Grzesiek Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam. Czy ktoś mógłby doradzić, w jaki sposób zrobić dziurę na wylot w ciężarku ołowianym o wadze 150 g ? Mam taki ciężarek z krętlikiem, a chciałbym z niego zrobić odczepiać do przynęt (coś a'la v-free) i w tym celu potrzebuję dziury w środku tego ciężarka na całej jego długości.Czy da się to przekłuć gwoździem i młotkiem ? Czy lepiej wiercić bardzo cienkim wiertłem ? A może są jakieś inne sposoby ?Mój ciężarek wygląda +/- tak:http://krokodyl.sklep.pl/view/2901 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Ja bym sobie kupił ciężarek przelotowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Sęk w tym, że w 4 sklepach w Krakowie, w których byłem, nie było takowych..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Z wierceniem będziesz miał problem tego typu, że wierteł ka małej średnicy 1-3mm cą krótkie i nie wystarczą Ci żeby się przewiercić na wylot. Jeśli będziesz wiercił to z ręki nie da rady, musiałbyś mieć imadło stołowe i statyw do wiertarki. Młotek z gwoździem przy tej wielkości odpada - zniszczysz tylko ciężarek. Zawsze mozesz kupić dwa mniejsze płaskie ciężarki jeśli nie ma takich jak szukasz i je skleić żeby mieć jeden duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 A nie możesz zamówić, chociażby takiego? http://allegro.pl/ciezarek-plaski-przelotowy-150-g-i5070997704.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Przygotuj sobie rurkę miedziana o odpowiedniej długości, w blaszce wiercisz otworek pod drucik miedziany o średnicy takiej jaki chcesz mieć otwór w ciężarku, drucik centrycznie w rurkę która kładziesz na tej blaszce i zalewasz ołowiem. Po zalaniu natychmiast wyjąć drucik za ołowiu !!!!I gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 19 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Cienkim wiertłem do metalu przewiercisz, wolne obroty i trochę oleju na wiertło. Można zrobić też samemu wiertło np. ze szprychy od roweru lub z jakiegoś pręta czy kawałka drutu o odpowiedniej sztywności i średnicy jakiej potrzebujesz.Na ołów to wystarcza, ale obecnie to znajdziesz odpowiednie w jakim markecie technicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Trochę łopatologicznie, ale dałem radę Dziurę na wylot przebiłem gwoździem o długości 80 mm. Kilka uderzeń młotkiem, kilka powyginanych gwoździ, ale udało się. I coś a'la v-free też udało się zrobić A czy będzie skuteczne, to się okaże nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi