venom_666 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 w sumie masz rację, tyle że Airflo (może oprócz linek, ale wędki i kołowrotki na 100%) to też chińszczyzna...Vision w większości wyrobów również...Ceny?? no cóż...Wysokie, ale i serwis na miejscu i nie kupujesz w ciemno na podstawie fotki...Jakośc wykonania w porównaniu z tymi z Made in China też widoczna... Na Alibabie czy innych chińskich stronach można znaleźć wszystko, nawet uznanych i renomowanych "producentów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Poza tym, pod tym samym linkiem mamy relację z zawodów, Muchowych Mistrzostw Okręgu PZW Częstochowa, w których autor testu występuje jako członek Jurajskiego Salmoklubu Częstochowa ale z dopiskiem EGO. Nie mam nic przeciw sponsorowaniu zawodników przez producentów sprzętu ani też przeciw współpracy z owymi producentami. Jednak w tym świetle wspomniany test traci na wiarygodności, mimo, że zapewne był przeprowadzony rzetelnie to dysonans pozostaje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 @Venom 98% sprzętu to chińszczyzna tyle że jeśli chce się konkurować z największymi to trzeba czymś przekonać. Wiosną szukałem kołowrotka do DH, wpadł mi w oko Ego Thunder cena prawie 1000zł w tym czasie Glasgow Angling Centre wyprzedawał Hardy Cascapedia po £210.00. Dołożył byś 100zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Dobry przykład, kołowrotek taki sam (nie piszę, że ten sam) jak Ego Thunder kosztuje na chińskiej stronie 65 $ http://chinafishing.en.made-in-china.com/product/dKmQPLIJZOWZ/China-Large-Arbor-Classic-Salmon-Fly-Reel.html z drugiej zaś strony na znanym portalu aukcyjnym można kupić kołowrotki Ross'a, budżetowy model Eddy w rozmiarze 7/8 kosztuje 335 zł, warto zaznaczyć, iż mimo, że budżetowy to objęty dożywotnią gwarancją. http://allegro.pl/nowosc-pormo-kolowrotki-ross-eddy-i6151687331.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Byłem bardzo pozytywnie nastawiony do tego projektu lecz chyba chęć zysku wzięła górę i już tak fajnie to nie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 @Venom 98% sprzętu to chińszczyzna tyle że jeśli chce się konkurować z największymi to trzeba czymś przekonać. Wiosną szukałem kołowrotka do DH, wpadł mi w oko Ego Thunder cena prawie 1000zł w tym czasie Glasgow Angling Centre wyprzedawał Hardy Cascapedia po £210.00. Dołożył byś 100zł?masz rację oczywiście.W.g. mnie cena trochę z kosmosu i sam wybrałbym inny kołowrotek niż Thundera za 1000.Ten kołowrotek jest jednak dobrym przykladem na różnice jakości wykonania, bo miałem w rękach i EGO i "Alibabowego"...Jednakowe to one są tylko na zdjęciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Dobry przykład, kołowrotek taki sam (nie piszę, że ten sam) jak Ego Thunder kosztuje na chińskiej stronie 65 $ http://chinafishing.en.made-in-china.com/product/dKmQPLIJZOWZ/China-Large-Arbor-Classic-Salmon-Fly-Reel.html z drugiej zaś strony na znanym portalu aukcyjnym można kupić kołowrotki Ross'a, budżetowy model Eddy w rozmiarze 7/8 kosztuje 335 zł, warto zaznaczyć, iż mimo, że budżetowy to objęty dożywotnią gwarancją. http://allegro.pl/nowosc-pormo-kolowrotki-ross-eddy-i6151687331.html "Ego Thunder kosztuje na chińskiej stronie 65 $" ... Kupiłeś ten kołowrotek za te 65 $ czy tak tylko przeklejasz link ? Jak się wczytasz w tę ofertę to znajdziesz, że aby kupić za cenę 65$ to trzeba kupić 50 sztuk Normalna cena tego kołowrotka na chińczykach to ok 100$ Co do kołowrotków oferowanych przez EGO to z ciekawości kupiłem na chińczyku 2 modele, które wyglądały jak te na stronie EGO i po dokładnym porównaniu widzę, że niczym się nie różnią ... poza logo (lub jego brakiem) Co do cen za sprzęt oferowany w sklepie EGO to każdy musi sam zdecydować czy chce płacić czasem nawet 100 % więcej za logo, gwarancję i krótszy czas oczekiwania (na chińczyku to min 2 tygodnie). Zestaw szczupakowy EGO jest super dopasowany i duże muchy fajnie latają choć można go skompletować na chińczyku za pół ceny EGO. Niestety trzeba czekać w sumie pewnie z miesiąc i w przypadku awarii sprzętu lub jego wadzie fabrycznej będą kłopoty ze zwrotem...coś za coś. Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez Flame Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja nie napisałem, że "Ego Thunder kosztuje na chińskiej stronie 65 $" napisałem; kołowrotek taki sam (nie piszę, że ten sam) jak Ego Thunder kosztuje na chińskiej stronie 65 $. W ofertę się wczytałem i owszem, nawet znalazłem "taki sam" sam kołowrotek za 45 $ przy zakupie jednej sztuki http://chinafishing.en.made-in-china.com/product/xveQKzGPgXhD/China-CNC-Classic-Clicker-Fly-Fishing-Reel.html Poza tym ja nie mam żadnych pretensji, że EGO sprzedaje sprzęt z Chin, tylko dlaczego się tego wstydzi ? Kwestia "procentów" też mi nie przeszkadza, zweryfikowana zostanie przez kupujących lub nie kupujących. Tak na marginesie, zdjęcia kołowrotka z chińskiej strony przedstawiają model z "hamulcem zapadkowym" (czyli terkotką), kołowrotki ze strony EGO to modele od rozmiaru 7/9 wyposażone w "disc drag". To jedyna, poza logo, wizualna różnica, natomiast nie twierdzę, że to są te same kołowrotki jedynie, że tak samo wyglądają. Moim zdaniem EGO aby uniknąć podobnych spekulacji powinno w opisie swojego sprzętu napisać prawdę, całą a nie tylko jej część i nikt nie miałby pretensji, jak sądzę. Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez janusz.walaszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Na stronie, do której wrzuciłeś link jest tabelka, z której wynikają różnice w rozwiązaniu hamulca w zależności od wielkości kołowrotka. W EGO Thunder są modele 7/9 i 9/11 i dlatego jest "drag disc" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Kolego @Flame, ale ja o tym przecież własnie pisałem, tylko nie w taki bezpośredni sposób. Kolego @jasiekcom ja niczego nie insynuowałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 @jasiekcom podałem 40plus jako przykład linki bardzo często kupowanej w Polsce w podobnej cenie masz Rio mainstream pike/bass czy cortland'a 444 pike.Pokazuje alternatywę a chyba to Ego miało być alternatywą? Może się mylę. Po prostu myślę że nie chcę sprawdzać będąc gdzieś w świecie czy chińskie Ego sprawdzi się równie dobrze jak koreański Hardy.Chyba zbyt osobiście do tego podchodzisz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Sam mam muchówkę zbudowana na bułgarskim bułgarskim blanku, która niczym nie ustępuje cts, sam blank w jaksonowskich monolitach o którym już pisałem wcześniej jak porównać moduł węgla zbieżność blanków, charakterystyk pracy jest naprawdę super a po przezbrojeniu powiem, że może stawać w szranki z kijami z najwyższej półki. Zdradzisz o jakim przezbrojeniu mowa, bo ten kij to #4/5 - 110g o ile pamiętam w oryginale? Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez randomrodmaker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Co do przezbrojenia monolitha to skontaktuj się najlepiej a Michałem Migasem robi to doskonale. Przezbrojenie polega na "odchudzeniu" z zbytniej ilości lakieru, zmiany rozstawu przelotek i chyba dodania jednej przelotki. Ja zmieniłem sobie oczywiście uchwyt kołowrotka korek i dodałem "fajbuta". Kij przez to staje bardzo czuły i "cięty" do nimfy na prawdę super, pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Relatywizm prowadzi donikąd, albowiem zaciera wszelkie granice. Relatywizując swobodnie - mały jest wielki, a wielki jest mały, kiepski jest dobry , a dobry kiepski..Sprzętowy również..Z założenia jest nieobiektywny - ale przyjemnie korzystny. I o to chyba jego wyznawcom chodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Co do przezbrojenia monolitha to skontaktuj się najlepiej a Michałem Migasem robi to doskonale. Przezbrojenie polega na "odchudzeniu" z zbytniej ilości lakieru, zmiany rozstawu przelotek i chyba dodania jednej przelotki. Ja zmieniłem sobie oczywiście uchwyt kołowrotka korek i dodałem "fajbuta". Kij przez to staje bardzo czuły i "cięty" do nimfy na prawdę super, pierwsza klasa. Daniel, dzięki, ja to akurat wiem , ciekawiło mnie w jakie przelotki przezbrojono, podejrzewam, że reci albo alpsy. Jaka waga finalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marckus Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Jakaś nowa wędka pojawiła się od EGO link.Opis z facebooka "EGO BIG FLY 8# LW 6-8 glass Nowe szkło z turbodoładowaniem. Big Fly to wyjątkowe szkło, obsługuje linki w klasach od 6 do nawet 9 AFTM. Jego żywiołem jest strimer. Uwaga na nadmierną prędkość linki!HAND MADE IN POLAND" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Ale blank chinski? Taki Bandit w wersji ekonomicznej? To sie chyba nie sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiekcom Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Hahahaha widzę, trudno dogodzić w nasze gusta ;-) czy się sprzeda czy nie to już rynek zweryfikuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Podoba mi sie jak bedzie cenowo jakos ok to wezmę go jako jedyny kij na belly :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomrodmaker Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Ale blank chinski? Taki Bandit w wersji ekonomicznej? To sie chyba nie sprzedaSprzeda się. To jest wędka Hi-end, jak piszą na stronie Ego. Przelotki pacbay jedno ojro sztuka, plus aluminiowy uchwyt kołowrotka za 18 ojro, piszą: "CL8R w kolorze tytanu". Do tego rękojeść z korka AA patrząc na foto.Nie chcę być złośliwym, ale nazywanie wędki hi-endem: z kalkomanią i z błędem jest po prostu żenujące.Jeśli już koledzy z Ego muszą używać angielszczyzny, a wolałbym widzieć polską nazwę na krajowym produkcie, to mała uwaga:"fiberglass" piszemy razem. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeFlyF Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Cena tego kija to 899 zł z tego co się orientuje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Ważne, że made in Poland w sensie złożona w PL... Edytowane 1 Września 2016 przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Szklak do streamera to już straszna nisza, no i nie bardzo wierze ze obslugije linki 6,7,8,9. Bardzo wolny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Kołowrotek jak kołowrotek, ale torebeczka-chlebaczek, czy jak to tam się nazywa - fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadaRl Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 .. co tuba, wymiary Daniel zapodaj długość itp.Na jedną wędkę czy siedem w pokrowcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi