MGOR Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Hej, Rok niebawem mija więc trzeba oddać silnik do przeglądu (nowy, Honda 10). Na Puławskiej chcą na to dwa tygodnie i ponad 500 zł. Są jakieś rozwiązania alternatywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 I naprawdę ten serwis który ppodałem nie chciał się podjac ? Generalnie bywa tylko problem z szybką dostepnoscia częścido danych modeli. No i jest problem do modeli ktore juz dawno nie sa produkowane i trzeba do nich adaptowac rozwiazania nie fabryczne. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sołtys Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Gumo, prestige to był pierwszy do którego zadzwoniłem. Byłem wcześniej z innym silnikiem i byłem bardzo zadowolony, więc zadzwoniłem do nich, niestety ani oni ani nikt inny w wawce nie chciał się podjąć. Argumentacja była taka jak przytoczyłem wyżej. Akurat do Evinruda, jest wszystko dostępne od daty produkcji 1960r do chwili obecnej. Mój wprawdzie dużo młodszy ale warsiawka to nie dla niego. Edytowane 5 Maja 2015 przez Sołtys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek307 Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Panowie, czy ktoś z was ma może aktualny numer telefonu do serwisu Prestige Suzuki?Dziś przez cały dzień nikt nie odbierał telefonuPozdrawiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pi_ter Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Przedluzyli sobie weekend. Na drzwiach kartka ze 4.05 nieczynne. Dzwon jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Hej, Znacie może jakiś sprawdzony serwis silników zaburtowych w okolicach Warszawy?Posiadam stary silnik DT 3,5 i pojawiły się problemy z uruchomieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miramar69 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Znam bo byłem tam nie cały miesiąc temu na przeglądzie . Zajrzyj na stronę SUZUKI MARINE Edytowane 26 Czerwca 2016 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Polecam gościa z Zielonki. Nazywa się Daniel. W sumie patrząc po tym co serwisuje, to chyba "specjalista od starszych modeli". Numer telefonu: 662-001-787 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ok. dziękuję. Zadzwonię w te 2 miejsca i popytam czy podejmą się naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qowax001 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Panowie, czy jest ktoś z Mazowieckiego (okolice Warszawy) kto by mi podłączył silnik (evinrude 50hp) w łodzi ? chodzi mi o instalację elektryczną, trym, sterociągi, i manetkę. Problem jest tego typu ,że nie mam czym chwilowo zaciągnąć łódki do jakiegoś serwisu a po weekendzie wyjeżdżam i chciałbym mieć to już z głowy , w domu mam wszystkie potrzebne narzędzia tylko pojęcia o tym mało. Kwestia zapłaty nie gra roli , może być jak w drogim serwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Zadzwoń do Skylla, tam jest gość który takie rzeczy ma w małym palcu. Nie pamiętam jak sie nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Ktoś gdzieś na forum wspominał o jakimś serwisie w Wawrze? Nie mogę niestety znaleźć? Jeśli nic mi się nie przywidziało to prosiłbym o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SkiDivPL Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Mogę polecić serwis w Wesołej.Tel. 603 433 631Zależało mi na czasie i uruchomili mojego starocia w kilka godzin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 A co się dzieje z silnikiem? Jaka moc i marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 A co się dzieje z silnikiem? Jaka moc i marka?Nic się nie dzieje, pytam po kątem przeglądu i wymiany oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zapytaj w autoryzowanym serwisie. Można się zdziwić.Dwie setki z hakiem. http://twinpower.com.pl/serwis/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bomber Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Ul.Mydlarska tel.505 365 345 Maciek-dawniej Yamaha z Wybrzeza Gdynskiego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BOB1 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zapytaj w autoryzowanym serwisie. Można się zdziwić.Dwie setki z hakiem. http://twinpower.com.pl/serwis/U Jurka na Spójni dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Jest może ktoś na forum kto zajmuje się serwisowaniem, naprawami silników w Warszawie? Silnik to Suzuki 9.9km.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 a co potrzebujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wujek Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) a co potrzebujesz?Już nieaktualne bo znajomy mi zrobi. Olej, wyłącznik stop i szarpaczka mi nie działa. Drobne rzeczy, ale może coś jeszcze znajdzie do roboty. Edytowane 17 Listopada 2016 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 roberto77 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Ja więcej nigdy nie pojawię się na puławskiej . Silnik nowy na dotarciu ,zaczęło przybywać oleju aż wylewało korkiem ,silnik aż stawał i gasła kontrolka ciśnienia oleju (zielona) . Oczywiście zamiast silnik rozebrać i ocenić co się przytarło bo aż silnik stawał dęba to wymienili olej na gęsty i greka udali że nic się nie stało bo pracował kilka godzin i nie wiedzą o co mi chodzi . Jak w końcu zacząłem szukać kierownika tego przybytku aby mu pewne rzeczy wyjaśnić ..... to wysłali najlepszą d... aby mnie poinformowała że jest to niestosowna pora bo karetka jest u kierownika ( jasne) . Jako że silnik jako tako dało się używać to po jakimś czasie przyszła pora przeglądu i znów to samo . Tak pokręcili regulacją silnika że przy odpalaniu wyrywał niemal ramę z barku co doprowadziło w końcu do połamania szarpanki i urwania sznurka za który liczą sobie 59 zł i to już kilka lat wstecz . Serwisy gwarancyjne czy autoryzowane są od golenia z kasy klientów a nie od dbania o sprzęt . Na wybrzeżu w salonie gdzie mają yamahę ale i inne kiedyś gość pytał o naprawę bo co roku na wiosnę nie ma wolnych obrotów w mercurym . Zamiast poinformować faceta aby spuszczał paliwo z gażnika przy dłuższych przestojach to zaproponowali mu czyszczenie gażnika ( zapycha się jedna dysza) za 100 zł i facet silnik kupił u nich ! Gwarantuję że w 15 min przy tym problemie silnik będzie chodził jak zegarek . Obecnie mam nowe tohatsu i olałem ich gwarancje .Po staremu sam serwisuję . Nie wiem czemu ludzie piszą w ofertach że silnik serwisowany ? Według mnie to jeszcze gorzej niż gdyby się żaden serwis do silnika nie dotykał . Gdyby producentowi zależało na satysfakcji klienta to dopuszczał by serwisowanie w każdym serwisie .Tu jednak chodzi wyłącznie o golenie z kasy i spowodowaniu konieczności jak najwcześniejszego zakupu następnego silnika . Edytowane 10 Grudnia 2016 przez roberto77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 U Jurka na Spójni dużo taniej Który to ten Jurek? Coś bliżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SlawekNikt Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) tutaj masz ciekawy artykuł jak konserwowac taki silnik z jedna poprawka ze spust oleju silnikowego jest z dołu obudowy pod przyciskiem stop http://shrap-drakers.pl/artykul/konserwacja-silnika-zaburtowego/ Fajny artykuł może sam spróbuję ? ja leje Castrol Outboard 4T 10W-30/ lub yamalube 10W30spodzina to yamalube SAE90 GL-4 Rozumiem panowie, że te oleje sprawdzone i można śmiało lać Mój mechanik nazywa się Daniel i robi silniki w Zielonce. Jak do tej pory jestem zadowolony. Numer telefonu: 662-001-787 Mogę polecić serwis w Wesołej.Tel. 603 433 631Zależało mi na czasie i uruchomili mojego starocia w kilka godzin. Ul.Mydlarska tel.505 365 345 Maciek-dawniej Yamaha z Wybrzeza Gdynskiego Panowie był ktoś ostatnio w powyższych serwisach ? Jak nie tajemnica poliszynela to jaki orientacyjny koszt wymiany olejów w jednocylindrowym czterosuwie ? Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez SlawekNikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niko333 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Byłem na Mydlarskiej na jesieni. Jeszcze nie odpalałem silnika, ale z obsługi jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Ja na mydlarskiej u Maćka serwisuje silniki już trzeci rok i jestem zawsze zadowolony z fachowej obsługi. Czasem ciężko u niego z czasem i trzeba czekać ale to jeden z lepszych fachowców od Yamahy (i nie tylko) w Polsce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MGOR
Hej,
Rok niebawem mija więc trzeba oddać silnik do przeglądu (nowy, Honda 10). Na Puławskiej chcą na to dwa tygodnie i ponad 500 zł. Są jakieś rozwiązania alternatywne?
Top użytkownicy dla tego pytania
8
5
4
4
Popularne dni
24 Lut
12
8 Maj
10
21 Lut
9
4 Maj
6
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 8 odpowiedzi
evin 5 odpowiedzi
MGOR 4 odpowiedzi
niko333 4 odpowiedzi
Popularne dni
24 Lut 2015
12 odpowiedzi
8 Maj 2009
10 odpowiedzi
21 Lut 2015
9 odpowiedzi
4 Maj 2015
6 odpowiedzi
Popularne posty
bomber
Ul.Mydlarska tel.505 365 345 Maciek-dawniej Yamaha z Wybrzeza Gdynskiego
kotwitz
Ku przestrodze, zakładajcie tylko oryginalne wirniki. Zamienniki są często z kiepskiej jakości materiału i może zdarzyć się zonk na wodzie.
bartsiedlce
Wybacz Andrzeju, ale koleżka zarobiony i nie bardzo ma ochotę na dłubanie. Poza tym nie wbije pieczątki.
Opublikowane grafiki
101 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi