Skocz do zawartości

EGO

thymalus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pafek ... jak pisałem te dwa modele najbardziej mi pasowały z całej szlanej oferty Ego. Z innych firm przed zakupem bordowej #4, miałem w rękach tylko Fenwicka Fenglass i Cabelas CGR. Czyli podobne cenowo konstrukcje. Fenwick był bardzo podobny w budowie i pracy do kijów EGO, ale koszmarne dla mnie było jego uzbrojenie na dolniku. A CGR to całkiem inny kijek (chyba masz CGR'a). Nota bene - w obydwu przypadkach skończyło się to później zakupem kijków z tych serii. Fenglass z zupełnego przypadku, bo natknąłem się na przezbrojony w Fishing Art egzemplarz, a Cabelas najbardziej przypominał mi River San, tyle że potrzebowałem kijek krótszy i napatoczył się 6'6''.

Pozdrawiam.

PS. Aaa ... i Culta jeszcze miałem okazję pomacać - to była chyba jedyna szklana wędka oprócz kijków EGO, którą udało mi się spotkać w sklepie stacjonarnym w promieniu ok. 200 km :)

Dzieki za odp. Tak mam CGR 3 i 6 i sobie chwalę - w tej cenie bomba. Mam jeszcze 5 jakby ktoś chciał ;)

Miałem w ręku kilka lat temu ego bordowego, macałem go w sklepie na krakowskiej w Białymstoku niestety nie rzucałem. Bardzo chciałem mieć szklaka bo lubię wolne kije. Niestety kiedyś miałem okazje rzucać orvisem i do tego zacząłem porównywać szklaki. Wiem ze różnica ceny spora, ale nie kupiłem dluuugo szklaka. Z linka porównywałem z lamiglasem żółtym, blue halo, redington, echo.

Polecam targi wędkarskie - można pomachać różnymi kijami, kiedyś właśnie Wojtek Grochola miał na swoim stoisku Blue Halo, Flyhouse oczywiście orvis, redington i echo.

• Like 2

ja znów oglądałem travel melody:) ciekawa propozycja:) akurat taki travelek potrzebuje ale rozczarowałem się strasznie niestety krzywy że szok normalnie porażka, na przyszły sezon na pewno moim travelkiem bedzie Winston LT w 5 składzie:) przy najmniej prosty choć to zupełnie inne kije

Kurtka będzie z membraną gore tex..czy to tylko nazwa modelu dla zmyłki ??????????

Jasiekcom, pytam o materiał(bez złośliwości) a precyzyjnie o membrane ponieważ wasz model kurtki posiada opatentowne nazwy technologii produkcji... Tylko inaczej zapisane lecz wyraźnie wskazujące na konkretną markę.

Jeżeli faktycznie kurtka będzie na Gore, to z pewnością znajdzie wielu nabywców, być może i ja się skuszę. Od jakiegoś czasu nie używam Simms'a i latam w Halogenie głównie z powodu lepiej dopasowanego kroju kurtki.

Pozostaje tylko czekać na kolejne wieści ????????

• 1 miesiąc temu...

Tak z ciekawości ile waży kijek?

W korku 92g.

W korku ładniej niż te węglowe coś...

Tomek też jestem zwolennikiem korka :D ale bardzo mnie intryguje ta rękojeść karbonowa. Na mikołaja powinienem mieć :P EGO Competitora 11` #3 właśnie z uchwytem carbonowym i sam się przekonam jak jest różnica.

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witajcie, Tactical z założenia został zaprojektowany do rzutów kotwiczonych a takie rzuty niestety nie nadają się do dużych much stawiających opór zarówno w wodzie jak i powierzchni. Co prawda w praniu wyszło, że jak odwrócimy głowicę i zastosujemy krótkiego tipa to można na sporą odległość posłać zestaw i zastosować większą muchę, jednak i tak będzie to max 20 cm syntetyczny streamer dla głowic 8# i 9#. Jeśli chcemy używać prawdziwych szczupakowych much to Agrressor, ostatnio byliśmy pod dużym wrażeniem jak ta linka (WF8F) miota nielotami, popperami około 25 cm. Możecie to zobaczyć na krótkim filmiku - > https://youtu.be/2IXQdky10Ik

Czy ktoś z Was miał doświadczenie z głowicami  Ego tactical skagit  jeśli chodzi o poławianie szczupłych ?
Edytowane przez Maciej G
  • Like 1

Jeśli chodzi o serię Copmetitor to od sierpnia szykują się trzy nowe pozycje: 9 - 4#, 10,8' - 3# oraz DH 12,8' - 7/8#

Poniżej kilka ostatnich naszych customów, trochę się pozmieniało w drodze ewolucji produktu :)

DD.jpgA.jpgFF.jpg65027375_339620710048733_766378603347705M3.jpgu.jpgc.jpg

Edytowane przez Maciej G
  • Like 3