Skocz do zawartości

L-arginina

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem kiedyś fajny suplement z L-argininą...shock therapy z uniwersala.Dobrze pobudzał,skupienie też było niezłe,nic nie rozpraszało liczył się tylko ciężar.Popęd też był większy ;)

Czyli nie tylko ja to miałem :D

Ja brałem samą l-argininę, prawdopodobnie dawka była większa. Nie widzę już na allegro tego specyfiku.

Wyprysków na ciele nie było?

L-arginina działa dość mocno pobudzajaco ,czyli na treningu lepsza pompa,skupienie i mniejsze zmeczenie. Na robienie formy przed latem jest ok bo można się wyrzeźbić na tym suplemencie. Potencja też się zwiększa, zdrowy facet ma jej wtedy za dużo (starczy na kilka kobiet) hehe :) Najlepiej jak ktoś chce się bawić w mięśnie i siłownię niech uda się do lekarza czy nie ma przeciwwskazań. Później do dietetyka po dobrą dietę ,następnie do trenera po plan treningowy. Dobry dietyk da nam taką dietę że lepiej i zdrowiej  na tym wyjdziemy niż na odzywkach . Najlepsze jednak patrząc z perspektywy czasu  wydają mi się ćwiczenia siłowe z wagą własnego ciała a nazywa się to kalistenika. 

mam nadzieje ze z tym to był taki zarcik :)

..no tak nie do końca...wszystko zależy do "osobnika" i budowy..Flex Wheeler  za czasów Pro codziennie "walił" biceps ;) , bo przynosiło mu to satysfakcję... nie popalił włókien a i miał jedną z najlepszych definicji mięśniowych..

P.S..ale u nich regeneracja wygladała "inaczej"... :rolleyes:

Widziałem u kolegów, że efekty daje jakaś mieszanka deca durabollinu z winstrolem i z czymś tam jeszcze... problem noszenia wiaderka grzybowego niekoniecznie w ręce, pewnie też skutecznie rozwiąże... 

:)

..dobra, dobra..już wiem skąd ta sylwetka i spadek wagi :P :D

• Like 1

..no tak nie do końca...wszystko zależy do "osobnika" i budowy..Flex Wheeler za czasów Pro codziennie "walił" biceps ;) , bo przynosiło mu to satysfakcję... nie popalił włókien a i miał jedną z najlepszych definicji mięśniowych..

P.S..ale u nich regeneracja wygladała "inaczej"... :rolleyes:

Wlasnie wlasnie zawodnika pro regeneracja jest zupelnie inna :)

Tak naprawde badzmy szczerzy - oponke gubi sie deficytem kalorycznym a nie iloscia brzuszkow w brzuszkach, poza tym odbiegamy od tematu :)

Edytowane przez meme174
  • Like 1

No, no. Tylu pakerów na forum. Niecałe dwie godzinki i dwie strony.

Tak z ciekawości zapytałe. Nachalna reklama w necie.

Mnie wystarczy ograniczenie w jedzeniu i 2 /3 razy w tygodniu pomachać na tradycyjnym wioślarzu 10 minut. Z tym, że duże obciążenie i 10 minut ciągłych ćwiczeń. Żadnych przerw. 10 minut machania. Po tych dziesięciu to ledwo się łazi.

..dobra, dobra..już wiem skąd ta sylwetka i spadek wagi :P :D

:) 

Jagoda ma 12 kg, trzymanie jej na rękach, to idealny trening izometryczny bicepsa i przedramienia. Jak ją dobrze z jednej na drugą łapkę przerzucać to masz wynik. 

Dwa. Dla jasności... anaboli nie brałem i nie polecam, działanie widziałem. Tej mieszanki z opisu. Ćwiczyłem z kolegami rok może nieco dłużej, a potem oni uznali, że mają dość i poszli... po chyba 2 miesiącach już nie dało się z nimi ćwiczyć. Za dużo czasu zajmowało mi zdejmowanie obciążenia. Poza tym, powiem tak, źle po tym wyglądali, jakby ich ktoś bił cały czas, tylko siniaków nie było... woda straszna rzecz... w tym kontekście. 

Spadek wagi od MŻ. :)

Samej L-argininy nie słyszałem żeby ktoś stosował chociaż może.. Ludzie biorą steki kreatynowe albo bustery można i łączyć. To takie pobudzacze przed treningowe. Wzrost motywacji oraz siły. Objętość treningowa wzrosta nieporównywalnie zwłaszcza u osób które je biorą pierwszy raz. Jak jesteś zdrowy to śmiało. serducho zdrowe?

ps.Ktoś stosował Octagon, Fit Maxa?  :D

Czyli nie tylko ja to miałem :D

Ja brałem samą l-argininę, prawdopodobnie dawka była większa. Nie widzę już na allegro tego specyfiku.

Wyprysków na ciele nie było?

Żadnych wyprysków ;)  Z pośród kilku,które przerobiłem to shock naprawdę wymiatał.Wiem,że w składzie oprócz argininy miał jeszcze kreatynę i jakieś inne specyfiki o trudnych do wymówienia nazwach.Z allegro nigdy nie brałem ale widzę,że jest w kilku sklepach.

Ja właśnie skończyłem trening, nie mam tyle czasu co kiedyś ale te 3-4 razy w tygodniu staram się poruszać trochę ;)

Wracając do tematu to żadne suple cudów nie zdziałają jeśli nie zachowa się odpowiedniej kolejności.

Pierwsze- odpowiedni trening

Drugie- dobrze zbilansowane żarcie

Trzcie- regeneracja, odpoczynek, sen.

Dopiero później suplementy...

Gwarantuje że jak się sumiennie do tego zastosować to na początku supli nie będzie potrzeba a będzie rosło, z kolei nie stosując się do powyższych zasad i kolejności nie ma co ładować kasy w suplementy.

• Like 3

Wlasnie wlasnie zawodnika pro regeneracja jest zupelnie inna :)

Tak naprawde badzmy szczerzy - oponke gubi sie deficytem kalorycznym a nie iloscia brzuszkow w brzuszkach, poza tym odbiegamy od tematu :)

...deficytem kalorycznym to doprowadzisz do katabolizmu,bo organizmowi łatwiej spalić białko przy deficycie. Niektóre partie mięśni potrzebują wielu skurczy i efektu termogenicznego...

Mięśnie dobrze rosną po rosyjskim narkotyku o nazwie Krokodyl.

Problem w tym ,że najlepiej jak już mięsień odpadnie od reszty ciała.

Widać na filmiku.

Film dla widzów o mocnych nerwach.

Dodam ,że kobieta na nim jest żywa.

A tu facet po tym jak popracował nad łydką.

Wystarczy w tubie wpisać krokodyl narkotyk.

Odpowiadając tak na poważnie i bez zbędnej wiedzy technicznej L-Arginina to bezpieczny suplement który powoduje wzrost tlenku azotu we krwi. Krew jest lepiej natleniona do mięśni napływa więcej krwi co powoduje tzw. efekt "pompy" mięśnie są bardziej spuchnięte podczas i po treningu oraz opuchlizna ta dłużej się utrzymuje. Bez diety niestety ani nie zbudujemy mięśni ani nie spalimy tłuszczu.

Jeśli chcesz porad na temat suplementów, diety i treningu to mogę coś doradzić trochę się ruszałem i ruszam. Jeśli chodzi o odżywki to z własnego 5 letniego stażu doszedłem do tego co jest mi potrzebne.

Białko- Izolat czy koncentrat bez znaczenia jako uzupełnienie diety 30g po treningu i druga porcja rano lub wieczorem.

Aminokwasy BCAA pomagają mi w regeneracji.

Kwasy tłuszczowe Omega 3-6-9 może być zwykły tran.

Multiwitaminy mogą być jakieś tanie.

PAM bez kaloryczny olej do smażenia.

To plus zbilansowana dieta ale bez traktowania tego jako religii daje mi satysfakcjonujące rezultaty. Nie pamiętam też żebym był jakoś poważnie chory odkąd trenuje i odżywiam się w miarę zdrowo.

Edytowane przez alfaiomega

...dodając - do uzyskania efektu anabolicznego ( budowa mięśni) potrzeba jest minimum 2g czystego białka na kg wagi ciała...

Nie będę się tu mądrzył co i jak z białkiem, bo są mądrzejsi w tej kwestii ode mnie, ale coś tam przetestowałem na własnym organiźmie i gwoli ścisłości, 2g białka to schemat z odstępstwami jednak tak, na początek stosowanie się do tego wzoru jest jak najbardziej w porządku.

Można nadmienić, że jedną ze zmiennych o, których nawet na początku warto się trzymać to, że białko przelicza się na organizm nie uwzględniając tkanki tłuszczowej czyli na suchą masą tak więc jeśli ktoś ma parę kilo ekstra to nie znaczy, że ma brać przykładowo o 30% więcej białka niż osoba 30% lżejsza, która ma podobną masę tylko obu osobom przypada podobna ilość białka odrzucając inne zmienne :)

w sporcie najważniejsza jest motywacja bo na ile suple pomagają a ile motywują ? 

Czasem demotywują...spotykałem się z tezami, że wezmę to i tamto to mi urośnie, bo nie mam "czasu" chodzić na siłownię, dyskusji nie ma. Kolega mu powiedział, że rośnie, bo brał i jest wielki. Prawda objawiona, klapki na oczach ;)

Jeśli chodzi o białko to przelicza sie je na mase a nie na mase mięśniową.

Białko spożywa sie w roznych ilościach na masie wystarczy 2g na 1kg masy ciala na redukcji czyli tzw. rzeźbie 3g na 1kg masy ciala.

Zdrowy organizm dorosłego mężczyzny zużywa dziennie ok 50g bialka i takie jest zalecenie dziennego spozycia dla doroslego nie cwiczacego faceta. Czyli 250g piersi z kurczaka dla przykładu.

Odżywki to nie sterydy jeśli jednak dieta jest na wysokim poziomie daja bardzo dobre efekty ktore zadowola 6/10 cwiczacych. Sama dieta i regularne uczciwie przetrenowane nie przegadane treningi potrafia zmienic sylwetke nie do poznania.