Skocz do zawartości

shimano aspire

jogger1

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewien czy ta wędka jest warta tych pieniędzy. Za taką kwotę mógłbyś sobie zbudować wędkę według własnego widzimisię.

Nie kupiłbym takiej wędki bez porównania do kija z pracowni.

Jeśli ma to być drogi( drogi w sensie wyższej klasy) kij seryjny są takie firmy jak St.Croix czy Lamiglas których oferte polecam Ci przejrzeć.

Edytowane przez alfaiomega

Mam Shimano ASPIRE AX i jestem mega zadowolony. Odkupiłem używanego za 500 zł. Ciężko dostać na rynku wtórnym. Blank i osprzęt rewelacja. Wędka ma u mnie dożywocie choć nowej bym nie kupił w cenie 1200 zł. A dlaczego.? Bo dolniki mają do dupy - długie i niewygodne. Producent za tą cenę chciał chyba dać dużo korka dla wyrównania wartości. Z ciężkim sercem skracałem dolnik ale teraz jest miodzio. Okazało się też że korek rzeczywiście jest do samego blanku bez papierowych podkładek. Dodam że ostatnio przewróciłem się na blank konkretnie na kamieniach nad Wisła robiąc dźwignię na dolniku z podpartym z dwóch stron na kamieniach i byłem pewien że połamałem wędkę ... A tu nic... Tylko rysy i moja porozcinana ręka od kamieni...mają jakąś fajną matę na blanku którą ciężko przebić i tylko zewnętrzne rysy i dziura w korku została. Polecam bo to poza długim dolnikiem to górna półka wędzisk.

Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Mikas