Skocz do zawartości

MARCOWA INA

lotalota

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !  Panowie sprawa jest nastepujaca.W polowie miesiaca planuje wyskoczyc za TROTKE nad INE. Nigdy nie bylem nad ta rzeka ,I jesli tylko ktos bedzie chcial podzielic sie  informacjami odnosnie :marcowych polowow w innych latach,gdzie szukac -wyzej ,nizej,jakie rozmiary przynet,jakie oplaty I gdzie kupic (bede startowal z lubuskiego I watpie czy mamy porozumienie z zach-pomorskim), moze namiary na jakis pewny nocleg blisko rzeki okolice Goleniowa.Z gory dzieki za kazde info.Lowienie czysto rekreacyjne wszystko co ewentualnie sie skusi,wraca natychmiast do wody!POZDRAWIAM WSZYSTKICH "CHORYCH NA SALMONELLOZE"!

Edytowane przez lotalota

Witaj !

Jeżeli chcesz dowiedzieć się czegoś o Inie, to proponuję wejść na stronę FORS ( forum o rybach szlachetnych ). Jest tam wątek o Inie. Jeżeli chodzi o szczegóły to na Twoje pytania na pewno odpowie Artur Furdyna, który opiekuje się tą rzeką.

Pozdr. MK. 

Możesz liczyć na sporadycznego kelta i na jeszcze bardziej sporadycznego srebrniaka :)

Jesli możesz zmienić plany-jedz na Rege lub...morze  :good:

ps.

świeże info z nad Iny

http://www.fors.com.pl/forum-wedkarskie/49-wiesci-z-nad-wody/113504-ina-2015?start=180

Edytowane przez salmon1977
  • Like 1

Dzieki serdeczne za wszystkie  info.Myslalem o Redze ale Ina wydaje Mi sie bardziej dzika szczegulnie w lesnym odcinku I moze sie myle ale troszke mi przypomina nasza Drawe.Po prostu lubie takie rzeki.Na Redze bylem 3 razy z 8 lat temu.Nowielice I nizej -4 ryby ,I wiem ,ze szansa na sreberko moze I wieksza,ale na Inie jeszcze nie bylem.Mam pare dni urlopu I po przyjezdzie do Polski wybiore sie tak na 2-3dni poczuc te klimaty I zresetowac nad nasza woda.Dam znac jakie wyniki.Pozdrawiam I dzieki jeszcze raz.

Panowie ,jak wyzej nigdy nie bylem na Inie .A na kilku filmikach znalezionych w necie mowie o fajnych lesnych odcinkach ma w sobie cos z niektorych odcinkow dolnej Drawy (podmycia korzeni,zwaliska )  .Wiec jesli ktos nie ma nic ciekawego do powiedzenia odnosnie moich pytan w pierwszym watku to niech nie traci czasu na klikanie w klawiature. (BEZ OBRAZY) A to czy te rzeki maja cos wspolnego to pozwolcie ,ze ocenie sam.Uwielbiam poznawac nowe lowiska  I jestem pewien ,ze dla wielu wedkarzy zakochanych w Inie  jest to najlepsza  i najpiekniejsza woda wiec...!POZDRAWIAM !!

Ina w bardzo niewielkim procencie płynie przez las. Raczej wije się przez łąki. Do takiego opisu jak podałeś bardziej pasuje mi Gowienica. Nawet odcinek tej rzeki od Babigoszczy po Widzieńsko nieco przypomina mi jedyny odcinek Drawy jaki znam a więc na terenie DPN - właśnie płynie przez las meandrując pomiędzy wysokimi skarpami. Dolnej Drawy nie miałem okazji zobaczyć. Jak planujesz być nad Iną w jakiś weekend to daj znać na priv - może udałoby mi się podskoczyć z Tobą w kilka ciekawych miejsc.

• Like 1