lesiewicz Opublikowano 21 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Ostatnio czekając na resztę sprzętu muchowego zacząłem kręcić muchy szczupakowe. Z rodzaju epoxy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Gratuluje ladnych muszek Jak tylko dostane kompa z naprawy powklejam troche moich wynalazkow, glownie lososiowych bo ostatnio glownie to krece. Bujo P.S. Bassy mam nadzieje ze krecona w ''nowym'' imadle i ze sie dobrze sprawuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 5 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Bujo- imadełko jest bardzo ok. Tyle, że ja nadal profanem jestem w tym temacie ale cały czas walczę ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Bujo- imadełko jest bardzo ok. Tyle, że ja nadal profanem jestem w tym temacie ale cały czas walczę ))) Najwazniejsze, zeby czerpac przyjemnosc z krecenia much. Poczatkowo robisz sprawdzone wzory ale wraz z uplywem czasu szukasz czegos swojego, troche innego. Mnie nic nie uspokaja bardziej niz wieczor spedzony przy imadle, ze szklaneczka jakiegos dobrego trunku :D Imadelko mi sie sprawdzilo ale jak pojawil sie Snowbee Waldron poszlo niestety w odstawke. Teraz planuje tez wymiane ale przyjdzie poczekac pol roku bo tyle wynosi okres oczekiwania na nowa zabawke :( Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Ale życióweczka lipienia wzrosła do 43 cm, w ogóle najzabawniejsze jest to, że mnie na maxa wciągnęło- chyba trzeba zacząć dźwigać aparat fot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 @bassy, Moje serdeczne gratulacje. Piekna ryba Napisz w wolnej chwili na co. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Dzięki Michał.Ładnie przydusił nimfę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Mnie dzisiaj wywiało wieczorem nad Wisłę. Cały wieczór wesoło gaworząc docinałem głowice, i ok 21 nie wytrzymałem i pognałem z dwuręcznym kijem nad Wisłę. Raz ze niedźwiedź z ZOO wzbudził by mniej sensacji w centrum miasta niż ja śmigający dwuręczną muchówką dwa ze... pięknie zbierały z powierzchni. Naprawdę, takie oczka że aż się zastanawiałem czy do domu nie biec i wędki nie zmieniać... że miałem sam kij z linką i żyłką, bez much to pooglądałem sobie widowisko, a co mi tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Mnie dzisiaj wywiało wieczorem nad Wisłę. Cały wieczór wesoło gaworząc docinałem głowice, i ok 21 nie wytrzymałem i pognałem z dwuręcznym kijem nad Wisłę. Raz ze niedźwiedź z ZOO wzbudził by mniej sensacji w centrum miasta niż ja śmigający dwuręczną muchówką dwa ze... pięknie zbierały z powierzchni. Naprawdę, takie oczka że aż się zastanawiałem czy do domu nie biec i wędki nie zmieniać... że miałem sam kij z linką i żyłką, bez much to pooglądałem sobie widowisko, a co mi tam Kuba- zapomnialem sie zapytac: czy nagle w Krakowie pojawily sie lososie i trocie,ze tak z tym speyem smigasz? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Witam, Nastala cisza w tym, jakze ciakawym watku Ja dopiero niedawno zasiadlem do imadla po dosc dlugiej przerwie. Strasznie duzo do nadrobienia, pudelka prawie puste Glowacicowe na zlot juz porobione, niestety bez zdjec ba sa w drodze do Polandu Nadszedl czas na nimfy- jak na razie sama sprawdzona klasyka, pozniej przyjdzie czas na eksperymenty. Wieczorem wkleje kilka zdjatek. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Czekam czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Czekam czekam Niestety posialem gdzies kabel do aparatu. Wieczorem cos wykombinuje Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Witam, Kilka ostatnich muszek trociowo-lososiowych: 1. Haczyk: Partridge Salar double 9. Nic Roman Moser Silk 12/0, ogonek: zolty arctic runner, flesz, tulow:zlota lameta, metaliczna zgnilo zielona lameta przewinieta dwoma warstwami pearl tinsel, przod: zolty badger, jungle cock, green highlander badger. Moja wariacja na pomorskie rzeki trociowe.Kolory zaslyszane od kolegow, wiazanie raczej typowe dla angielskich much lososiowych. Widok z boku: Zdjecia kiepskie jak widac, robione komorka. Z lustrzanka nie moge sobie poradzic. Za malo swiatla czy cos w tym stylu a w dzien nie mam jak porobic cdn... Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Dość bogate, szczególnie druga.Tak czy siak ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Daniel- taki jest wlasnie arctic runner, przed zmoczeniem strasznie rozcapierzony. Zrobie wieczorem zdjecie tej samej muszki przed i po zamoczeniu. Wlosia jest bardzo malo. Dziekuje za komplement Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Michał, te Twoje łososiówki są moim zdaniem bardzo ładne A ja przygotowałem sobie taką pupke pod wiosenne kropki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flytier Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Bardzo robaczywa ta Twoja pupae. Dalbys rade napisac troche o materialach- szczegolnie chodzi mi o tulow i zarodki skrzydelek.Pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Bardzo robaczywa ta Twoja pupae. Dalbys rade napisac troche o materialach- szczegolnie chodzi mi o tulow i zarodki skrzydelek.Pozdrawiam,Tomek Tułów&pochewka to oliwkowy body stretch maźnięty czarnym marekerem na krawędzi a skrzydełka to rafia w tym samym kolorze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekP Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Wstawiam jeszcze streamerka którego ostatnio uwiazałem.Nić: Uni thread red 8/0Koralik: Podwójny, plastikowy w kolorze miodu (z pasmanterii) Tułów: Mohair large w kolorze rudym & dubbing antron w kolorach czerwieni, zółci i rdzy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2010 BartekP- ladna ta pupa, streamer zreszta tez Ja przez weekend siedzialem dalej przy lososiowych, glownie tuby. Jak zrobie jakies normalne zdjecia to powklejam Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Wapsi SLF Hanks - czy ten material jest ok na streamery szczupakowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Używam go, jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RADAR Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Jedne z pierwszych które zrobiłem.Mile widziane rady i spostrzeżenia co robie nie tak lub co można poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RADAR Opublikowano 29 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Radar mam pytanko jak nazywaja się te muchy i do jakiego rodzaju łowienia przeznaczone ?Ta ostatnia do łowienia w morzu mi wygląda, ale te dwie poprzednie nie wiem do czego podłączyć łosośiówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi