arhuku Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Efektowne te skrzydełka @Tomy - ja właśnie jadę nad Wartę, ale z mokrasami. Daj znać koniecznie jak sprawdziły się mniejsze wersje. Jak woda nieco u mnie opadnie, sam mam zamiar ruszyć z piankowcami . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Jestem dobrej myśli też czekam na wodę bo teraz w Wiśle jest żur totalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) Skoro przechodzimy na piankowe paskudy to i ja coś ukręciłem. Brakuje mi materiału wiec improwizowałem Materiał wygląda jak gąbka, ale to pianka i nie nasiąka woda, powinno się sprawdzić Edytowane 13 Lutego 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) cd. Edytowane 13 Lutego 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Efektowne te skrzydełka @Tomy - ja właśnie jadę nad Wartę, ale z mokrasami. Daj znać koniecznie jak sprawdziły się mniejsze wersje. Jak woda nieco u mnie opadnie, sam mam zamiar ruszyć z piankowcami .No i tak byłem przetestowałem i na te małe łowił nie będę sama drobnica kleniowa że fotki wstyd robić.Na haczyku nr 6 są w sam raz a zrobię jeszcze większe na nr 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Dobrze, że piszesz @Tomy, bo właśnie się zabieram do robienia muszek - uwzględnię to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Te już troszkę lepsze, ale umówiony jestem na naukę kręcenia Edytowane 13 Lutego 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) cd. Edytowane 13 Lutego 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Powoli będą wychodziły znacznie lepiej, więc się nie zniechęcam Edytowane 13 Lutego 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Te już troszkę lepsze, ale umówiony jestem na naukę kręcenia ] Jeśli mógłbym mieć uwagę (nie chciałbym wbijać się w krytykę czyichś muszek) - zwróć uwagę na proporcje muchy, wielkość główki i czystość wykonania. Mój uczyciel kręcenia zawsze powtarzał - zrobienie złej muchy zajmuje dokładnie tyle samo czasu co zrobienie dobrej. Po czym ze 100 szt które zrobiłem dla niego, oddawał mi 70 i nożyk do ścinania, bo haczyki dość drogie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Kuba, a jest jakiś schemat rozłożenia materiałów, albo jakaś podpowiedz? Jak mi się uda to zjawie się na zlocie głowatkowym, wtedy pokażesz mi na żywo jeśli nie będzie to problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Powoli będą wychodziły znacznie lepiej, więc się nie zniechęcam Będą wychodziły o wiele lepsze, ale musisz kręcić, kręcić i jeszcze raz kręcić. Zacznij do prostych wzorów, najlepiej jakieś mokre spider'y i ćwicz do bólu podstawowe elementy. Przywiązując materiały obejrzyj sobie efekt, czy jesteś zadowolony i jeśli coś jest krzywo, nie leży tak jak chcesz, odwiąż i jeszcze raz. Sam to stosuję i widzę duży postęp w stosunku do moich pierwszych baboon'ów . Jeszcze jedna techniczna kwestia - z tego, co widzę, wiążesz suche muszki. Zastanów się nad innym materiałem na tułów - taki, który nie będzie łapał wody. Inaczej muszki będą szybko zmieniać swój charakter na wet fly . PS.Co do proporcji i technik wiązania - jest mnóstwo materiałów w sieci, zachęcam do aktywnego przeszukiwania, bardzo pomaga znajomość angielskiego. W naszym rodzimym języku zaś: http://www.galeriamuchowa.pl/porady/51/Podstawy%20proporcji% 20w%20budowie%20sztucznych%20much Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Właśnie z tym zakończeniem mam najwięcej problemów. Staram się kręcić ile wlezie. Musze dokupić materiały i lepsze narzędzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Polookaj po galeriach z muchami. Ważne są proporcje, szczególnie u suchej muchy. Mniejsze główki, trochę inne ułozenie skrzydeł - wszystko znajdziesz np w galerii Krystiana, w wątku o muchach boleniowych jest link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Tomku, Tu masz mase muszek i swietnych technik ich krecenia. Davie jest dla mnie wielka inspiracja. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Będzie dobrze, jeszcze sam siebie zaskoczę A tak poważnie dziękuje za te linki i podpowiedzi, warto się uczyć od lepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Posiedziałem, popróbowałem i chyba coś zaczyna wychodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 A to sam nie wiem co, konik polny? W założeniach miało tak być, co wyszło oceńcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jeszcze dwa ujęcia. PS. czekam na jakieś sugestie, na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Idzie do przodu Tomek.Ważny news jak by ktoś nie wiedział.Największy wybór gąbek i nie tylko jest w fishing mart zwłaszcze beże które są extra do wszelkich imitacji wycinarki do gąbek itp.Wybieram się tam osobiście po jakieś śpiochy bo jeden woder ze skarpetką został ostatnio w bagnie to zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Niestety mam mieszane uczucia (i doświadczenia) względem ww. firmy - ale nie o tym jest ten wątek, więc nie będę przemycał antyreklamy. Ze swojej strony polecam sklepik państwa Łunkiewiczów - EDAN (pozwoliłem sobie na podanie nazwiska, ponieważ ciężko inaczej wygooglować). Miła, rzeczowa i bardzo solidna obsługa. No i mają piankę w wielu kolorach i dobrej ilości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Toż tam wszystkie gąbki na zamówienie tylko Arhuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhuku Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Też tak myślałem - niestety marketing nie jest mocną stroną tego sklepu. Polecam napisać maila do tego sklepu (bartosz.lunkiewicz(at)gmail.com) - bardzo możliwe, że będą mieć - ja zamawiałem tak nie dalej jak tydzień temu. Dostajesz dwa arkusiki 10x10 dobrego materiału. Dosłownie teraz kręcę z niego hybrydy o wdzięcznej nazwie Razor Foam Caddis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Dosłownie teraz kręcę z niego hybrydy o wdzięcznej nazwie Razor Foam Caddis .Poka poka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi