobaczcie proszę, może coś wpadnie w oko:http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/wedki_hiend/ Nie mam nic do firmy Ego, ale gdy widzę wędkę aspirującą do hi-end, a wykonaną z chińskich komponentów, i w dodatku ta nadlewka lakieru na korkuświadcząca o wyjątkowości tego wyrobu, to coś tu jest nie tak. Napis i naklejka również "miażdży" w kontekście ceny i aspiracji.Choćby Redington butterstick jest lepiej wykonany i uczciwiej wyceniony bez nadęcia i parcia na szkło. Wisienką na torcie jest opis, który podważa zasady logiki:Zastosowaliśmy klasyczne łączenie w postaci spigotu, które zapewnia doskonałe spojenie pomimo dużej giętkości. Wędka Pure posiada klasyczne głębokie ugięcie po samą rękojeść, choć pod linką wyraźnie się usztywnia. Co ciekawe, podczas ugięcia nie zauważymy najmniejszego przesztywnienia w okolicy łącza spigot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Dmyszewicz Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 To usztywnienie Maciej pokazywał na żywo na I love DH. Miałem Pure w ręku a ten zaczął wyginać szklaka i wiem o co biega. Chodzi o to że jelec 25 cm już tą wędkę ugnie, ale wzrost oporu przy dalszym uginaniu sprawia, że pstrąga 45 cm też spokojnie zaciągniesz do podbieraka. Ogarnij sobie ten kijek na żywo a później pisz na jego temat. Pozdrawiam serdecznieKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Krzysiu, ten kij nie jest opisany jako progresywny, mogę Ci wierzyć - czy paraboliczny, jak wynikałoby z opisu:Wędka Pure posiada klasyczne głębokie ugięcie po samą rękojeść, choć pod linką wyraźnie się usztywnia. Jak "krowi ogon" może sztywnieć po przeciągnięciu linki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi