Guzu Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam, Pytanie raczej malo baitcastingowe - ale mysle ze to i tak bardziej w tym dziale, niz gdzie indziej Jak wyglada obsluga multika bez wodzika ? chodzi o ukladanie linki na szpuli - mysle o modelu z dosc waska szpula - uklada sie wowczas sama ? Zastosowanie - trolling. Linka - plecionka 65 lub 80 lb Bede zobowiazany za wszelkie komentarze doswiadczonych... pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Kciuk i palec wskazujący robi za wodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Cześć. Coś doświadczeni (z całym szacunkiem) chyba na rybach Moja skromna wiedza jest w tym zakresie taka: linka sama będzie się kiepsko układać, raczej w jednym miejscu będzie się układać, brzydko. Natomiast układanie palcem wskazującym i kciukiem prawej ręki (ręki trzymającej podchwytem wędzisko) daje bardzo dobre efekty. A najlepiej, i to polecam zdecydowanie, jest wymontować wodzik w multiku (prosta operacja) i spróbować samemu jak to wszystko pracuje i czy się podoba Moje doświadczenie jednak zdobyłem jednak nie w czasie realnego łowienia, ale głównie podczas operacji przewijania linki z kołowrotka na kołowrotek lub zwijania przynęty ciężarka po rzucie na odległość. Przy holu ryby to nie wiem czy się da układać linkę palcami, chyb nie za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Witam, Dzieki za opinie. Mi sie wydaje ze przy holu ryby to nie ma wogole takiego tematu Po holu ryby mozna wziac i wypuscic(odwinac) za lodzia i nawinac ladnie tak jak radzisz. Rzucanie takim zestawem moze byc mocno upierdliwe, ale juz do wypuszczania wobka do trolla widze to raczej bezproblemowo Przez zime pocwicze nawijanie z wodzikiem palczastym Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 na twoje pytanie jaki multik do trolla (czy z albo bez wodzika) polecam shimano tekota lub podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Dzieki pitt za info. W koncu zdecyduje sie raczej na AVET-a. Maja dobre podejscie - tzn wszystkie modele dostepne do krecenia lewa lapka Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Dzieki pitt za info. W koncu zdecyduje sie raczej na AVET-a. Maja dobre podejscie - tzn wszystkie modele dostepne do krecenia lewa lapka GuzuJa własnie czekam na srebrnego LX na lewa rękę. Niestety problem z kolorami. O ile na prawa jest spory wybór kolorów tak na lewa niestety tylko srebrne. Ale znalazłem miejsce ze maja niektore modele Avetow we wszystkich kolorach. Szkoda ze wcześniej nie zgadalismy się to może jedna przesyłka by się je poscilo. Ogólnie troszkę kosztują ale co tam. Bardzo poważne kreciolki. Do ciężkiej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 A mi akurat srebrny najbardziej pasuje Wiec nie czuje sie pokrzywdzony przez los Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 A mi akurat srebrny najbardziej pasuje Wiec nie czuje sie pokrzywdzony przez los Guzu A jaki model wybraleś? Jedno biegowy czy dwu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Jestem na etapie rozwazania 2 modeli :MXJ z 1 biegiemSX Raptor (on ma 2 biegi). Guzu p.s. ja gram lige nizej niz Ty ze swoim LX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 18 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Na charkbait jest promocja na dwubiegowego Lx- a na lewa rękę. Tyle ze bez chamulca magnetycznego. No i zloty kolorposiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi