tomi78 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ostatnio wieczorem ukręciłem kilka futrzaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 I kilka maleństw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RADAR Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Te dwie pierwsze nie mają nazwy ponieważ to taka moja wariacja .W zamyśle miały to być muszki szkoleniowe co i jak układać i właśnie o to mi chodzi czy np.pokoleji układam piórka,jeżynke i wogóle czy idę w dobrą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Piękne robicie te muszki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 W przerwie między klepaniem blaszek, a zbrojeniem kijków.Uwielbiam kręcić muszki,głownie suche i nimfy, ten sezon planuje popływać za szczupłym z muchą,poniżej jedne z pierwszych jakie ukręciłem pod kaczocioba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Ostro kręcę pod głowatkę i szczupaka.Muchy od 12 - 16 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frycek Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Lady D gdzie kupujesz oczy użyte w tych muchach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Trochę tego naprodukowałeś Ładniutkie strimki Jedynie co bym jeszcze w paru z nich zrobił to uniósł górne pasmo materiału by mucha pracowała w wodzie szerzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 @TroutPo moich doświadczeniach zeszłorocznych staram sie by mucha nie miała zbyt wiele nabite włosia-syntetyk na wysokość i oszczędnie z długością dlatego za głową mocno ściągam.Przynęty do opadu które mocno dobijałem kryzą z lisa i szeroko pracowały też nie wszystkim sandaczom podchodziły.Jest to zabawa i spełnianie się w zimowe wieczory...Mogę się mylić, biorę to pod uwagę co napisałeś i w części nowych przynęt zastosuję - Dzięki za radę. To co na fotkach to 10% tego co w pudłach. @FrycekOczy kupuję w Taimen i paru innych miejscach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Mi chodziło o te strimki które wstawiłeś pod głowatkę i szczupaka. Przy tych rybach przynętę ściągasz więc mucha zrobiona z syntetyku zbija się i ciągniesz taki ściśnięty pasek i chwilowe zatrzymanie nie skutkuje natychmiastową i mocną reakcją syntetyku ,bo niestety syntetykom bardzo brakuje tej miękkości jaką mają materiały naturalne.Zonkerek z długim włosem pracuje przy jakimkolwiek prowadzeniu reaguje na każde zawirowanie wody.W muchach z syntetyków plusem jest że nie piją wody i zaczynają coraz lepiej pracować gdy są wykonane w większych rozmiarach czyli im większa tym syntetyk lepiej pracuje. W sandaczach to myślę (brak doświadczenia w tej materii)że już będzie inna bajka bo i inna ryba,inne miejscówki i inne prowadzenie.Te sandaczowe koguty też ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 @Trout W grudniu miałem okazję przetestować kilka sztuk z tej nowej serii na Dunajcu. Fakt ryb nie było, obserwując jednak pracę w wodzie nie było tak źle. Streamer-y żyły... Tych z włosia mam spore ilości z lat minionych i dalej lubię i kręcę właśnie takie z lisa, różne kolory + inne futerka.Łączę materiały. Dla mnie jest to zabawa i tak to traktuję. Uczę się, robię sporo błędów - poprawiam, eksperymentuję...Super jest łowić na własne przynęty i czasami mieć wyniki.Zawsze z pokorą do tematu. To co zasygnalizowałeś postaram się uskutecznić przy imadle.Sama frajda jest już w kręceniu, sam wiesz jak jest... Na fotce jig 20 gram - ten to robi szum w wodzie.Na Dziećkowicach on i podobne jemu kusiły skutecznie sandacze i szczupaki. Podobne dostał Kolega na Solinę i nie polowił… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 @Trout Sama frajda jest już w kręceniu, sam wiesz jak jest... Oj i to wielka frajda i to taka że jakby się dobrze poprzyglądał to by znalazł oznaki choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Lady D a można zamawiać u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Remek ja amator... Ale mamy opcję priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 @Trout Dzisiaj coś kręciłem i pomny Twoich rad dałem trochę powietrza za głową...Fotki prosto z imadła zaraz po utwardzeniu epoxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Przed retuszem (koloryzowanie mazakiem)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Andrzej klasa.Na sezon potrzebuje coś ze strimków na Bolki.Podobno z kozy są dobre.Tak się zastanawiam nad kudłami z psa.Mam Whesta{Toyotkę} ale jak tak patrzyłem na nią to żona mnie wyczaiła i powiedziała że zna każdy jeden włos na tym psie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Tomy - będę niedługo, jak odbiorę z depozytu narzędzia kręcił serię boleniową, dla mnie i dla kolegi. Jakby co to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 @ LadyD - no klasa, mniamuśne sa Twoje muchy, co to za imadełko którego używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Fedx Dzięki – jednak daleka droga przede mną. Uczę się i poprawiam błędy, łapię nowe knify. Dużo podglądam na Yotube jak ludzie kręcą – cudeńka. Imadło to: CFT-9000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi