Spinnigista Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Witam serdecznie forumowiczów.Mam ogromną prośbę w ocenie zakupionego prze ze mnie wędziska oraz kręciołka na Sandacza czy owy sprzęt wystarczy ? Wędka Dragon EXPRESS Spinn 2,45m 10-35g Opinie Oraz Kołowrotek: Kołowrotek Dragon Guide FD830i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 do czerwca zdążycie się dobrze poznać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 do czerwca zdążycie się dobrze poznać. a skąd Wiesz, że kolega nie łowi na wodach morskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) Dopiero zaczynam z Sandaczem i chciałem wiedzieć czy te wędzisko oraz kołowrotek wystarczy bo już zakupiłem owy sprzęt.Sadnacze w zeszłym roku brały jak szalone i to ładne sztuki Edytowane 21 Lutego 2015 przez Spinnigista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Są droższe zestawy i lepsze ale ten na początek w zupełności Ci wystarczy taki zestaw.Teraz tylko kup dobra plecionkę, odpowiednie główki do gum i może kilka kogutów (chyba, ze łowicie na woblery?). PSto wędkarz łowi ryby a nie sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) A jaką plecionke oraz gumy polecił byś ?Jęziorko ma głębokość 3 m@Wojti Edytowane 21 Lutego 2015 przez Spinnigista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 21 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Co do plecionki to kup sobie jakąś dobrze sprawdzoną np. strena, power pro, p-line, kasy za dużo nie wydasz, a jeżeli będziesz o nią dbał to posłuży Ci kilka sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 To którą kupić z wymienionych plecionek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Co do plecionki to kup sobie jakąś dobrze sprawdzoną np. strena, power pro, p-line, kasy za dużo nie wydasz, a jeżeli będziesz o nią dbał to posłuży Ci kilka sezonów. Co to znaczy dbac o plecionke ? nie łowic na nią czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander69 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 A może na początek mikado nihonto octa braid 0,14 .Fajna pletka za niewielki pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 <...> Sandacze w zeszłym roku brały jak szalone i to ładne sztukiszalone mówisz...ale chyba nie w kwietniu lub w maju...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 22 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Co to znaczy dbac o plecionke ? nie łowic na nią czy jak? Np. tak, po wędkowaniu w brudnej wodzie oczyści odcinek który używaliśmy, a przede wszystkim przelotki w wędce. Podczas łowieniu w miejscach z dużą ilością kamieni, muszli na dnie warto zastosować długi przypon z fluocarbonu, który zapobiegnie przecieraniu i rwaniu się plecionki. Po sezonie przewinąć ją na drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Np. tak, po wędkowaniu w brudnej wodzie oczyści odcinek który używaliśmy, a przede wszystkim przelotki w wędce. Podczas łowieniu w miejscach z dużą ilością kamieni, muszli na dnie warto zastosować długi przypon z fluocarbonu, który zapobiegnie przecieraniu i rwaniu się plecionki. Po sezonie przewinąć ją na drugą stronę.I pytanie się nasuwa samo! I po co to wszystko? Jak wypicujesz centymetr po centymetrze to co nie będzie przetarć? a ma tylko 2 końce wiosna - jesień przewiniesz i co dalej kurde? Niezłe jaja, trzeba w połowie przeciąć i wtedy 2 sezony ogarniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 To konkret którą plecionke zakupić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 To konkret którą plecionke zakupić ?Myślę że do łowienia bez pielęgnacji to PP , kolega Psulek niedrogo i dobrej jakości, w sklepach niestety pełno podrubasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Ajednak zdecydowałem się na zakup Plecionki Stren Sonic Braid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Też bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Np. tak, po wędkowaniu w brudnej wodzie oczyści odcinek który używaliśmy, a przede wszystkim przelotki w wędce. Podczas łowieniu w miejscach z dużą ilością kamieni, muszli na dnie warto zastosować długi przypon z fluocarbonu, który zapobiegnie przecieraniu i rwaniu się plecionki. Po sezonie przewinąć ją na drugą stronę.I pytanie się nasuwa samo! I po co to wszystko? Jak wypicujesz centymetr po centymetrze to co nie będzie przetarć? a ma tylko 2 końce wiosna - jesień przewiniesz i co dalej kurde? Niezłe jaja, trzeba w połowie przeciąć i wtedy 2 sezony ogarniesz Nie pisałem nic o picowaniu centymetr po centymetrze, tylko odpowiedziałem na pytanie jak można zadbać o plecionkę. Sam nie praktykuję tego, ale może młodszym wędkarzom,którzy nie pracują, uczą się i nie stać ich na wymianę plecionki co sezon się to przyda. Po co ją przewijać dwa razy w roku, jak wystarczy raz na rok, chyba, że cały sezon łowisz np. tylko sandacze z opadu, a innych ryb nie to wtedy ma to sens, ale jak łowisz inne ryby i używasz innych zestawów to nie widzę potrzeby. Edytowane 23 Lutego 2015 przez Arek1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Zrozumiałem Edytowane 25 Lutego 2015 przez Artek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Zmień dealera, bo bzdury piszesz.Witam, a ja się pytam gdzie te bzdury ? Jak plecionka nasiąknie syfem to lepiej dla niej żeby ten syf żarł ją chemicznie, i mechanicznie ?No chyba że, łowi się często i w tej samej wodzie.A przypon z fc naprawdę więcej na kamieniach wytrzyma niż plecionka.A przewinąć to i raz na dwa lata możnaTomek Edytowane 24 Lutego 2015 przez kostom63 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Zmień dealera, bo bzdury piszesz. Po co wprowadzasz tu poziom Onetu ? Przypon fc stosuje wielu, czyszczenie przelotek, ale też plecionki z syfu jakąś głupotą nie jest. W kwestii dbania o plecionkę można dodać trochę uwagii przy rozplątywaniu, nie szuranie plecionką po krzakach bo tak łatwiej itd. Ponadto trzymanie szpul osobno a nie z jakimiś duperelami, unikanie łowienia w mrozie i pewnie by się jeszcze znalazło kilka rzeczy.Można się z tym nie zgadzać, ale walenie tekstem niczym ubogi intelektualnie piętnastolatek... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 (edytowane) Kolega napisał " Po co ją przewijać dwa razy w roku, jak wystarczy raz na rok, chyba, że cały sezon łowisz np. tylko sandacze z opadu, a innych ryb nie to wtedy ma to sens, ale jak łowisz inne ryby i używasz innych zestawów to nie widzę potrzeby." Dla mnie to są te bzdury i wniosek z tego, że jakie łowimy ryby to tyle razy przewijamy plecionkę. Edytowane 24 Lutego 2015 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Ja łowię różne ryby, różnymi przynętami od 5 gram do 50 gram, na różnych wodach z zaczepami, z roślinnością 0,5 pod lustrem wody, w brudnych, w czystych i plecionkę przewijam raz w roku, bo nie ma potrzeby częściej, nie czyszczę jej po żadnym łowieniu ani przy kończeniu łowienia i nic się z plecionką nie dzieje pod warunkiem, że kupuje się porządne i dobrej jakości plecionki a nie tanie buble. Łowię często i długo i częściej ciężkimi wahadłami, woblerami, główkami od 20 gram w górę + guma a nawet ostatni sezon też cięższymi jerkami niż czymś lekkim. Używam Stren'a ale z USA a nie z polskiego rynku. PP w oryginale też nie potrzeba przewijać częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Ja łowię różne ryby, różnymi przynętami od 5 gram do 50 gram, na różnych wodach z zaczepami, z roślinnością 0,5 pod lustrem wody, w brudnych, w czystych i plecionkę przewijam raz w roku, bo nie ma potrzeby częściej, nie czyszczę jej po żadnym łowieniu ani przy kończeniu łowienia i nic się z plecionką nie dzieje pod warunkiem, że kupuje się porządne i dobrej jakości plecionki a nie tanie buble. Łowię często i długo i częściej ciężkimi wahadłami, woblerami, główkami od 20 gram w górę + guma a nawet ostatni sezon też cięższymi jerkami niż czymś lekkim. Używam Stren'a ale z USA a nie z polskiego rynku. PP w oryginale też nie potrzeba przewijać częściej.Witam, i jak Ci tak pasuje to Twoja sprawa, i nikt normalnie wychowany nie będzie Ci ubliżał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Kolega napisał " Po co ją przewijać dwa razy w roku, jak wystarczy raz na rok, chyba, że cały sezon łowisz np. tylko sandacze z opadu, a innych ryb nie to wtedy ma to sens, ale jak łowisz inne ryby i używasz innych zestawów to nie widzę potrzeby." Dla mnie to są te bzdury i wniosek z tego, że jakie łowimy ryby to tyle razy przewijamy plecionkę.Witam, kol mikolaj może trochę nieprecyzyjnie się wyraził, ale ja jego wypowiedź zrozumiałem inaczej, cieszę się że Ty też wyjaśniłeś, o co chodziło Ci w pierwszym poście pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi