MGOR Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Hej, Rok niebawem mija więc trzeba oddać silnik do przeglądu (nowy, Honda 10). Na Puławskiej chcą na to dwa tygodnie i ponad 500 zł. Są jakieś rozwiązania alternatywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 W mojej Hondzie jest tak ,że żeby zachować 5 letnią gwarancje muszę robić u nich przeglądy, które fakt są drogie i trzeba czekać. Przeczytaj też dokładnie warunki gwarancji bo Honda ma dość ściśle określone terminy przeglądów. Lepiej mam w serwisie YAMAHY ,gdzie coroczny serwis piętnastki kosztuje tylko 118zł i trzeba czekać tylko kilka dni a po umówieniu się możliwy jest nawet od ręki Dla mnie to wystarczający argument by wszystkie następne silniki były ze stajni YAMAHY pozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MGOR Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Dwa tygodnie bo 30 silników czeka przede mna, ale ceną mnie rozwalili. Termin jest określony jako raz w roku, po sezonie. Pytanie co to znaczy po sezonie. Dla mnie to wszystko co przed kolejnym sezonem. Zobaczymy czy dla nich też, pewnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Pamiętam ,że zawsze spiszyłem się z datą oddania do serwisu: Konsumenci mają możliwość skorzystania z wydłużonego okresu gwarancji podanego w tabeli. Warunkiem przedłużenia okresu gwarancji jest łącznie: nie użytkowanie ich w ramach działalności gospodarczej oraz wykonywanie okresowych przeglądów technicznych urządzenia (przeglądy gwarancyjne). Przegląd gwarancyjny musi być wykonany po sezonie eksploatacyjnym, nie rzadziej niż raz na dwanaście miesięcy, wyłącznie w autoryzowanym Punkcie Serwisowym Gwaranta (APS). Ciebie to chyba nie będzie dotyczy bo to Twój pierszy przegląd, (pomijając zerowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Mnie przegląd małej Yamahy zrobili w zimie w Tsunami w dwa dni to znaczy po południu zawiozłem, a następnego dnia był do odbioru), miało być też coś koło 120 zł, a skończyło się na 200 zł. 5 maja próba wypadła dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Mnie przegląd małej Yamahy zrobili w zimie w Tsunami w dwa dni to znaczy po południu zawiozłem, a następnego dnia był do odbioru), miało być też coś koło 120 zł, a skończyło się na 200 zł. 5 maja próba wypadła dobrze. A może poprostu zrobili coś ponad zwykły coroczny przegląd? Nie zainteresowała Cie zmiena ustalonej wcześnie ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MGOR Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 nie rzadziej niż raz na dwanaście miesięcy, wyłącznie w autoryzowanym Punkcie Serwisowym Gwaranta (APS). no właśnie, kupiłem silnik chyba w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Tak było, musieli rozebrać gaźnik, i coś tam jeszcze, nie znam się na tym, to ma chodzić! I chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejowaty Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Hej, Rok niebawem mija więc trzeba oddać silnik do przeglądu (nowy, Honda 10). Na Puławskiej chcą na to dwa tygodnie i ponad 500 zł. Są jakieś rozwiązania alternatywne? Tu masz warunki gwarancji:http://www.mojahonda.pl/siec-dilerska/warunki-gwarancji Jedynym wyjściem jest poszukanie nieautoryzowanego serwisu sprzętu motorowodnego i w razie awarii dochodzenie swoich praw z tytułu rękojmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jaca Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Mam nową jamaszkę 9,9 czterosuw, , za przegląd wraz z wymianą oleju zapłaciłem 138 zeta. PsPięćset to absurd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Kupując silnik w salonie warto najpierw dowiedzieć się szczegółowo o warunkach gwarancji fryzjerów u nas nie brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamspin Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 oj tak tak Władek, fryzjerów u nas pod dostatkiem coś wiem na ten temat ! U Jaskłowskiego w Warszawie za pierwszy przegląd z wymianą olejów załpaciłem 250zł .Oczywiście NIE POLECAM nikomu tego serwisu i to nie chodzi tylko o pieniążki! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MGOR Opublikowano 28 Maja 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 nie wiem czy to dobry serwis, ale autoryzowany w Mińsku Mazowieckim robi przegląd za 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piotr zamiara Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Z cenami przeglądu w TSUNAMI jest tak jak z rachunkiem do którego kelner dopisuje uda - 50 zł, po czym wyjaśnia, że jak się uda, to klient płaci, a jak się nie uda, to nie płaci... Mam Jamaszkę, koleżka też.... każdy inaczej płaci za przegląd, który robimy w tym samym czasie. Taka gra bez regół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zuraw16 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Mam starą Yamahę dwusuwa 8 km i chciałbym ją wyregulować,zmienić olej itd. ogólnie przygotować do sezonu.Macie kogoś sprawdzonego w Warszawie lub okolicach?Może ktoś z Was mógłby się tego podjąć?Jakie są koszty takiej operacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 co do wymiany oleju, oleju w spodzinie i wirnika to jest do zrobienia we własnym zakresie, nie jest to zbyt skomplikowana czynnosc za czasów gdy miałem silnik sam to robiłem wiec może spróbuj sam a jesli chodzi o serwis to mi glownie polecano gdy pytalem o serwis na wale miedzeszynskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomasz73 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Ten dwusuw Yamaha dwucylindrowy to bardzo dobry silnik. Zadzwoń do Michała 785-808-374 z Warszawy, zrobi bardzo dobrze ale koszty ustal z nim przed usługą. Jest też dostępny na allegro jako zuma350. Kiedyś brałem od niego yamahę 40 i z mojego doświadczenia z nim można na człowieka liczyć. I to żadna reklama, bo jestem z Gdańska. A swoją drogą to sam takiego silnika szukam, tyle, że z rozrusznikiem, gdzieś około 2002-2005 jako pomocniczy (awaryjny) do motorówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zuraw16 Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Dzięki wielkie chłopaki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Przed sezonem chcę oddać do przeglądu Tohatsu 6 KM. Pewnie wirnik pompy wody też będzie do wymiany. Silniczek ma 5 lat a nie wiem jak mocno u poprzedników chodził.W środku wygląda jak nowy ale lepiej dmuchać na zimne.Poproszę o namiar na serwis który zrobi to dokładnie i nie zedrze skóry. Dobrze gdyby był z południowej części W-wy lub okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 toom_ek Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Przed sezonem chcę oddać do przeglądu Tohatsu 6 KM. Pewnie wirnik pompy wody też będzie do wymiany. Silniczek ma 5 lat a nie wiem jak mocno u poprzedników chodził.W środku wygląda jak nowy ale lepiej dmuchać na zimne.Poproszę o namiar na serwis który zrobi to dokładnie i nie zedrze skóry. Dobrze gdyby był z południowej części W-wy lub okolic.powiem Ci że wirnik wody po 5 latach powinien być ok, piszę to ,bo sam wymieniałem wirnik w swojej 5 letniej yamaszce tak dla siebie żeby było ok i powyciągnięci wirnika wyglądał ok i nie wymagał wymiany ale wymieniłem dla świętego spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Moge polecic serwis: http://www.prestige.suzuki.pl/kontakt.html Robia najchetniej suzuki i yamahe ale i inne widzialem. Szefowa powinna mnie pamietac, rozmawialem z nia o jerkbaitcie i wykorzystaniu silnikow rowniez w naszym hobby...Robilem kilka razy w/w marki i bylem zadowolony. Jesli idzie o ceny to nie mam skali porownawczej duzej....trzeba pojechac i porozmawiac. Jak widac w zimie sa nieczynni i najlepiej uderzac na przedwiosniu, kiedy jeszzce nie rzuca sie kładowcy i jednoslady... To mamy rozne doswiadczenia...bo ja plywajac po Wisle kilka razy zalatwilem 4KM yamaszke - glownie sciecie lapatek(ktora ma kiepski system chlodzenia - delikatny) i raz wymienialem pompe w 15KM suzuce - plywalem w roznych warunkach nia. Poza roznymi szopkami z pampa, lopatkami mialem (o czym czesto nie pamietaja serwisy) czesto zawalony kanal odpowiedzialny za przeplyw wody chlodzacej. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Ku przestrodze, zakładajcie tylko oryginalne wirniki. Zamienniki są często z kiepskiej jakości materiału i może zdarzyć się zonk na wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 znam te silniki jak własną kieszeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Prowadzisz serwis? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Cześć, tohatsu ma firmowy serwis w Pruszkowie, i chyba nie jest droższy niż mój pan Rysiek, do którego mam trochę bliżej, jak wolisz prywatną odpowiedzialność w cztery oczy to pisz na priv, podrzucę nr. telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartsiedlce Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Andrzeju, zapytam jutro kumpla, serwisuje nasz (wspólny) Tohatsu. Po przerobieniu kilku serwisów, z tym w Pruszkowie włącznie, stwierdzam, że są sami oszuści i krętacze. Walczyłem z zatkanym kanałem chłodzącym. Napłaciłem worek pieniędzy i gówno z tego. Dopiero kumpel rozebrał uczciwie maszynę, naoliwił, wyczyścił, olejki wymienił i śmiga lepiej niż nówka pomimo rozdupconej śruby. Jeśli podejmie się zabawy, dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
MGOR
Hej,
Rok niebawem mija więc trzeba oddać silnik do przeglądu (nowy, Honda 10). Na Puławskiej chcą na to dwa tygodnie i ponad 500 zł. Są jakieś rozwiązania alternatywne?
Top użytkownicy dla tego pytania
8
5
4
4
Popularne dni
24 Lut
12
8 Maj
10
21 Lut
9
4 Maj
6
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 8 odpowiedzi
evin 5 odpowiedzi
MGOR 4 odpowiedzi
niko333 4 odpowiedzi
Popularne dni
24 Lut 2015
12 odpowiedzi
8 Maj 2009
10 odpowiedzi
21 Lut 2015
9 odpowiedzi
4 Maj 2015
6 odpowiedzi
Popularne posty
bomber
Ul.Mydlarska tel.505 365 345 Maciek-dawniej Yamaha z Wybrzeza Gdynskiego
kotwitz
Ku przestrodze, zakładajcie tylko oryginalne wirniki. Zamienniki są często z kiepskiej jakości materiału i może zdarzyć się zonk na wodzie.
bartsiedlce
Wybacz Andrzeju, ale koleżka zarobiony i nie bardzo ma ochotę na dłubanie. Poza tym nie wbije pieczątki.
Opublikowane grafiki
101 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi