pafek Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Witam.Pafek ... jak pisałem te dwa modele najbardziej mi pasowały z całej szlanej oferty Ego. Z innych firm przed zakupem bordowej #4, miałem w rękach tylko Fenwicka Fenglass i Cabelas CGR. Czyli podobne cenowo konstrukcje. Fenwick był bardzo podobny w budowie i pracy do kijów EGO, ale koszmarne dla mnie było jego uzbrojenie na dolniku. A CGR to całkiem inny kijek (chyba masz CGR'a). Nota bene - w obydwu przypadkach skończyło się to później zakupem kijków z tych serii. Fenglass z zupełnego przypadku, bo natknąłem się na przezbrojony w Fishing Art egzemplarz, a Cabelas najbardziej przypominał mi River San, tyle że potrzebowałem kijek krótszy i napatoczył się 6'6''.Pozdrawiam.PS. Aaa ... i Culta jeszcze miałem okazję pomacać - to była chyba jedyna szklana wędka oprócz kijków EGO, którą udało mi się spotkać w sklepie stacjonarnym w promieniu ok. 200 km Dzieki za odp. Tak mam CGR 3 i 6 i sobie chwalę - w tej cenie bomba. Mam jeszcze 5 jakby ktoś chciał Miałem w ręku kilka lat temu ego bordowego, macałem go w sklepie na krakowskiej w Białymstoku niestety nie rzucałem. Bardzo chciałem mieć szklaka bo lubię wolne kije. Niestety kiedyś miałem okazje rzucać orvisem i do tego zacząłem porównywać szklaki. Wiem ze różnica ceny spora, ale nie kupiłem dluuugo szklaka. Z linka porównywałem z lamiglasem żółtym, blue halo, redington, echo. Polecam targi wędkarskie - można pomachać różnymi kijami, kiedyś właśnie Wojtek Grochola miał na swoim stoisku Blue Halo, Flyhouse oczywiście orvis, redington i echo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 ja znów oglądałem travel melody:) ciekawa propozycja:) akurat taki travelek potrzebuje ale rozczarowałem się strasznie niestety krzywy że szok normalnie porażka, na przyszły sezon na pewno moim travelkiem bedzie Winston LT w 5 składzie:) przy najmniej prosty choć to zupełnie inne kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Ktoś mógłby coś skrobnąć na temat kołowrotka RS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 Mechanizm hamulca od strony szpuli jest szczelny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2018 @jasiekcom - dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Co na zbliżające się zimne dni :-)Bielizna do brodzenia pod wodery.http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/wodery_plecaki/578-bielizna_do_brodzenia_pod_wodery_welna_z_merynosa.html I zapowiedź :-) kurtka gore wading pack litehttp://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/odziez/584-kurtka_ego_gore_wading_pack_lite.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Co na zbliżające się zimne dni :-)Bielizna do brodzenia pod wodery.http://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/wodery_plecaki/578-bielizna_do_brodzenia_pod_wodery_welna_z_merynosa.html I zapowiedź :-) kurtka gore wading pack litehttp://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/odziez/584-kurtka_ego_gore_wading_pack_lite.html Kurtka będzie z membraną gore tex..czy to tylko nazwa modelu dla zmyłki ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Więcej szczegółów i dokładna specyfikacja materiałowa pod koniec października, wraz z pierwszą dostawą kurtek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 (edytowane) Więcej szczegółów i dokładna specyfikacja materiałowa pod koniec października, wraz z pierwszą dostawą kurtek ;-)Ok a tak nie wchodząc w szczegóły i specyfikacje. Goretex czy nie. Edytowane 28 Września 2018 przez pafek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekg Opublikowano 29 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Jasiekcom, pytam o materiał(bez złośliwości) a precyzyjnie o membrane ponieważ wasz model kurtki posiada opatentowne nazwy technologii produkcji... Tylko inaczej zapisane lecz wyraźnie wskazujące na konkretną markę. Jeżeli faktycznie kurtka będzie na Gore, to z pewnością znajdzie wielu nabywców, być może i ja się skuszę. Od jakiegoś czasu nie używam Simms'a i latam w Halogenie głównie z powodu lepiej dopasowanego kroju kurtki. Pozostaje tylko czekać na kolejne wieści ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Z kurtkami jest niestety poślizg Natomiast pojawiły się nowe produkty, na sezon zimowy jak znalazłhttp://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/odziez/599-czapka_zimowa_z_daszkiem.htmlhttp://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/odziez/592-czapka_zimowa_beanie.htmlhttp://www.ego-fishing.pl/pl/oferta/wodery_plecaki/587-skarpety_pod_wodery_welna_merynosa.html A przy okazji kila fotek mojego Competitora 10` #3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATIQUES Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Tak z ciekawości ile waży kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 W korku ładniej niż te węglowe coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Tak z ciekawości ile waży kijek? W korku 92g. W korku ładniej niż te węglowe coś... Tomek też jestem zwolennikiem korka ale bardzo mnie intryguje ta rękojeść karbonowa. Na mikołaja powinienem mieć EGO Competitora 11` #3 właśnie z uchwytem carbonowym i sam się przekonam jak jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) EGO COMPETITOR 11' / 3# (carbon finish) Edytowane 5 Lutego 2019 przez Maciej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 EGO COMPETITOR 10' / 2# (carbon finish) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) EGO COMPETITOR 11'/3# (corck finish - 87 g - uchwyt down locking - przelotki Seymo Ultra Light jednostopkowe) Edytowane 5 Lutego 2019 przez Maciej G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 Fotki competitorów piękne ale może coś ,ktoś jak sprawuja się nad wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Co jest, nikt nic nie napisze. Blanki w przystępnej cenie i można by nabyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Co jest, nikt nic nie napisze. Blanki w przystępnej cenie i można by nabyć.Same blanki są sprzedawane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Co jest, nikt nic nie napisze. Blanki w przystępnej cenie i można by nabyć.Nabądź i napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Same blanki są sprzedawane?Tak. https://ego-fishing.com/blank-ego-competitor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzia Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Czy ktoś z Was miał doświadczenie z głowicami Ego tactical skagit jeśli chodzi o poławianie szczupłych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Witajcie, Tactical z założenia został zaprojektowany do rzutów kotwiczonych a takie rzuty niestety nie nadają się do dużych much stawiających opór zarówno w wodzie jak i powierzchni. Co prawda w praniu wyszło, że jak odwrócimy głowicę i zastosujemy krótkiego tipa to można na sporą odległość posłać zestaw i zastosować większą muchę, jednak i tak będzie to max 20 cm syntetyczny streamer dla głowic 8# i 9#. Jeśli chcemy używać prawdziwych szczupakowych much to Agrressor, ostatnio byliśmy pod dużym wrażeniem jak ta linka (WF8F) miota nielotami, popperami około 25 cm. Możecie to zobaczyć na krótkim filmiku - > https://youtu.be/2IXQdky10Ik Czy ktoś z Was miał doświadczenie z głowicami Ego tactical skagit jeśli chodzi o poławianie szczupłych ? Edytowane 10 Lipca 2019 przez Maciej G 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej G Opublikowano 10 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Jeśli chodzi o serię Copmetitor to od sierpnia szykują się trzy nowe pozycje: 9 - 4#, 10,8' - 3# oraz DH 12,8' - 7/8#Poniżej kilka ostatnich naszych customów, trochę się pozmieniało w drodze ewolucji produktu Edytowane 10 Lipca 2019 przez Maciej G 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi