Skocz do zawartości

Multik bez wodzika

Guzu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Pytanie raczej malo baitcastingowe - ale mysle ze to i tak bardziej w tym dziale, niz gdzie indziej

Jak wyglada obsluga multika bez wodzika ? chodzi o ukladanie linki na szpuli - mysle o modelu z dosc waska szpula - uklada sie wowczas sama ?

Zastosowanie - trolling.

Linka - plecionka 65 lub 80 lb B)

Bede zobowiazany za wszelkie komentarze doswiadczonych...

pozdrawiam

Guzu

Cześć.

Coś doświadczeni (z całym szacunkiem) chyba na rybach :D

Moja skromna wiedza jest w tym zakresie taka: linka sama będzie się kiepsko układać, raczej w jednym miejscu będzie się układać, brzydko. Natomiast układanie palcem wskazującym i kciukiem prawej ręki (ręki trzymającej podchwytem wędzisko) daje bardzo dobre efekty. A najlepiej, i to polecam zdecydowanie, jest wymontować wodzik w multiku (prosta operacja) i spróbować samemu jak to wszystko pracuje i czy się podoba :D

Moje doświadczenie jednak zdobyłem jednak nie w czasie realnego łowienia, ale głównie podczas operacji przewijania linki z kołowrotka na kołowrotek lub zwijania przynęty ciężarka po rzucie na odległość. Przy holu ryby to nie wiem czy się da układać linkę palcami, chyb nie za bardzo :D

Witam,

Dzieki za opinie.

Mi sie wydaje ze przy holu ryby to nie ma wogole takiego tematu

Po holu ryby mozna wziac i wypuscic(odwinac) za lodzia i nawinac ladnie tak jak radzisz.

Rzucanie takim zestawem moze byc mocno upierdliwe, ale juz do wypuszczania wobka do trolla widze to raczej bezproblemowo

Przez zime pocwicze nawijanie z wodzikiem palczastym ;) :D

Guzu

Dzieki pitt za info.

W koncu zdecyduje sie raczej na AVET-a.

Maja dobre podejscie - tzn wszystkie modele dostepne do krecenia lewa lapka

Guzu

Ja własnie czekam na srebrnego LX na lewa rękę. Niestety problem z kolorami. O ile na prawa jest spory wybór kolorów tak na lewa niestety tylko srebrne. Ale znalazłem miejsce ze maja niektore modele Avetow we wszystkich kolorach. Szkoda ze wcześniej nie zgadalismy się to może jedna przesyłka by się je

poscilo. Ogólnie troszkę kosztują ale co tam. Bardzo poważne kreciolki. Do ciężkiej pracy