Skocz do zawartości
  • 0

Dobry serwis silników zaburtowych w Warszawie lub okolicach.

MGOR

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Gumo, prestige to był pierwszy do którego zadzwoniłem. Byłem wcześniej z innym silnikiem i byłem bardzo zadowolony, więc zadzwoniłem do nich, niestety ani oni ani nikt inny w wawce nie chciał się podjąć. Argumentacja była taka jak przytoczyłem wyżej. Akurat do Evinruda, jest wszystko dostępne od daty produkcji 1960r do chwili obecnej. Mój wprawdzie dużo młodszy ale warsiawka to nie dla niego.

Edytowane przez Sołtys

• 0

Panowie, czy jest ktoś z Mazowieckiego (okolice Warszawy) kto by mi podłączył silnik (evinrude 50hp) w łodzi ? chodzi mi o instalację elektryczną, trym, sterociągi, i manetkę.

Problem jest tego typu ,że nie mam czym chwilowo zaciągnąć łódki do jakiegoś serwisu a po weekendzie wyjeżdżam i chciałbym mieć to już z głowy , w domu mam wszystkie potrzebne narzędzia tylko pojęcia o tym mało.

Kwestia zapłaty nie gra roli , może być jak w drogim serwisie.

• 0

Ja więcej nigdy nie pojawię się na puławskiej . Silnik nowy na dotarciu ,zaczęło przybywać oleju aż wylewało korkiem ,silnik aż stawał i gasła kontrolka ciśnienia oleju (zielona) . Oczywiście zamiast silnik rozebrać i ocenić co się przytarło bo aż silnik stawał dęba to wymienili olej na gęsty i greka udali że nic się nie stało bo pracował kilka godzin i nie wiedzą o co mi chodzi . Jak w końcu zacząłem szukać kierownika tego przybytku aby mu pewne rzeczy wyjaśnić .....  to wysłali najlepszą d... aby mnie poinformowała że jest to niestosowna pora bo karetka jest u kierownika ( jasne) . Jako że silnik jako tako dało się używać to po jakimś czasie przyszła pora przeglądu i znów to samo . Tak pokręcili regulacją silnika że przy odpalaniu wyrywał niemal ramę z barku co doprowadziło w końcu do połamania szarpanki i urwania sznurka za który liczą sobie 59 zł i to już kilka lat wstecz . Serwisy gwarancyjne czy autoryzowane są od golenia z kasy klientów a nie od dbania o sprzęt . Na wybrzeżu w salonie gdzie mają yamahę ale i inne kiedyś gość pytał o naprawę bo co roku na wiosnę nie ma wolnych obrotów w mercurym . Zamiast poinformować faceta aby spuszczał paliwo z gażnika przy dłuższych przestojach to zaproponowali mu czyszczenie gażnika ( zapycha się jedna dysza) za 100 zł i facet silnik kupił u nich !  Gwarantuję że w 15 min przy tym problemie silnik będzie chodził jak zegarek . Obecnie mam nowe tohatsu i olałem ich gwarancje .Po staremu sam serwisuję . 

Nie wiem czemu ludzie piszą w ofertach że silnik serwisowany ? Według mnie to jeszcze gorzej niż gdyby się żaden serwis do silnika nie dotykał . Gdyby producentowi zależało na satysfakcji klienta to dopuszczał by serwisowanie w każdym serwisie .Tu jednak chodzi wyłącznie o golenie z kasy i spowodowaniu konieczności jak najwcześniejszego zakupu następnego silnika .

Edytowane przez roberto77
  • Like 1

• 0

tutaj masz ciekawy artykuł jak konserwowac taki silnik z jedna poprawka ze spust oleju silnikowego jest z dołu obudowy pod przyciskiem stop

http://shrap-drakers.pl/artykul/konserwacja-silnika-zaburtowego/

Fajny artykuł może sam spróbuję ?

ja leje Castrol Outboard 4T 10W-30/ lub yamalube 10W30

spodzina to yamalube SAE90 GL-4

Rozumiem panowie, że te oleje sprawdzone i można śmiało lać :)

Mój mechanik nazywa się Daniel i robi silniki w Zielonce. Jak do tej pory jestem zadowolony. Numer telefonu: 662-001-787

Mogę polecić serwis w Wesołej.

Tel. 603 433 631

Zależało mi na czasie i uruchomili mojego starocia w kilka godzin.

Ul.Mydlarska tel.505 365 345 Maciek-dawniej Yamaha z Wybrzeza Gdynskiego

Panowie był ktoś ostatnio w powyższych serwisach ? Jak nie tajemnica poliszynela to jaki orientacyjny koszt wymiany olejów w jednocylindrowym czterosuwie ?

Edytowane przez SlawekNikt