peresada Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 wiesz, ja kupuję głownie na ebay lub japońskim yahoo.pozdrówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Ciężki weekend miałem:1.Panas 25/1,7 ASPH zakupiony,2.Panas 42,5/1,7 ASPH wygrana aukcja.Jak stella . Masz jakieś sprawdzone stronki , komisy , ebaye Zastanawiam się czy używka czy nowy zeiss 16-70mm do sony a6000 , a fotograf ze mnie nijaki jeszcze Masz mnożnik przy a6000 1,5 to wybór ogniskowych dobry. Na normalny obrazek to 24 - 105. Jaka dziura, bo to najistotniejsze w obiektywach. Chyba lepiej używkę z jaśniejszą dziurą jak nowy ciemniejszy. Edytowane 2 Stycznia 2017 przez Jozi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ja tam tylko podpowiem, że warto robić zdjęcia. Dużo zdjęć. I czytać (niekoniecznie o sprzęcie), i oglądać (z otwartą głową, ale i krytycznie). Potem może się okazać, że jasne obiektywy i pełne klatki, i te USM-owe silniki, choć pomagają, to nie są panaceum na wszelkie zło. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ja tam tylko podpowiem, że warto robić zdjęcia. Dużo zdjęć. I czytać (niekoniecznie o sprzęcie), i oglądać (z otwartą głową, ale i krytycznie). Potem może się okazać, że jasne obiektywy i pełne klatki, i te USM-owe silniki, choć pomagają, to nie są panaceum na wszelkie zło.Miło poczytać głos rozsądku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Ja tam tylko podpowiem, że warto robić zdjęcia. Dużo zdjęć. I czytać (niekoniecznie o sprzęcie), i oglądać (z otwartą głową, ale i krytycznie). Potem może się okazać, że jasne obiektywy i pełne klatki, i te USM-owe silniki, choć pomagają, to nie są panaceum na wszelkie zło.Jak nie czytać to skąd wiedzieć co kupić? Np. jakie obiektywy - raczej o sprzęcie trzeba poczytać tylko wyciągnąć wnioski i wyłuskać opinie mądrych ludzi, nie p...ch na umyśle.Jak w każdej dziedzinie....Zdjęcia robić i wyciągać wnioski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 @Jozi, "niekoniecznie" nie oznacza "wcale"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 @Jozi, "niekoniecznie" nie oznacza "wcale"...Czyli ufać i kontrolować .Tak po moich próbach- fotki w warunkach domowych kitem, niestety ciemne. Jednak dobra stałka będzie dużo przydatniejsza w pomieszczeniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Tylko szeroka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 Tylko szeroka .25-ka już będzie dobra do pomieszczeń, lepsza byłaby 17-ka ale nie można mieć wszystkiego od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 No i opcja się zmieniła. Komputronik anulował zamówienie na 25/1,7 .Ale nie ma tego złego......W efekcie zakupiłem używaną stałkę panasonica 42,5/1,7.Jako że komputronik się zbiesił na 25 więc po przemyśleniach w stałkach powiedzmy 12, 15, 17, 20, 25 zapadła ciekawsza decyzja - zakup panasonica 12-35/2,8.Trafiła się używka w dobrym stanie na znanym portalu, więc została zakupiona .Notowania szkło ma dobre więc chyba będzie dość uniwersalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Hej. Jakoś dziwnie ( subiektywnie dla mnie ) kombinujecie z tymi stałkami lub szkłami innych producentów do m4/3. Jeśli ma być do zastosowań wędkarskich, to nie lepiej znany, sprawdzony 12-40/2.8 od Zuiko."Na ulicy" i najczęściej w pomieszczeniach tzw. zoom nożny można używać, nad wodą ( a raczej stojąc w wodzie) i w górach jeszcze, często zdarza mi się, że ani nie cofnę się, ani nie dam 2 kroków w przód i zoom robi robotę. Rozumiem pewien kompromis: cena i waga jednej jasnej stałki w porównaniu do jasnego zoom'a. Ale dokupowanie później kolejnych bo brakuje mm ??????Pewnie kasa wyjdzie podobnie i nad wodą "worek" obiektywów mało użyteczny. Od 2003 roku "bawię się" olkami oraz obiektywami 4/3 i m4/3. Trochę słoików w tym czasie przeszło mi przez ręce, na teraz (i bardzo długo jeszcze) nad wodę jedzie tylko jeden: 12-40 właśnie. tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2017 Dlaczego nie 12-40 Olek, dlatego że mam Panasonica gx7 i lepsze szkło Panasonica że względu na oprogramowanie jednego producenta i jeszcze była cena dobra.Olympus droższy, mam stałkę 42,5 więc 40 nie jest mi potrzebne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 (edytowane) ja pisałem już wcześniej iż dla mnie m4/3 to lekko i poręcznie. tego olympusa próbowałem - jest fajny, ale dla mnie za wielki i za ciężki. wolę małą stałkę.poza tym nie noszę worka, bo na ryby idę wyłącznie z aparatem i przykręconym doń obiektywem. najcześciej jest to standard, czasem zabieram manualną 12stkęwszystkich obiektywów mam 3 i wiecej kupowac nie zamierzam.pozdrówka Edytowane 13 Stycznia 2017 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 <...> zapadła ciekawsza decyzja - zakup panasonica 12-35/2,8.Trafiła się używka w dobrym stanie na znanym portalu, więc została zakupiona .Notowania szkło ma dobre więc chyba będzie dość uniwersalne.Józek, mam to szkło podpięte to OMD E-M10w zasadzie to moje podstawowe i jedyne szkło do m4/3, jest bardzo zadowolony, na wyprawy wędkarskie nic więcej mi nie trzeba! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Józek, mam to szkło podpięte to OMD E-M10w zasadzie to moje podstawowe i jedyne szkło do m4/3, jest bardzo zadowolony, na wyprawy wędkarskie nic więcej mi nie trzeba!Póki co u mnie lekkie fotograficzne napalenie, ale po przemyśleniach doszedłem do wniosku, że jednak wybór uniwersalnego zoomka to dobra opcja, bo większość zdjęć robi się na ogniskowych 24-70.Mam jeszcze stałkę 42,5 i póki co wystarczy. Jak się to rozwinie, się zobaczy .Chcąc mieć coś naprawdę dobrego to kosztuje jak stella . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Póki co u mnie lekkie fotograficzne napalenie, ale po przemyśleniach doszedłem do wniosku, że jednak wybór uniwersalnego zoomka to dobra opcja, bo większość zdjęć robi się na ogniskowych 24-70.Mam jeszcze stałkę 42,5 i póki co wystarczy. Jak się to rozwinie, się zobaczy .Chcąc mieć coś naprawdę dobrego to kosztuje jak stella .Dokładnie tak, dobry optycznie zoom 2.8 na wyprawy jest wystarczający.Będziesz zadowolony...No jak ja kupowałem swój, brand new, to kosztował jak Stella... Millenium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Dokładnie tak, dobry optycznie zoom 2.8 na wyprawy jest wystarczający.Będziesz zadowolony...No jak ja kupowałem swój, brand new, to kosztował jak Stella... Millenium Ech, używa 2600 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Kapitalny ten słoik 12-35 panasa. Niezłe światło, będzie przednia zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 13 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2017 Kapitalny ten słoik 12-35 panasa. Niezłe światło, będzie przednia zabawa.Będzie! Będzie zabawa! Będzie się działo! I znowu dnia ci będzie mało... Będzie głośno, będzie radośnie, a zamiast łowić znów przefocisz cały dzień! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2017 Nowy słoik w akcji. Tak na szybko prosto z puszki. Zima u mnie na całego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Jozi rozumiem ze to 12-35 ? Miałbym prośbę Na minimalnej odległości ostrzenia zrobiłbyś fotę na f2.8 na skarajnych oraz środkowej ogniskowej ? Moze być cos małego ( ludzik lego ?) na stole :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Podaj maila na priva i telefon do Siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Nowy słoik w akcji. Tak na szybko prosto z puszki. Zima u mnie na całego.Rewelacja. Dawno tyle śniegu nie widziałem. Taki "zpopielony" śnieg na miarę współczesnego smogu. Zamiast obiektywem to kręci korekta ekspozycji coby oszukać kodakowe 18%. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Prosze bardzo: http://www.optyczne.pl/index.php?test=obiektywu&test_ob=394Sent from my HUAWEI MLA-L03 using TapatalkOn pasuje normalnie bez żadnych adapterów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Jasne, to m4/3 Sent from my HUAWEI MLA-L03 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi